Roomtour: mijn slaapkamer - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Roomtour: mijn slaapkamerEin-de-lijk is hij af: mijn slaapkamer! Voor het eerst sinds drie jaar kan ik weer in een aparte slaapkamer slapen. Hiervoor woonde ik namelijk in twee verschillende gedeelde appartementen waar ik een woon- en slaapkamer in één had. En ik kan je vertellen: het is zoooo fijn om weer een losse slaapkamer te hebben waar je 's avonds de deur achter je dicht kunt trekken en helemaal tot rust kunt komen.

De slaapkamer is voor mij dan ook een belangrijke plek waar het vooral knus, maar ook rustig en clean moet zijn. Ik ben super blij met het eindresultaat en laat je dan ook graag mijn mooie slaapkamer zien.

Een bordeauxrode muur

De slaapkamer ben ik verder gaan inrichten, nadat ik het belangrijkste basiselement voor de kamer had gekozen: de kleur op de muur.
Ik wilde heel graag een mooie, warme tint op de muur en er zijn verschillende kleuren de revue gepasseerd. Van donkergroen (de kleur die ik nu voor één van mijn muren in de woonkamer heb gekozen!) tot donkerblauw, maar toen ik op Pinterest een slaapkamer zag met een bordeauxrode muur, wist ik het zeker: dat was de kleur die ik ook in mijn slaapkamer wilde!

Met een velvet, bordeauxrood kussen dat ik al had gekocht ging ik op pad om de perfecte bordeauxrode kleur voor op mijn muur te scoren. Ik ben uiteindelijk gegaan voor de kleur Sangria van Flexa, een hele mooie, warme bordeauxrode kleur met een roze ondertoon. Ook al was het even schrikken toen we de kleur voor het eerst op de muur aanbrachten (het werd zuurstokroze...), toen we een tweede laag aanbrachten en de verf goed was opgedroogd, was én ben ik nog steeds heel blij met het eindresultaat.

Zwart stalen bed

Ik heb al jaren in mijn hoofd dat als ik ooit op een dag een tweepersoonsbed zou kopen, dat dat een zwart, stalen bed moest zijn. Bovendien vond ik de combinatie van zwart en staal ook heel mooi staan bij de bordeauxrode muur. Ik heb tientallen webshops en woonwinkels afgestruind, op zoek naar het perfecte bed, maar ik kon nergens het bed vinden dat ik in gedachten had.
Hilarisch genoeg heb ik uiteindelijk mijn droombed via Marktplaats gevonden voor €60,-.

Het matras is van Felix matras: een enorm goede budgetvondst waar ik heel enthousiast over ben. Binnenkort vertel ik je er meer over in een blogartikel.

Dekbedovertrekken

Ik heb twee verschillende dekbedovertrekken: een witte met zwarte kruisjes van HEMA en een prachtig wit dekbedovertrek met borduursel, dat ik van BedSupply heb gekregen. Ik ben nu nog op zoek naar een derde dekbed die wellicht wat meer kleur heeft. Misschien wel een dekbed waar het bordeauxrood ook in terugkomt?

De kussentjes heb ik bij verschillende woonwinkels gekocht: van Leen Bakker tot HEMA en het ronde, roze kussentje is van Zeeman. En oh ja: mijn nieuwste aanwinst, mijn knuffelvarken van IKEA, mag natuurlijk ook niet ontbreken :-)

Nachtkastje

Ik slaap all by myself in dit megabed en voor nu vond ik één nachtkastje dan ook voldoende. Om te zorgen voor voldoende afwisseling van materialen, wilde ik graag een houten nachtkastje. Dit zwart houten nachtkastje kocht ik uiteindelijk bij Kwantum en vind ik super leuk! 
Er zit een ruime lade in waar ik mijn leesboeken kan opbergen en het nachtkastje zelf heb ik gezellig gemaakt met wat kaarsjes en deze mooie Monstera-plant (waarvan ik per ongeluk een paar bladeren heb laten verbranden door het kaarslicht, oeps).

Kledingkast, spiegel & stoel

Omdat de bordeauxrode kleur op de muur nogal heftig is, wilde ik de rest van de slaapkamer graag rust houden. De andere muur is wit gebleven en ik heb ook voor een witte kledingkast gekozen van het merk WOOOD. De zwarte, leren stoel is een Marktplaats-vondst (slechts een tientje!), de plant en mand zijn van Intratuin, de spiegel kocht ik bij Kwantum en de roze poef is van Leen Bakker.

Dat was 'm: de roomtour van mijn slaapkamer. Ik ben er mega blij mee en slaap hier elke nacht als een roosje :-)

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke post! Het rood is inderdaad wat heftig, maar door het contrast met het witte juist heel mooi! Ik snap dat je hier lekker slaapt haha, ziet er heel gezellig uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pittig, een bordeauxrode muur! Maar het staat erg goed, moet ik bekennen. Je hebt de kamer mooi gestyled. Dat varkentje op bed, heeft mijn hond ook! Is één van zijn lievelingsknuffels, haha. Ik vind je nachtkastje ook mega leuk trouwens! 😍 En mooi die Calathea Orbifolia <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een toffe kamer! Ik zou nooit aan rood hebben gedacht voor een slaapkamermuur, maar het staat zó mooi. Heel gaaf bed ook en echt een koopje voor dat geld! Ik kan me voorstellen dat je met veel plezier slaapt in zo'n mooie kamer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi, die kleur op je muur is ook super leuk!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, ik ben zó'n grote fan van je bordeauxrode muur! Ik weet niet welke kleur ik fijner vind: deze of je groene in de woonkamer. Topkeuzes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goede vondst, zeg, dat bed voor zo weinig geld! Het ziet er echt nog perfect uit. O, en je knuffelvarken is ook helemaal te gek ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er echt heel mooi uit en vooral ook die mooie rode kleur op je muur. Super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vind het super mooi!! Hele mooie smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Letterlijk een droomslaapkamer!

  BeantwoordenVerwijderen