Mijn 5 beste tips om te besparen op je boodschappen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn 5 beste tips om te besparen op je boodschappen


Boodschappen bespaartips

Boodschappen doen. Het is nooit mijn favoriete hobby geweest (die overvolle supermarkten waar ik nooit kan vinden wat ik zoek), maar nu de boodschappen zo enorm duur zijn geworden, vind ik er al helemaal niets aan. Waar ik een paar maanden geleden nog prima onder de €200 per maand boodschappen kon doen, geef ik nu soms wel €250 of €300 uit aan boodschappen voor mijn eenpersoonshuishouden. 

Maar dat je dagelijkse boodschappen duurder zijn geworden, betekent niet dat je je daar zomaar bij neer moet leggen. Dat doe ik als rasechte koopjesjager in ieder geval niet! In dit artikel deel ik mijn 5 beste boodschappenbespaartips die ik zelf ook maar al te graag toepas in deze dure tijden.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Besparen op je boodschappen begint niet pas in de supermarkt, het begint al bij je thuis! Voordat je de supermarkt induikt en lukraak producten in je winkelmandje gooit, is het aan te raden om eerst thuis eens je keukenkastjes en koelkast uit te pluizen.

Welke producten staan er nog in je voorraadkast? En welke producten liggen nog in je koelkast waar je nog wat mee kan koken? Tip: Google eens naar een recept met de ingrediënten uit je koelkast en voilà, je hebt zo een flinke dosis kookinspiratie te pakken. Ook een handige tip: gebruik overgebleven groenten en fruit voor een gezonde smoothie, maak van restjes groenten een stamppot of gooi restjes vlees en groenten in de oven om er een lekkere traybake van te maken.

 👉 Check ook eens deze tips van Coop om je jaar slim te beginnen met besparen op je boodschappen!

2. Maak een boodschappenlijstje

Heb je je koelkast en voorraadkasten grondig geïnspecteerd? Maak dan een boodschappenlijstje met de producten die je nog nodig hebt. Zo voorkom je dat je straks een dertiende pak rijst koopt omdat je in het supermarkt bij het schap er toch echt van overtuigd bent dat je geen rijst meer in huis hebt. 

De belangrijkste tip is natuurlijk dat je je ook daadwerkelijk aan het boodschappenlijstje houdt. Wees streng voor jezelf, volg braaf je lijstje en voorkom onnodige impulsaankopen. Een bonustip: ga niet met trek naar de supermarkt. Dan is die chocoladereep die je absoluut niet nodig had, ineens toch wel heel aanlokkelijk...

3. Check de kiloprijs van producten

Laten we nog even bij dat pak rijst blijven. Hoe bepaal je nu welke rijst het goedkoopst is? De ene is 500 gram, de ander een kilo... tip: check de kiloprijs van producten. Die staat vrijwel altijd vermeld op het prijskaartje. Zeker bij producten die toch lang houdbaar zijn, loont het om dit goed te checken. Ik koop dan liever een zak van 5 kilo rijst die per kilo relatief goedkoper is dan een pak van 500 gram. Rijst blijft toch (vrijwel) eeuwig goed!

4. Combineer aanbiedingen

Ik ben dol op het combineren van aanbiedingen. Stel dat de vleesvervangers deze week in de aanbieding zijn: 1+1 gratis. Maar in het schap vind je een pakje vega schnitzels die ook nog eens 30% korting hebben omdat ze op de datum zijn. Dan profiteer je dus van die 1+1 gratis actie én gaat er ook nog eens 30% korting van één van de producten af. 

5. Spaar koopzegels

Koopzegels: misschien denk je dat het alleen geschikt is voor je oma, maar niets is minder waar. Ik, 28 jaar, ben een fanatiek koopzegelspaarder. Want koopzegels staan eigenlijk gelijk aan gratis geld. Je betaalt bijvoorbeeld 5 of 10 cent per koopzegel. Uiteindelijk lever je een vol boekje met alle koopzegels in en krijg je meer geld terug dan wat je in eerste instantie voor de koopzegels hebt betaald. 

Het rendement is vaak zo'n 4% tot soms wel 6%. Een stuk hoger dan wat je op dit moment aan spaarrente krijgt op je spaargeld!

En kan je niet genoeg krijgen van handige bespaartips voor je dagelijkse boodschappen? Check dan ook eens de boodschappenbespaartips van Coop.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Coop.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten