Verhuizen - Handige bespaartips voor je nieuwe huis - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Verhuizen - Handige bespaartips voor je nieuwe huisOver precies dertien dagen (slik... dan al?!) ga ik verhuizen. Ik laat mijn kamer in Ede achter en ga samen met een vriendin verhuizen naar Veenendaal naar een prachtig, ruim appartement op de elfde verdieping. 

Voor zo'n verhuizing moet er van alles geregeld worden: een contract ondertekenen, internet, gas, water en energie afsluiten en niet geheel onbelangrijk: een mooie vloer en meubels aanschaffen.
Kortom: mijn hersenen draaien op het moment overuren. Er is zoveel waar je rekening mee moet houden! Ga je binnenkort ook verhuizen en ben je - net als ik - het overzicht een beetje kwijt? In dit artikel geef ik je handige bespaartips op de vaste woonlasten van je nieuwe huis!

Elektriciteit aansluiten

Nederland heeft verschillende elektriciteitsaanbieders. Met de handige tool van United Consumers kun je eenvoudig verschillende energieaanbieders met elkaar vergelijken op basis van jouw postcode. Daarbij kun je natuurlijk ook letten op de mogelijkheid tot groene stroom, reviews van anderen en klantenservice.

Nog een kleine tip: sluit je elektriciteit telefonisch af in plaats van online. Je kunt dan vaak nog een leuke korting krijgen of profiteren van een aanbieding. 
Daarnaast hoor ik van veel mensen dat het slim is om elk jaar over te stappen, omdat je zo elke keer van een speciale aanbieding van een andere aanbieder kunt profiteren. Over een jaar ga ik dus zeker opnieuw bekijken wat mijn opties zijn!

Besparen op elektriciteit

De meest simpele tip om te besparen op elektriciteit is toch wel je lampen, televisie, computer e.d. uitzetten als je niet thuis bent. Daarnaast zou ik je sowieso aanraden om spaarlampen te gebruiken. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar omdat ze langer meegaan én minder stroom verbruiken, scheelt dat ook in je portemonnee. 


Internet & TV aansluiten

Ook op het gebied van internet en TV zijn er veel verschillende aanbieders. Toen wij uit gingen zoeken wat een geschikte internetprovider zou zijn, keken we eigenlijk alleen maar naar de kosten, totdat iemand me erop wees dat je ook naar de internetsnelheid moet kijken.
Een internetsnelheid vanaf 40 mb/s schijnt prima te zijn, maar er zijn ook genoeg internetproviders die internet van 10 mb/s aanbieden. Tja, dat is misschien wel een stuk goedkoper, maar je hebt dan enorm traag internet.

Als je enkel op de kosten afgaat, let dan niet alleen op de maandelijkste kosten maar op de aansluitkosten en de eventuele extra kosten van TV-ontvangers.

Uiteindelijk hebben wij ons internet en TV-abonnement bij KPN afgesloten. Deze was het meest voordelig gezien de opties: een snelheid van 60 mb/s, glasvezel, 2 TV-ontvangers en geen aansluitkosten. Omdat ik een mobiel abonnement van KPN heb, krijg je maandelijks €5 korting en wordt je data automatisch verdubbeld.

Uiteindelijk betalen we per maand ongeveer €45 voor internet en TV. 

Water afsluiten

In de provincies Utrecht (waar ik ga wonen), Gelderland, Overijssel, Friesland en Flevoland levert Vitens drinkwater. In tegenstelling tot bijvoorbeeld elektriciteit of internet, heb je bij het afsluiten van water dus altijd met één aanbieder te maken. Dat betekent ook dat je een vast bedrag betaalt, net als ieder ander. Bij Vitens betaal je bijvoorbeeld €0,630 per m3.

Ook al betaal je per m3 hetzelfde bedrag als ieder ander, dat betekent niet dat iedereen maandelijks hetzelfde bedrag aan water betaalt. Er zijn namelijk genoeg manieren om te besparen op je waterverbruik. 


Water besparen in de badkamer 

Korter douchen is er daar bijvoorbeeld één van, alhoewel dit artikel laat zien dat je met korter douchen eigenlijk amper water bespaart. Je kunt beter een paar keer per week of compleet vegetarisch eten, daar bespaar je veel meer water mee. Als je de keuze hebt tussen een bad en een douche, kun je beter de douche kiezen. Een bad verbruikt gemiddeld meer water dan de douche, afhankelijk van hoe lang je onder de douche staat. Ik probeer altijd kort te douchen en nu ik thuis geen bad meer heb (boehoe!) ga ik nog maar een paar keer per jaar in bad bij m'n ouders thuis. 

Om nog meer water te besparen in de badkamer, kun je je douchekop vervangen door een waterbesparende douchekop. Je verbruikt veel minder water, zonder dat je daar zelf iets van merkt. Dit kan wel de helft van je energieverbruik voor het douchen schelen! 

Op zoek naar meer praktische bespaar tips voor je badkamer? Dit handige artikel van United Consumers staat boordevol tips! 

Water besparen in de keuken

Heb je een vaatwasmachine? De nieuwste vaatwasmachines (en ook wasmachines!) beschikken over een milieuvriendelijk programma dat minder water per wasbeurt verbruikt. Ook al je geen vaatwasmachine hebt, kun je tijdens het afwassen water besparen. In plaats van de kraan te laten stromen, kun je beter een teiltje water vullen en hier je servies in afwassen.

Goedkope inboedelverzekering afsluiten

Als laatste wilde ik ook deze tip over een goedkope inboedelverzekering je niet onthouden. In mijn artikel over het besparen op je verzekeringen, noemde ik deze tip ook al kort. Dankzij een tip op Twitter kwam ik erachter dat ik maandelijks flink kon besparen op mijn inboedelverzekering door over te stappen naar Interpolis. Dankzij een samenwerking met de Rabobank, waar mijn rekeningen lopen, betaal ik nu maar €2,75 per maand voor mijn inboedelverzekering in plaats van €8,25. Het is dus zeker de moeite waard om te kijken of jij ook kunt besparen!

Tot zover een aantal tips die je helpen bij het besparen op je vaste woonlasten! Heb jij nog handige bespaartips voor mij en andere lezeressen? Deel ze in de reacties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met United Consumers.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

6 opmerkingen:

 1. Op verzekeringen kun je inderdaad heel wat geld besparen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd handig om dit soort artikelen er later weer bij te pakken, thanks voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tips om te besparen op je vaste lasten! Alvast succes met je verhuizing :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem31.5.17

  Je kan op alle kranen die je hebt een waterbespaarder plaatsen. Dan bespaar je ook water op niet waterzuinige kranen in de keuken, wc en dergelijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem17.6.17

   Zoiets als dit ding? https://www.sanitairvinden.nl/kranen/schutte/17339852-grijze-schutte-waterbespaarset-11-delig-straalbreker-perlator-mousseurs-montagesleutel

   Verwijderen