Laminaat kopen: 5 tips om te besparen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Laminaat kopen: 5 tips om te besparen


Laminaat kopen tips om te besparen

Laminaat is een populaire vloerbedekking voor in huis. Het is supermakkelijk om te zelf te leggen en bovendien zijn laminaatvloeren heel onderhoudsarm. Stofzuiger en dweil erover en je bent klaar! Een ander groot voordeel van laminaat, is toch wel dat een laminaatvloer lekker betaalbaar is. Tegenwoordig zijn er supermooie laminaatvloeren die bijna niet van een echte, houten vloer zijn te onderscheiden, maar een stuk goedkoper zijn. 

Kiezen voor laminaat is dus sowieso al een fijn voor je portemonnee, maar nóg meer besparen kan ook! In dit artikel deel ik 5 tips om rekening mee te houden bij het kopen van laminaat, waardoor je flink kan besparen op je nieuwe laminaatvloer. 

1. Houd laminaat aanbiedingen in de gaten

Ook al is laminaat sowieso al een budgetvriendelijke keuze, het is eigenlijk niet nodig om de volle prijs te betalen voor een laminaatvloer. In vrijwel elke bouwmarkt, vloerenwinkel en webshop zijn er aanbiedingen te vinden voor laminaatvloeren. Als je bijvoorbeeld kiest voor laminaat van Carpetright, heb je vrijwel altijd de keuze uit tientallen aanbiedingen op laminaat. Scheelt je zo weer een paar tientjes op een complete laminaatvloer.

2. Bereken goed hoeveel laminaat je nodig hebt

Voordat je enthousiast in de bouwmarkt of online je winkelmandje volgooit met laminaat, is het wel zo slim om te berekenen hoeveel laminaat je precies nodig hebt. Meet de ruimte van tevoren goed op en check vervolgens hoeveel pakken je nodig hebt. Dat kan heel simpel door een meetlint op de vloer te leggen en de breedte van de kamer te vermenigvuldigen met de lengte. Rekening houden met wat marge, kan geen kwaad, omdat je planken moet afzagen of misschien per ongeluk een plank beschadigt.

Tip: pakken laminaat die nog dicht zitten, mag je in principe gewoon weer terugbrengen. Trek dus niet meteen alle pakken open en houd er in ieder geval nog één dicht. 

3. Kies voor laminaat met een 'goedkoop' legpatroon

Zo'n visgraatlaminaatvloer ziet er natuurlijk heel mooi uit, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Laminaat met een bijzonder legpatroon zoals visgraat of Hongaarse punt, is een stuk duurder dan 'normaal' laminaat dat je gewoon in rechte lijnen legt.

Hetzelfde geldt trouwens voor de dikte van laminaat. Dikker laminaat is vaak wat duurder (maar bijvoorbeeld ook steviger en/of makkelijker te leggen). Maak dus een goede afweging tussen het legpatroon, type en dikte laminaat dat je kiest.

4. Koop laminaat tweedehands of bij een outlet

Met bovenstaande tips bespaar je al op de aanschaf van nieuw laminaat, maar het kan natuurlijk nog voordeliger door je laminaat tweedehands of bij een outlet aan te schaffen. Niet veel mensen weten het, maar een laminaatvloer die al eerder is gelegd, kan je prima nog een keer leggen. 

Ook een tip: kijk eens bij een laminaatoutlet, waar je bijvoorbeeld heel voordelig restpartijen kan opkopen van luxe laminaat. Zeker ideaal als je in een kleine kamer een laminaatvloer wil leggen, waar je dus niet zoveel laminaat voor nodig hebt.

5. Leg je laminaatvloer zelf

Nu je je laminaatvloer (als het goed is!) met flinke korting hebt gescoord, is het tijd om de vloer te leggen. Dat kán je door een professionele partij laten doen, maar door je laminaatvloer gewoon zelf te leggen, bespaar je natuurlijk ook flink. En geloof me: het is echt niet moeilijk om een laminaatvloer te leggen. Alle laminaatvloeren in huis heb ik met hulp van familie en vrienden gelegd en de vloer in mijn thuiskantoortje heb ik zelfs helemaal in m'n eentje gelegd. Zoek op YouTube eens wat tutorials op en haal het juiste materiaal in huis (zoals een goede laminaatsnijder, die kan je ook gewoon huren bij de bouwmarkt!). Mij is het op die manier zonder moeite gelukt, zeker als je met z'n tweeën of drieën aan de slag gaat, is de klus snel geklaard.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Carpetright.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten