3 redenen om te kiezen voor Sim only - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3 redenen om te kiezen voor Sim only


Sim Only

Loopt je huidige telefoonabonnement bijna of? Of is je smartphone aan vervanging toe? Dan is dit hét moment om te bepalen wat je hierna gaat doen. Ga je (opnieuw) voor een telefoon met abonnement? Of kies je dit keer voor een los toestel met Sim only? In dit artikel deel ik 3 redenen om te kiezen voor Sim only en leg ik je uit waarom ik al meer dan 10 jaar kies voor deze optie.

1. Met Sim only ben je vaak goedkoper uit

Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een Sim only-abonnement, is de kostenbesparing. In tegenstelling tot telefoonabonnementen met toestel, waarbij de kosten van de smartphone in de maandelijkse betalingen zijn verwerkt, betaal je bij Sim only enkel voor de mobiele diensten die je gebruikt (internet en bellen). 

En dat biedt ruimte om te besparen op je smartphone zelf. In plaats van elke twee jaar een nieuw toestel met abonnement aan te schaffen, kun je er bij Sim only voor kiezen om je telefoon gewoon nóg een jaar te gebruiken als 'ie nog prima werkt. Ook een tip: kies eens voor een refurbished smartphone. Je koopt dan een tweedehands smartphone die grondig gecheckt is en nog heel goed voor een tweede ronde mee kan. Je krijgt ook gewoon garantie op de aankoop van zo'n refurbished smartphone. Lees hier meer over de rechten die je hebt als je een refurbished product koopt.

2. Je hebt geen langlopende contracten

Telefoonabonnementen met toestel gaan vaak gepaard met langlopende contracten waarbij je twee jaar (of langer!) aan dezelfde aanbieder vastzit. Sim Only-abonnementen daarentegen bieden vaak kortere contracttermijnen, variërend van één maand tot een jaar. Dit geeft je de vrijheid om van aanbieder te veranderen of je abonnement aan te passen wanneer je behoeften veranderen.

3. Je krijgt geen BKR-registratie

Als je geld leent, krijg je een registratie bij het Bureau Krediet Registratie. Dat geldt bijvoorbeeld ook als je een creditcard hebt en dus ook als je voor een telefoonabonnement met toestel kiest. Je hebt immers al een smartphone in gebruik, die je nog moet afbetalen. Je hebt dus als het ware geld geleend om dit toestel te kunnen bekostigen.

Zo'n BKR-registratie is niet per se negatief, maar kan wel nadelig zijn als je bijvoorbeeld een hypotheek wil afsluiten. Bedragen die je hebt geleend (of bijvoorbeeld het bedrag dat openstaat bij de provider waar je de smartphone met abonnement hebt aangeschaft), worden afgetrokken van je maximale hypotheek. Door een smartphone met abonnement, kun je dus mogelijk minder geld lenen om een huis te kopen. Als je gewoon zelf een smartphone koopt én kiest voor Sim Only, heb je geen last van zo'n BKR-registratie. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simpel.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten