Mijn 4 beste tips om te besparen op een dure aankoop - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn 4 beste tips om te besparen op een dure aankoop


Bespaar tips dure aankoop
Sta je op het punt om een dure aankoop te doen, bijvoorbeeld een nieuwe laptop, smartphone of meubelstuk? In dit artikel deel ik mijn 4 beste budgettips die ervoor hebben gezorgd dat ik in mijn 27-jarig bestaan op deze aardbol al duizenden euro's heb bespaard op grote aankopen.

1. Wacht op het juiste moment

Als je per se nú die nieuwe MacBook, eettafel of koptelefoon wil kopen, dan kan ik je niet garanderen dat je nú een goeie deal zal vinden. Geduld wordt beloond en dat geldt ook wanneer je met korting een nieuw product hoopt te scoren.

Er zijn namelijk meerdere momenten in het jaar waarop je dure aankopen met flinke kortingen kan scoren. Het bekendste moment is misschien wel Black Friday: de laatste vrijdag van november waarop webshops en winkels stunten met enorme kortingen. Zeker als het bijvoorbeeld al oktober is en ik een nieuwe aankoop wil doen, wacht ik totdat de Black Friday deals bekend worden gemaakt. 

Op het moment van schrijven duurt Black Friday nog acht maanden en om nu nog driekwart jaar zonder laptop of eettafel te doen... dat is wellicht niet voor iedereen een optie 😉
Gelukkig zijn er ook vaak op kortere termijn momenten waarop je goede deals kan scoren. Zeker als het gaat om items voor je huis, zoals meubels, vloeren of verf, is het echt niet nodig om de volle mep te betalen. Vrijwel elke week vind je bij één van de grote bouwmarkten of meubelwinkels kortingen op deze items. Voor een meubelstuk, een laminaatvloer of pot verf zou ik dan ook nooit het volledige aankoopbedrag betalen. Is de vloer die ik op het oog heb deze week niet met korting verkrijgbaar? Dan wel volgende week of de week erna.

Heb dus geduld, houd folders en aanbiedingen in de gaten wacht dus op het juiste moment om je aankoop te doen.

2. Vind een kortingscode

Als je online shopt, is de kans heel groot dat je er een kortingscode te vinden voor de webshop waar je je aankoop wil doen.
Shop je voor het eerst in deze webshop en heb je je nog niet eerder ingeschreven voor de nieuwsbrief? Veel webshops belonen nieuwe klanten met een kortingscode op hun eerste aankoop. Vaak verschijnt er al een pop-up op de site waarin deze actie wordt gecommuniceerd. Geen pop-up? Google even naar de naam van de webshop in combinatie met "nieuwsbrief" en check of je zo korting kan scoren.

Voordat ik daadwerkelijk op de "betaalknop" druk, zoek ik dan ook altijd even online naar kortingscodes. Vrijwel altijd lukt het me om op deze manier toch €5 of €10 te besparen op een aankoop.

3. Koop een refurbished product

Zoek je een nieuwe laptop, smartphone of ander elektrisch apparaat? En is er op dit moment geen goeie actie of wil je nóg meer besparen? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar refurbished apparaten. Dit zijn producten die al gebruikt zijn, maar nog dusdanig van goede kwaliteit zijn (vaak nog als nieuw) dat ze nog prima een ronde mee kunnen. En uiteraard betaal je voor zo'n refurbished product een stuk minder dan de nieuwprijs.

Zo scoor je bijvoorbeeld een refurbished laptop bij Alpha-Shop.nl voor veel minder geld dan de nieuwprijs en krijg je ook nog eens twee jaar garantie op veel modellen. Bij Alpha-Shop vind je veel oude leaselaptops die verhuurd zijn voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld aan bedrijven. Ze zijn soms nog maar een paar maanden oud.

Ook als je zelfstandig ondernemer bent en een nieuwe laptop of smparthone nodig hebt, is het kopen van zo'n refurbished product interessant. Je mag de BTW van refurbished producten vaak gewoon aftrekken bij de aangifte van je omzetbelasting, wat normaliter niet kan bij de aankoop van tweedehands producten.

4. Speur naar tweedehands koopjes 

Tot slot, dé budgettip der budgettips die me echt honderden euro's heeft bespaard: koop het product tweedehands. Mijn favoriete online platform hiervoor is Marktplaats en ook heb ik sinds een tijdje Facebook Marketplaces ontdekt, waar ik met name veel toffe meubels voorbij zie komen.

Marktplaats vind ik ideaal, omdat je daar een zoekopdracht kan instellen. Zoek je houten jaloezieën? Een kast van een specifiek merk dat je in een woonwinkel hebt gespot? Of wil je een airfryer kopen? Voor al dit soort dingen kun je een zoekopdracht instellen in een bepaalde straal rondom je woonplaats. Komt er een advertentie online waar jouw zoekopdracht in de titel of beschrijving staat? Dan krijg je een notificatie en kan je direct contact opnemen met de verkoper. 

Mijn meest recente aankoop die ik op deze manier heb gescoord, is een koffiebonenmachine. Nieuw kost deze nog dik €500. Een tijdje terug stelde ik een zoekopdracht in op Marktplaats voor de specifieke machine die ik wilde en een paar dagen later zag ik een advertentie voorbij komen van dit koffiezetapparaat op nog geen 6 minuten lopen van mijn huis. Ik bood €200 en mijn bod werd meteen geaccepteerd. Een uurtje later haalde ik de koffiemachine al op en heb ik op deze manier dus ruim €300 bespaard!

Ook heb ik mijn dressoir voor €30 op Marktplaats gekocht (nieuwprijs bijna €200), een set salontafeltjes van IKEA voor €20 en een kastje in mijn kantoor voor een tientje. Kortom: Marktplaats is echt een walhalla voor het vinden van goeie koopjes.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Alpha-Shop.nl.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten