Tip: budget matrassen van Felix


Als het aankomt op slapen heb ik nogal wat wensen. Ik slaap alleen lekker op een heel stevig kussen, zowel het dekbedovertrek als het hoeslaken moet van katoen zijn, de kamer moet pikdonker zijn, het moet muisstil zijn, het liefst slaap ik alleen en als het even kan ook nog op een dik, groot en meeverend matras.

Veeleisend? Welnee... ;-)

Toen ik in september mijn huis kocht, besloot ik echt te investeren in een goed matras, lattenbodems, dekbed en kussen. Maar ja, aan al die eisen van mij, hangt wel een prijskaartje. Oké, het bedframe zelf was een koopje (€60,- via Marktplaats!), maar voor de lattenbodems, het dekbed en een hoofdkussen betaalde ik €850... en toen had ik nog niet eens een matras.

Het aanbod van Felix matras om één van de betaalbare, maar kwalitatief goede matrassen uit te proberen en daarover te schrijven op mijn blog, kwam dan ook als geroepen!

Felix matras: duurzaam & betaalbaar

Als je online of in een winkel een matras koopt, kun je vaak proefslapen op het matras. Dat betekent dat je een matras een aantal weken mag proberen en als deze niet bevalt, kun je het matras geheel kosteloos retourneren naar de winkel.

Een enorm goed initiatief natuurlijk, maar ik was altijd wel benieuwd wat er nu met die proefmatrassen gebeurt. Ik zou het enorm zonde en milieuonvriendelijk vinden als deze vervolgens niet meer gebruikt zouden worden en bijvoorbeeld direct vernietigd zouden worden.
En zo denkt Felix er precies over. Felix neemt matrassen waarop is proefgeslapen in grote hoeveelheden af. Voordat je denkt: 'Bah, slaap ik dus op een matras van iemand anders?!' - wees gerust. In de fabriek wordt de oude hoes van het matras vernietigd en krijgt het matras een nieuwe, schone matrashoes. Net als bij de aankoop van een nieuw matras, krijg je op een Felix matras 10 jaar garantie én kun je 100 dagen proefslapen - maar dan voor de helft van de prijs.
Als ik mijn matras (160 x 200cm) nieuw had gekocht, was de aankoopprijs €849,-. Het matras dat ik nu heb gekregen van Felix-matras is dus een matras dat gerecycled is met een nieuwe matrashoes en kost slechts €359,99. Dat betekent dat je bijna 60% bespaart!
De combinatie van betaalbaarheid én duurzaamheid spreekt me enorm aan. Een vooroordeel van goedkope items is namelijk dat ze totaal niet goed zijn voor het milieu, er kinderarbeid aan te pas is gekomen of de kwaliteit erg slecht is.
Felix bewijst het tegendeel: ik vind het een enorm goed initiatief dat de proefmatrassen worden gerecycled én dat je als consument zo toch een super goed matras kunt aanschaffen, zonder daar een kleine 900 euro voor te betalen.

Hoe bevalt het Felix matras?

Inmiddels slaap ik alweer bijna anderhalve maand op het Felix-matras. Niet alleen vind ik het heerlijk om ein-de-lijk in zo'n enorm tweepersoonsbed te slapen (ik kan letterlijk diagonaal in mijn bed gaan liggen), ik ben ook heel erg tevreden over de kwaliteit. Het matras is heel dik, onwijs stevig - maar niet hard - en ik heb in tijden niet zo comfortabel geslapen. Pas nu merk ik hoe slecht mijn oude matras was en hoe belangrijk het is voor je lichaam én je nachtrust om op een goed matras te slapen.

Het matras van 160 x 200cm dat ik heb, bestaat uit twee matrassen en wordt geleverd in twee losse dozen. Het matras is in deze doos helemaal vacuüm gezogen, waardoor een relatief kleine doos volstaat (yes, ook nog eens goed voor het milieu!)


Bij het matras wordt een hoes geleverd waar beide matrassen in gestopt kunnen worden. Deze past zo perfect en strak om beide matrassen heen, dat je echt niet merkt dat het eigenlijk twee losse matrassen zijn. Wat ik ook super handig vind, is dat aan beide lange zijden van het matras stevige lussen zitten, zodat je het matras makkelijker om kan draaien en verplaatsen. Want ik kan je vertellen: het is nog een hele uitdaging om in je eentje zo'n mega matras om te draaien, zeker als je maar 1.60 meter groot bent, zoals ik ;-)

Kortom: Felix-matras is wat mij betreft echt een budgettip. Het is zo belangrijk om op een goed matras te slapen en Felix maakt het mogelijk om op een kwalitatief goed matras te kunnen slapen voor een heel aantrekkelijke prijs.



☞ Ben je nu benieuwd hoe mijn slaapkamer eruit ziet? In dit blogartikel geef ik je een roomtour door mijn slaapkamer.

Het matras heb ik gekregen van Felix matras.

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat hij zo goed bevalt! Ik heb zelf matrassen van Ikea en betaalde daar slechts €600 voor; ik vind ze echt fantastisch. Ik ben ook extreem lastig wat betreft matrassen, dus het is even zoeken geweest. Ben benieuwd of ik dit wat zou vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt wel heel fijn en ook heel erg handig dat ze dat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, vind het idee ook wel erg goed en vroeg me inderdaad altijd af wat er mee gebeurde. Dacht eigenlijk dat ze gewoon weer verkocht werden maar dan zonder mededeling dat ze al geprobeerd waren bijvoorbeeld.

  Nu weet je dat je een matras koopt wat een proefperiode kort gebruikt is, en daar betaal je ook naar, dat vind ik een prettiger idee dan de volle prijs betalen voor iets waarvan ik denk dat het echt nieuw is.

  Ik heb hem meteen opgeslagen in mijn favorieten, ik heb voorlopig nog geen matrassen nodig, maar voor de toekomst is het altijd handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zelf nu 9 maanden het Felix matras.
  Bij het matras van 160 breed krijg je twee losse matrassen met 1 hoes. De hoes zou ervoor moeten zorgen dat je niet merkt dat je eigenlijk op twee matrassen ligt. Helaas merk ik steeds meer de spleet en ontstaat daar steeds meer ruimte. Heb jij dit ook?

  BeantwoordenVerwijderen