Facturatie uitbesteden, ook voor ZZP! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Facturatie uitbesteden, ook voor ZZP!



Als ZZP’er heb je veel vrijheid en flexibiliteit, maar ook veel verantwoordelijkheid. Je moet namelijk niet alleen zorgen dat je opdrachten binnenhaalt, maar ook dat je de facturatie op orde hebt. Het opstellen van facturen en het bijhouden van de betalingen kost tijd en energie. Gelukkig kun je dit werk uitbesteden via factoring.

De kosten van factoring

Factoring is het uitbesteden van je facturatie aan een factoringmaatschappij. Je stuurt de facturen naar deze maatschappij en zij betalen jouw facturen binnen enkele dagen uit. Hierdoor hoef je niet meer te wachten op de betalingstermijn van je klant en kun je direct verder met je werk.

Het uitbesteden van je facturatie heeft natuurlijk wel een prijs. De factoring kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal facturen dat je verstuurt en de hoogte van de facturen. Over het algemeen liggen de kosten tussen de 1% en 5% van het factuurbedrag. Dit lijkt misschien veel, maar het bespaart je wel veel tijd en energie.

Investeren in je bedrijf

Een groot voordeel van factoring is dat je cashflow verbetert doordat je facturen sneller betaald worden. In plaats van dat je 30 of zelfs 60 dagen op je geld moet wachten, heb je met factoring je geld vaak al binnen 24 uur op je rekening staan. Dit geld kun je investeren in de groei van je bedrijf. Op de lange termijn kan het gebruik van factoring dus zorgen voor meer omzet en winst.

De voordelen van factoring

Naast de tijdsbesparing zijn er nog meer voordelen van factoring ZZP. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over het debiteurenbeheer en de bijbehorende kosten, zoals aanmaningen en incassokosten. De factoringmaatschappij neemt dit allemaal voor je uit handen.

Daarnaast kun je door het uitbesteden van je facturatie meer tijd besteden aan je core business en kun je je bedrijf sneller laten groeien. Ook kun je dankzij factoring makkelijker aan financiering komen, omdat je facturen als onderpand kunt gebruiken.

Kies een betrouwbare partij

Als je besluit om je facturatie uit te besteden, is het belangrijk om een betrouwbare partij te kiezen. Vraag daarom rond in je netwerk of zoek op internet naar reviews en referenties. Let ook op de voorwaarden en kosten van verschillende factoringmaatschappijen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Conclusie

Als ZZP’er kun je veel tijd en energie besparen door je facturatie uit te besteden. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over debiteurenbeheer en kunt je focussen op de dingen waar je goed in bent. Daarnaast kun je dankzij factoring makkelijker aan financiering komen. Kies wel altijd voor een betrouwbare partij en let op de voorwaarden en kosten. Zo kun je met een gerust hart je facturatie uitbesteden en je bedrijf laten groeien.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met o2Factoring.


Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten