3 tips om te besparen op printen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3 tips om te besparen op printen


3 tips om te besparen op printen

Printen: misschien doe je het niet zo vaak meer als vroeger, maar het komt ongetwijfeld nog wel eens voor dat je iets moet afdrukken. Een document voor je werk, naamkaartjes voor bij het kerstdiner, vliegtickets, een tegoedbon die je zelf hebt gemaakt... en dan ken je het vast wel: precies als jij wat moet printen, zijn de cartridges leeg. Niets irritanter dan dat, zeker als je dus weer voor een paar tientjes nieuwe cartridges moet kopen. 

En of je nu weinig print of heel regelmatig, het is tóch wel fijn om waar mogelijk te besparen op printen. In dit artikel deel ik 3 tips om te besparen op printen.

Tip 1: Kies voor cartridges en toners van het huismerk

Eén van de grootste kostenposten bij het printen zijn de cartridges en toners. Deze moeten regelmatig vervangen worden en kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Een manier om te besparen op deze kosten is door te kiezen voor cartridges en toners van het huismerk.

Huismerk cartridges en toners zijn vaak goedkoper en bieden vaak dezelfde kwaliteit. Ze zijn ze vaak gemaakt van dezelfde onderdelen als de duurdere merkartikelen, wat betekent dat je niet hoeft in te leveren op kwaliteit om te besparen. 

Tip 2: Gebruik dubbelzijdig printen

Een andere manier om te besparen op printkosten is door gebruik te maken van dubbelzijdig printen. Door te printen op beide zijden van het papier, bespaar je automatisch de helft van het papier dat je nodig hebt. Dit is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu, aangezien je minder papier verbruikt.

Dubbelzijdig printen is tegenwoordig standaard op de meeste printers, dus het is een gemakkelijke manier om te besparen op printkosten. 

Tip 3: Print alleen wat je nodig hebt

Een laatste tip om te besparen op printkosten is door alleen te printen wat je echt nodig hebt. Het is gemakkelijk om in de verleiding te komen om alles te printen wat je tegenkomt, maar dit kan leiden tot onnodige kosten. Voordat je iets print, vraag jezelf af of je het echt nodig hebt en of je het niet op een andere manier kunt bewaren, zoals in een digitaal bestand.

Als je toch moet printen, probeer dan zoveel mogelijk te printen in één keer. Dit kan helpen om de kosten per pagina te verlagen. Bovendien kun je overwegen om te printen in zwart-wit in plaats van kleur, aangezien dit vaak goedkoper is.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Goedkoopprinten.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten