De goedkoopste vliegroutes per kilometer - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

De goedkoopste vliegroutes per kilometerDe eerste (mini)vakantie van 2019 zit er bij mij alweer op. Weliswaar geen verre vliegreis, maar het weekendje naar Parijs met de Thalys in januari was een heel leuk begin van het nieuwe jaar. En met nog ruim 8 maanden voor me, hoop ik dit jaar nog wel een mooie reis te maken. Concrete vakantieplannen zijn er nog niet, maar ik ben me al wel aan het oriënteren. En als het even kan, maak ik liever drie, korte budgetreizen dan één lange, dure reis. Het onderzoek dat ik van Skyscanner kreeg toegestuurd, kwam dan ook als geroepen. Skyscanner onderzocht voor alle bestemmingen ter wereld (met vertrek uit Nederland) de gemiddelde prijs per kilometer. De allergoedkoopste bestemmingen deel ik met je in dit artikel!

Prijs per kilometer

In onderstaande infographic vind je de 10 goedkoopste vliegroutes en de 10 duurste vliegroutes die zijn gebaseerd op de prijs per kilometer. Zo kun je vanaf Amsterdam het goedkoopst naar San Salvador vliegen, gevolgd door Belize en Christchurch in Nieuw-Zeeland. Het duurst ben je uit op de wat kortere vluchten naar bijvoorbeeld Norwich in Engeland, gevolgd door Luxemburg en Brussel.


Korte-afstandsvluchten: Sofia goedkoopste bestemming

Stedentrips en korte reisjes: ik ben er dol op! Volgens het onderzoek van Skyscanner ben je bij stedentrips vrijwel altijd het goedkoopst uit als je vanaf Eindhoven vliegt. Sofia, de hoofdstad van Bulgarije komt als goedkoopste uit de bus. Vorig jaar ging ik met mijn zusje op vakantie naar Bulgarije, waar we eerst een aantal dagen in de kustplaats Varna verbleven, vervolgens gingen we met een binnenlandse vlucht naar Sofia en op de laatste dag vlogen we vanaf Sofia weer terug naar Eindhoven. Dit was inderdaad een hele goedkope vakantie! Check het artikel waarin ik uitleg hoe deze reis ons slechts €200 per persoon kostte.

Volgens het onderzoek van Skyscanner zijn vliegtickets naar Sofia in maart en april het goedkoopst. Je boekt dan al een retourticket vanaf €30 (!) via low-budget airlines zoals Ryanair.


Niet alleen zijn de vliegtickets van Eindhoven naar Sofia heel voordelig, in de stad zelf is het ook goedkoop. De prijzen voor verblijf, eten en dagjes uit liggen bijna 50 tot 60% lager dan in Nederland.

Andere goedkope korte-afstandsvluchten vanaf Eindhoven zijn bijvoorbeeld naar Luqa in Malta, Kaunas in Litouwen (retourticket vanaf €45 in maart en april), Reykjavik en Warschau.

Goedkope lange-afstandsvluchten

Lange-afstandsvluchten zijn per kilometer vrijwel altijd een stuk goedkoper dan korte-afstandsvluchten. Een echt lange vliegreis heb ik nog nooit gemaakt, maar uit onderstaande rijtje met goedkope lange-afstandsvluchten, haal ik voldoende inspiratie. Wanneer vertrekt het vliegtuig? :-)

  • Eindhoven - Moskou (in april retourticket vanaf €87)
  • Amsterdam - Belize, uitgeroepen tot één van dé reisbestemmingen van 2019 door Lonely Planet (in april retourticket vanaf €519)
  • Amsterdam - San Salvador, hoofdstad van El Salvador
  • Eindhoven - Canarische Eilanden
  • Amsterdam - Christchurch
  • Amsterdam - Denpasar (Bali)
  • Amsterdam - Jakarta
  • Amsterdam - Honolulu
  • Eindhoven - Tel Aviv

Heb jij al een vakantie geboekt voor 2019? 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Skyscanner.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking: