De budgetmake-over van mijn thuiskantoor - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

De budgetmake-over van mijn thuiskantoor


Make over thuiskantoor

De enige ruimte in mijn huis die ruim drie jaar na de verhuizing nog steeds toe was aan een make-over, was mijn thuiskantoortje. Naast mijn slaapkamer en multifunctionele rommel-was-en-strijkkamer, heb ik het geluk dat ik nóg een slaapkamer. Ik zette er drie jaar geleden een bureau in, verfde de muren wit en deed verder precies niets aan deze kamer. 

Het resultaat? Een deprimerend, kil hokje waar het enorm echode en waar ik verre van gezellig werkte. Ik besloot dan ook dat het nu écht tijd was voor de make-over van mijn home office. De muren kregen een nieuw kleurtje, de vloer ging eruit, een nieuwe laminaatvloer erin en er moesten nieuwe gordijnen opgehangen worden, nieuwe meubels gekocht én posters in de ruimte komen. En dat alles het liefst voor zo min mogelijk geld, want dat huis van mij heeft me inmiddels meer dan genoeg gekost.

En oh ja, had ik je ook al verteld dat ik het geweldige idee had om dat allemaal helemaal zelf te doen? 😂 Ik besloot dat ik geen hulp zou inschakelen voor dit project en mezelf uit te dagen eindelijk eens wat handiger te worden. En hoe tof zou het zijn om straks aan mijn eigen bedrijf te kunnen werken in een kantoortje dat ik ook helemaal zelf heb ge-make-overd?

Beige verf Perfection
Nieuw kleurtje op de muur

Nadat ik mijn kantoortje had leeggehaald, was het tijd voor project nummer één: de muren verven. Omdat ik al een tijd geleden besloot dat ik zo min mogelijk wit in mijn huis wilde (waarom kiezen voor wit als alles ook een kleur kan krijgen?!) startte ik de zoektocht naar een mooie kleur voor op de muur.

De muren knalpaars verven, leek me wat overdreven. Bovendien vond ik het idee van een rustige werkplek wel fijn en dus kwam ik al snel uit bij beigetinten. Op de rechtermuur ging ik voor de kleur Marsepein van Perfection (een heel lichte, beige tint) en op de linkermuur ging ik voor de wat donkerdere kleur Basic Beige - ook van Perfection.
Ik zou Nicole van The Budget Life niet zijn als ik de verf niet met korting zou scoren. Want zoals je in dit artikel al kon lezen: voor dit soort producten betaal ik nooit de volle mep. Ik kocht de verf met 30% korting en wat ook nog eens een superfijne extra was: de verf dekte al perfect na één laag! Daardoor was ik binnen no time klaar met verven.

Ook deel ik nog graag deze ultieme verftip met je: plak niet het plafond, maar de randen van de muur zelf af met schilderstape. Zelf gebruik ik die van Tesa. Schilder dan eerst met de kleur verf die op dit moment op het plafond/de muur zit, over het tape heen. In mijn geval: wit. Op die manier zorg je ervoor dat de kleur die je straks op de muur gaat aanbrengen, niet onder losse plekjes in het tape heen kan komen. Als de verf droog is, trek je het tape er nog niet af, maar ga je eerst met de uiteindelijke kleur de muur verven.

Als je daarmee klaar ben, trek je het schilderstape eraf. Het resultaat? Een perfecte rechte lijn zonder dat je per ongeluk het plafond hebt geraakt met je verf.

Nieuw laminaatvloer

Ook de vloer moest eraan geloven. De vloer die er nu in lag, was nog van de bewoners die vóór de vorige bewoners in dit appartement woonden. Die vloer was echt aan vervanging toe en sloopte ik er dan ook uit, nadat ik de muren had geverfd.

Vervolgens legde ik dezelfde laminaatvloer in mijn thuiskantoor als in de rest van het huis: Nantes van Decomode. Uiteraard scoorde ik deze vloer ook weer met korting: 25% korting per pak. Dit project was het grootste hoofdpijnproject, maar - na bijna opgegeven te hebben - kreeg ik uiteindelijk tóch de smaak te pakken. Ik was dan ook apetrots op het eindresultaat: deze vloer heb ik gewoon in m'n eentje gelegd, inclusief de moeilijke hoekjes met decoupeerzaag (na het bekijken van een YouTube-tutorial "Hoe werkt een decoupeerzaag?" 😬)

Meubels in mijn thuiskantoor

Het bureau zette ik op dezelfde plek en ook gebruikte ik de stoelen die al in m'n kantoortje stonden. Die vond ik vorig jaar voor €25 per stuk via Marktplaats. De monitorverhoger - mét houder voor mijn koffiekopje, hoe geniaal? - vond ik bij Bol.com en kostte €59,99. Het rekje boven mijn bureau had ik ook al, maar spoot ik zwart omdat ik dat mooier vind staan bij de rest. Het zwarte kastje achter mijn bureau scoorde ik een paar jaar geleden ook via Marktplaats voor €20 en heeft inmiddels al in vrijwel elke woonruimte van mijn huis gegaan. Een heerlijk multifunctioneel meubel dus, waar ik al optimaal van heb geprofiteerd!

Het zwarte wandrek vond ik ook via Marktplaats: voor een tientje kon ik die in mijn woonplaats ophalen. Ideaal! Ik heb daar wat interieuritems opgezet en mijn boeken die te maken hebben met mijn werk (over onderwerpen zoals ondernemen, marketing, financiën).

De finishing touch: posters van Poster Store

De finishing touch van de ruimte zijn toch wel de posters die ik mocht uitzoeken bij Poster Store. Ik zocht naar grafische, abstracte posters met beige tinten en vond uiteindelijk vier prachtige posters. Ik ging voor houten lijsten, die perfect passen bij de posters en de overige tinten in mijn thuiskantoortje.

Mijn huis is inmiddels een museum geworden met al die posters aan de muur. Het maakt elke ruimte af, wat mij betreft. En omdat er zoveel verschillende stijlen posters en lijsten zijn, kun je met posters weer een compleet nieuwe draai aan je interieur geven.

50% korting op nieuwe posters!

Je woonkamer, slaapkamer of andere ruimte ook helemaal af maken met mooie posters? Met de code "budgetlife" krijg je van 10 t/m 17 april maar liefst 50% korting op alle posters bij Poster Store (behalve de Selection posters). Als dat geen goeie deal is, dan weet ik het ook niet meer... 😉

Poster Store posters
Posters Poster Store

Ik ben helemaal blij met mijn omgetoverde thuiskantoor. Sowieso vind ik het hilarisch dat het me in m'n eentje is gelukt om de vloer te leggen en er uiteindelijk zo'n gezellig plekje van te maken. Het is een véél fijnere plek om te werken; de ruimte is sfeervoller en oogt rustig, maar toch warm. De gordijnen zijn inmiddels ook bezorgd en klaar om opgehangen te worden. Dan hoop ik alleen nog een vloerkleed te scoren om de ruimte helemaal af te maken. Wat zal ik hier toch productief werken, denk je ook niet?! 😉

De posters heb ik gekregen van Poster Store.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten