Keuken make-over: mijn plannen & wishlist


Klussen: na mijn verhuizing in december moest ik er even niet aan denken. Na twee weken verhuizen en inrichten was mijn huis meer dan leefbaar en vond ik het wel even prima. De woonkamer, hal en slaapkamer zijn dan ook af, maar de overige ruimtes in het huis kunnen nog wel een touch up gebruiken. 
Een week of twee geleden begonnen de kluskriebels gelukkig weer te komen. De komende weken neem ik eerst mijn kantoortje onder handen (daarover binnenkort meer op mijn blog!) en daarna staat er een heuse keuken make-over op de planning. De keuken en de badkamer zijn de enige ruimtes die ik helemaal zo heb gelaten zoals ik ze aantrof toen ik hier kwam wonen.

De basis van de keuken is gelukkig goed: als ik het zelf voor het zeggen had gehad, was dit ongeveer de keuken zoals ik 'm zelf ook had uitgekozen. De keuken is roomwit van kleur, heeft een prachtig composiet aanrechtblad met vijfpits gaskookplaat en ik heb zoveel opbergruimte in de kastjes dat ik bijna niet weet wat ik ermee moet. 

Maar eerlijk is eerlijk: een beetje saai is de keuken misschien wel. Tijd om daar wat aan te veranderen! Mijn plannen voor de keuken make-over én een keuken wishlist deel ik graag met je in de ze blog.

Een kleurtje op de muur

De gele muur in de keuken van blogger Cynthia vind ik ge-wel-dig. Wat een enorme eyecatcher is dat! Voor de woonkamer heb ik lang getwijfeld tussen de kleuren okergeel en donkergroen, maar ben ik uiteindelijk voor de laatste optie gegaan. De muur in mijn keuken is nu saai wit en kan dus wel een kleurtje gebruiken. Okergeel staat zeker als optie op mijn lijstje, maar een mooie kleur blauw lijkt me ook heel tof. 
Wat voor kleur het ook wordt: in ieder geval komt er op deze muur een krijtbord dat ik nu zelf aan het maken ben met eten- en keukengerelateerde quotes en tekeningetjes.Nieuwe keukenapparatuur: keukenmachine & roze braadpan

Het afgelopen jaar heb ik voor mijn verjaardag en housewarming al mooie cadeaus voor in de keuken gekregen. Een grill, ijsmachine en mixer en dit jaar staat deze mooie keukenmachine van Magimix op mijn verlanglijstje. Oké, je moet er even wat geld voor neerleggen, maar dan heb je ook wat. Met deze keukenmachine kun je hakken, snijden, raspen, mengen, kloppen en pureren. Hoe handig is het om één apparaat te hebben voor al deze handelingen in de keuken? En staat ook nog eens mooi in je keuken.  

En als we het dan toch over dure items hebben, dan voeg ik een mooie pannenset van Le Creuset ook nog even toe aan het verlanglijstje. De rode Le Creuset braadpan is één van de bekendste pannen van dit merk en heb je misschien wel eens gezien. Maar wist je dat er ook een roze versie is? Als ik deze ooit besluit te kopen, verdwijnt deze denk ik nooit in de kast, maar laat ik 'm gewoon als eyecatcher op het gasstel staan, haha!

Handgrepen vervangen

Het enige dat ik eigenlijk niet mooi vind aan de keuken, zijn de handgreepjes op de keukenkastjes. En aangezien het nogal wat kastjes zijn, vallen de grepen ook best wel op.
Het vervangen van de handgreepjes is een klein klusje waarmee je je keuken direct een andere uitstraling kunt geven. Ik twijfel zelf tussen industriële, zwart stalen grepen of greepjes van leer. De eerste lijken me praktischer, de tweede vind ik er zo mooi uit zien. Lastig!


Hangruimte voor keukengerei boven het aanrecht

Opbergruimte heb ik meer dan voldoende, maar de aanrechtruimte is wat beperkt. Als ik uitgebreid aan het koken ben, kom ik eigenlijk altijd werkruimte tekort omdat ook mijn fruitschaal, waterkoker en koffiezetapparaat al op het aanrecht staan.

Alle spatels en messen heb ik zelfs al in de la opgeborgen, terwijl ik die liever bij de hand zou hebben en op het aanrecht zou willen zetten. Voor dat laatste heb ik de oplossing bedacht in de vorm van een hangrekje boven het aanrecht. Deze heb ik al bij IKEA gekocht (uit de Fintorp serie) met haakjes en bakjes waar je je keukengerei aan kunt hangen of in op kunt bergen. Nu heb ik alleen nog iemand nodig die zo handig is en de stang inclusief haakjes recht op kan hangen :-) 

Het resultaat van mijn keuken make-over deel ik natuurlijk binnenkort op mijn blog! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kookwinkel.nl

4 opmerkingen:

 1. Leuke ideeen! Ik zou niet voor de leren handgreepjes kiezen. Als je bedenkt hoe vaak je een la of kastje opentrekt, kun je beter een stevig handvat hebben. Ook lijkt leer me niet direct hygienisch in de keuken? Ben benieuwd voor welke kleur muurverf je uiteindelijk gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb mijn keukenmuur ook okergeel geverfd, omdat ik het inderdaad bij Cynthia zo mooi vond! Is een aanrader, kan ik je vertellen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe wishlist! Wij hebben net een hele nieuwe keuken en daar ben ik onwijs blij mee. Wat betreft de handgrepen ben ik het helemaal met Audrey eens; leer zou ik je ook niet aanraden hihi. Die industriële vind ik weer wel erg mooi. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke plannen voor je keuken! Ik zou voor praktisch gaan, zo krijg je ook geen irritaties in de keuken, dat zou zonde zijn! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen