Wat kost een nieuwe badkamer? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Wat kost een nieuwe badkamer?


Kosten nieuwe badkamer

De badkamer: voor mij dé plek in huis waar ik helemaal tot rust kom. Zeker in de nieuwe badkamer in mijn nieuwe huis waar ik een geweldige regendouche heb, een bad waar ik uren in kan zitten met kaarsjes aan en een goed boek en een fijne, grote wastafel wat de ideale plek is voor mijn skin care en make-up. Ik had het geluk dat de badkamer van mijn nieuwe huis 3 jaar geleden helemaal was aangepakt én ook nog eens helemaal mijn smaak was. Dat scheelde me een hoop geld (en kopzorgen van de verbouwing 😉), want een nieuwe badkamer is tegenwoordig allesbehalve betaalbaar.

Maar wat kost een nieuwe badkamer nu ongeveer? Met welk bedrag moet je rekening houden en hoe kan je besparen op een nieuwe badkamer? Ik vertel het je in deze blog.

Waarom is een nieuwe badkamer zo duur geworden?

Een nieuwe badkamer kan je natuurlijk zo goedkoop of duur maken als je zelf wil, maar feit is: een nieuwe badkamer kost je in 2023 veel meer geld dan een paar jaar geleden. Dat komt door de stijgende bouwkosten, die weer het gevolg zijn van grondstoffen die duurder zijn geworden, stijgende energieprijzen (waardoor de productie en verwerking van bepaalde grondstoffen voor je badkamer weer duurder zijn geworden) en duurdere arbeid. Er zijn steeds minder vakmensen en de vraag naar verbouwingen van badkamers stijgt. Mensen kiezen er sneller voor om een badkamer te laten verbouwen dan te verhuizen, want verhuizen naar een nieuwe woning is voor veel mensen al helemaal onbetaalbaar geworden.

Door al deze factoren is de kans dus groot dat je nu veel meer betaalt voor een nieuwe badkamer.

Wat kost een nieuwe badkamer?

Maar hoeveel duurder ben je dan uit en wat kost een nieuwe badkamer ongeveer? De kosten van een nieuwe badkamer zijn afhankelijk van:

  • Of je je badkamer ontwerpen zelf doet of hier een professionele ontwerper voor inschakelt;
  • Of je zelf een gedeelte van de sloop en opbouw oppakt of dat je dit uitbesteedt;
  • Hoe groot je badkamer is;
  • Wat je in je badkamer wil laten plaatsen;
  • Voor welke merken je kiest;
  • Voor welke materialen je kiest.
Gemiddeld kost een doorsnee badkamer in 2023 tussen de €4.000,- en €7.000,- (bron: Sanidirect.nl).

Besparen op een nieuwe badkamer: 4 tips

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe badkamer en kan je wel wat bespaartips gebruiken? Ik deel 4 tips die je kunnen helpen te besparen op je nieuwe badkamer.
  1. Sloop zelf je oude badkamer. Door het slopen van je oude tegels en badkamermeubilair zelf te doen, hoef je hier geen bedrijf voor in te schakelen. Door de badkamer helemaal leeg op te leveren, kan de montage direct starten en kun je flink wat geld besparen.
  2. Shop bij een outlet. Hier kun je voordelig restpartijen tegels scoren (ideaal voor een kleinere badkamer!) of betaalbare meubels en andere elementen voor je badkamer kopen.
  3. Houd de basis simpel en kies voor luxe details. Bespaar door bijvoorbeeld voor betaalbare tegels en een betaalbaar toilet te gaan. Door juist te kiezen voor luxe details (gouden kranen, een matzwarte douchekop, een luxe zeeppompje) creëer je een luxe-ogende badkamer, zonder dat het je een vermogen heeft gekost.
  4. Behoud dezelfde indeling. Ga je je badkamer verbouwen? Door dezelfde indeling te hanteren, bespaar je een hoop loodgieters- en elektrakosten. De leidingen en elektrapunten kunnen allemaal op dezelfde plek blijven zitten en je kan je vast wel voorstellen dat je dit geld én gedoe bespaart.
Hopelijk heb je iets aan deze bespaartips gehad! Ga je verhuizen en kan je nog wel wat tips gebruiken? Bekijk dan mijn verhuizen bespaartips!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sanidirect.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten