Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in februari? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in februari?
Tijd voor de rubriek Last Month's Budget: waarin ik elke maand deel wat ik heb uitgegeven, waar ik mijn geld precies aan uitgaf en welke acties ik ga ondernemen om komende maand(en) meer te besparen. Afgelopen maand stond in het teken van opnieuw mijn autoverzekering berekenen. In de ruim drie jaar dat ik in mijn Peugeot 107 rondrijd, heb ik niet één keer gekeken of ik mijn autoverzekering ergens anders wellicht goedkoper kon afsluiten. Totdat ik de maandelijkse kosten voor mijn auto met mijn zusje besprak en erachter kwam dat zij veel minder betaalt dan ik, terwijl ze minder schadevrije jaren heeft.

Autoverzekeringen vergelijken: wat kon ik besparen?

Je autoverzekering vergelijken doe je bij Overstappen.nl. Ik ontdekte al snel dat de huidige aanbieder van mijn autoverzekering ergens onderaan de lijst eindigde. Ook is mijn auto dit jaar 10 geworden (feestje!) en werd daarom aangeraden om over te stappen op een WA-verzekering in plaats van een WA+-verzekering. Niet alleen heb ik door te switchen naar een andere autoverzekeringen bespaard op maandbasis, ik heb er ook nog eens betere voorwaarden voor terug gekregen. Bij de alinea 'Vaste lasten' vertel ik je hoeveel ik precies heb kunnen besparen.

Vaste lasten: €1.094,07

Met ingang van februari betaal ik €40,52 voor mijn autoverzekering, terwijl ik hiervoor nog iets meer dan €54 betaalde. Dat betekent dat ik op jaarbasis bijna €170 kan besparen! Inclusief benzine, afschrijving en jaarlijks onderhoud betaal ik maandelijks ongeveer €140 aan mijn auto. Daarmee ben ik een stuk goedkoper uit dan de gemiddelde Nederlander, die voor een miniklasse auto gemiddeld €296 per maand kwijt is.

Hieronder vind je een overzicht van mijn overige maandelijkse lasten. Alles bij elkaar opgeteld is net iets minder dan €1.100 per maand.
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €155,00
 • Gas, water en licht: €111,00
 • Internet: €29,95
 • Autoverzekering: €40,52
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Goede doelen: €70,00
 • Zorgverzekering: €83,35
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50
 • Rabobank kosten: €2,80

Boodschappen: €153,20

Ik had al zo'n vermoeden dat ik afgelopen maand relatief weinig geld had uitgegeven aan boodschappen en dat klopte! In totaal gaf ik iets meer dan €150,- uit aan mijn maandelijkse boodschappen. Afgelopen maand heb ik een paar keer bij Picnic besteld en ik moet zeggen: dat bevalt toch wel heel erg goed. Oké, er zijn misschien geen enorm goede aanbiedingen, maar hoe relaxed is het dat je je boodschappen vanaf je bank kunt bestellen en ze gewoon thuis worden bezorgd? Zelfs voor een eenpersoonshuishouden is Picnic ideaal, want de minimale bestelwaarde is slechts €25 en daar kom je ook in je eentje al snel aan.

Leuke dingen doen: €121,95

De leuke dingen die ik afgelopen maand deed, bestonden vooral uit drankjes en koffietjes buiten de deur. Ik heb zelfs al een middag in de zon op het terras gezeten, heerlijk! Ik kan niet wachten totdat we binnenkort weer kunnen genieten van het mooie weer.

Leuke dingen (spullen): €73,63

Ik kocht was spulletjes voor mijn huis bij Xenos, twee boeken via bol.com, een bos bloemen en een nieuwe kabel voor mijn gitaar.

Auto & Parkeren: €244,06

Ook al bespaarde ik deze maand flink op mijn autoverzekering, het was al met al toch een dure maand voor mijn autootje. Mijn auto moest gekeurd worden, ik heb nieuwe banden gekregen en parkeerde met mijn auto een paar keer in het centrum. In totaal betaalde ik deze maand €244 aan mijn auto.

Kleding: €28,90

Ik merk dat ik in een heuse kledingcrisis zit. Niets in mijn kast vind ik meer leuk en met een nieuw seizoen voor de deur, wil ik niets liever dan een hele nieuwe lentegarderobe shoppen. Het enige vervelende is dat ik vrijwel nooit zin heb om te winkelen. En als ik dan ga, dan ben ik er na drie winkels alweer helemaal klaar mee, haha! Het enige dat ik qua kleding kocht afgelopen maand was dan ook een blouse uit de Miss Etam sale (€10), een zonnebril en een voorraad panty's bij Zeeman.

Cadeautjes: €128,50

Ik nam mijn ouders mee uit eten bij 't Zusje in Veenendaal als dank voor alle hulp tijdens mijn verhuizing. Verder kocht ik twee cadeaus voor vrienden die jarig waren.

Totale uitgaven in februari: €1.844,31

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Overstappen.nl 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

6 opmerkingen:

 1. Fijn dat je kon overstappen en zoveel kon besparen! 170 euro extra overhouden per jaar is altijd lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat je het zo knap doet qua uitgaven! Leuk ook om dit te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen weer! Best een behoorlijk nette maand volgens mij en leuk dat je je ouders mee uit eten hebt genomen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sandra12.3.19

  Heel leuk en inspirerend om de overzichten iedere maand te lezen. Vind dat je het echt knap doet! Mag ik vragen waar jij je internet afneemt en of je daar tevreden over bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je zoveel kon besparen.

  Misschien een tip.. m.u.v. de zorgverzekering controleer ik al mijn verzekeringen op de eerste maandag in Februari. Op deze manier kan ik het nooit vergeten ;-) Het kost me wel een dag uitzoekwerk maar levert mij ieder jaar altijd veel besparing op (wel goed opletten dat de dekking hetzelfde is) Ook maak ik dan vaak gebruik van cashbacks dus bespaard dan nog meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem20.3.19

  Door jou artikel vorige maand ben ik ook is kritisch gaan kijken naar mijn auto verzekering.
  Nu ga ik van 149 euro naar 108 euro per maand.

  Op jaarbasis bespaar ik nu dus 492 euro!!
  Dus dankjewel jou artikel het heeft mij zeker geld bespaard.

  BeantwoordenVerwijderen