4 tips om je thuiskantoor betaalbaar en ergonomisch in te richten - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

4 tips om je thuiskantoor betaalbaar en ergonomisch in te richten


Thuiskantoor inrichten

Thuiswerken: na de pandemie zijn we er met z'n allen inmiddels helemaal aan gewend. Sommige mensen kiezen ervoor om één dag per week vanuit huis te werken en voor anderen is het thuiswerken zo goed bevallen, dat ze het liefst helemaal vanuit huis werken en niet meer in een drukke kantoortuin willen werken.

Of je nu één of vijf dagen per week vanuit huis werkt: een fijne werkplek is belangrijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een thuiskantoortje ergonomisch verantwoord én betaalbaar inricht? Ik deel vier tips. 

Tip 1: Koop ergonomisch verantwoorde en betaalbare kantoormeubelen

Ergonomische kantoormeubelen zijn ontworpen om je lichaam te ondersteunen en je te helpen een goede houding aan te nemen. Dit kan helpen om lichamelijke klachten te voorkomen, zoals rugpijn, nekpijn en RSI. Maar het kopen van ergonomische kantoormeubelen kan duur zijn.

Gelukkig zijn er manieren om ergonomische kantoormeubelen te kopen zonder je budget te overschrijden. Kijk bijvoorbeeld naar tweedehands kantoormeubelen, die vaak veel goedkoper zijn dan nieuwe meubelen. Of overweeg om een verstelbaar bureau te kopen, zodat je kunt afwisselen tussen staand en zittend werken. Verstelbare bureaus zijn steeds meer betaalbaar geworden en zijn een goede investering voor je thuiskantoor én je gezondheid op de lange termijn.

Tip 2: Zorg voor goede verlichting

Goede verlichting is essentieel in een thuiskantoor. Het kan helpen om vermoeidheid en oogspanning te verminderen en je productiviteit te verhogen. Probeer natuurlijk licht te maximaliseren door je bureau dicht bij een raam te plaatsen. Als dat niet mogelijk is, investeer dan in een goede bureaulamp die voldoende licht biedt om je werk goed te kunnen zien. En een goede bureaulamp hoeft helemaal niet duur te zijn!

Tip 3: Kies voor de juiste accessoires

Accessoires kunnen een groot verschil maken in je thuiskantoor. Investeer bijvoorbeeld in een ergonomische muis en toetsenbord om RSI te voorkomen. Of overweeg om een headset te kopen als je veel conference calls hebt, om oorpijn te voorkomen en om de kwaliteit van de gesprekken te verbeteren.

Tip 4: Zorg voor voldoende beweging

Tot slot is het belangrijk om voldoende te bewegen tijdens je werkdag. Dit kan helpen om lichamelijke klachten te voorkomen en je energieniveau op peil te houden. Maak regelmatig een korte wandeling, of doe wat eenvoudige oefeningen om je spieren los te maken. Dit kan ook helpen om je productiviteit te verhogen en je mentale gezondheid te verbeteren.

En het beste van alles: simpele oefeningen zonder gewichten én een wandelingetje buiten, kosten je helemaal niets.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Manutan.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten