Creditcard aanschaffen? 4 dingen die je moet weten - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Creditcard aanschaffen? 4 dingen die je moet weten



Als je online regelmatig bestelt bij buitenlandse webshops of wel houdt van een tripje naar het buitenland, dan kan een creditcard wel handig zijn. Bij bepaalde webshops kun je alleen met een creditcard afrekenen en als je in het buitenland bijvoorbeeld een auto wil huren, is een creditcard vaak ook nodig.

Maar waar moet je op letten als je een creditcard besluit aan te schaffen? 

1. Er zijn verschillende soorten creditcards

Als je online research doet naar creditcards, dan kom je al snel tot de ontdekking dat er verschillende typen creditcards zijn. Misschien heb je al bij je bank geïnformeerd: bij vrijwel alle Nederlandse banken kun je een creditcard aanvragen. In veel gevallen ook een prima keuze, maar stel dat je van bank wisselt, dan moet je ook weer een nieuwe creditcard aanvragen. Veel mensen kiezen er daarom voor om een bankonafhankelijke creditcard aan te schaffen.

De bekendste zijn Mastercard en Visa: dit zijn ook de grootste creditcardleveranciers in Nederland. Beide kaarten worden in principe in heel Nederland geaccepteerd. 

Welke kaart je uiteindelijk het beste kunt kiezen, is vooral afhankelijk van wat je wensen zijn. Als je weinig extra's nodig hebt, is de goedkoopste optie vaak prima. Maar als je bepaalde verzekeringen wil afsluiten (bijvoorbeeld een creditcard met reisverzekering of aankoopverzekering) of van bepaalde privileges gebruik wil maken, kom je al snel bij een duurdere creditcard uit. 

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten creditcards? Bekijk hier de top 5 creditcards in Nederland met bijbehorende voorwaarden en kosten.

2. Je betaalt periodiek een bedrag voor je creditcard

Als je een creditcard aanvraagt bij de bank waar je ook een betaalpas van hebt, dan betaal je in veel gevallen een extra bedrag per maand. Vaak niet meer dan een paar euro. Het kan ook lonen om je pakket te upgraden, waardoor je per maand iets meer betaalt, maar goedkoper uit bent dan wanneer je een losse creditcard aanschaft. Dit verschilt natuurlijk per bank.

Ook als je een bankonafhankelijke creditcard aanschaft, betaal je hier vaak een bedrag voor. Het bedrag verschilt per kaart en de bijbehorende mogelijkheden. Je kunt je voorstellen dat een creditcard met verschillende verzekeringen en privileges jaarlijks duurder is dan een creditcard zonder deze functionaliteiten.

3. Met een creditcard krijg je een BKR-registratie

Met een creditcard krijg je een registratie bij het Bureau Krediet Registratie. Hier worden alle kredieten bijgehouden, bijvoorbeeld betaalachterstanden of schulden. De limiet die op je creditcard is ingesteld, wordt geregistreerd bij het BKR. Dat is op zich niet erg, maar kan wel in de weg zitten als je een hypotheek wil aanvragen. Je creditcardlimiet wordt namelijk in mindering gebracht op de maximale hypotheek die je kan krijgen. Het kan dus voorkomen dat je je creditcard (tijdelijk) moet opzeggen om voldoende hypotheek te kunnen krijgen.

Wel zo handig om hier rekening mee te houden! Wil je geen BKR-registratie? Dan kun je ook een prepaidcreditcard aanvragen. Hier zet je geld op van je eigen rekening, om vervolgens gebruik te kunnen maken van een creditcard. Omdat hier dus geen lening aan gekoppeld zit, wordt deze kaart niet geregistreerd bij het BKR.

4. Je komt niet altijd in aanmerking voor een creditcard

Niet iedereen kan zomaar een creditcard aanvragen. In sommige gevallen kom je niet in aanmerking voor een creditcard, bijvoorbeeld omdat je inkomen te laag is, je een negatieve BKR-registratie hebt (bijvoorbeeld door een betaalachterstand) of jonger dan 18 jaar bent. Het is natuurlijk niet gek dat er voorwaarden aan de aanvraag van een creditcard gesteld worden. Je kunt hier immers geld mee uitgeven, zonder dat je dat geld daadwerkelijk hebt.
Daarom worden er verschillende eisen gesteld voordat je een creditcard kan aanvragen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Creditcardvergelijking.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten