Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in maart? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in maart?



Tijd voor de rubriek Last Month's Budget, waarin ik elke maand deel wat ik heb uitgegeven, waar ik mijn geld precies aan uitgaf en welke acties ik ga ondernemen om komende maand(en) meer te besparen.

Vaste lasten: €1.129,77

Afgelopen maand kreeg ik de afrekening voor de gemeentelijke belastingen voor 2019. Ik weet nu ook wat ik daar op maandbasis voor betaal en heb dit bedrag toegevoegd aan mijn overzicht met maandelijkse vaste lasten.
  • Hypotheek: €550,14 (bruto)
  • Servicekosten: €155,00
  • Gas, water en licht: €111,00
  • Internet: €29,95
  • Autoverzekering: €40,52
  • Wegenbelasting: €19,00
  • Gemeentelijke belastingen: €36,61
  • Goede doelen: €70,00
  • Zorgverzekering: €83,35
  • Inboedelverzekering: €8,95
  • Telefoonabonnement: €20,00
  • Netflix: €3,50
  • Rabobank kosten: €2,80

Boodschappen: €218,50

Een dure maand qua boodschappen, te 'wijten' aan de vele etentjes met vrienden bij mij thuis, de schoonmaakartikelen die ik heb gekocht en de vele aanbiedingen die ik bij Hoogvliet in heb geslagen. Mijn voorraadkast is voor de komende weken weer goed gevuld ;-)

Leuke dingen doen: €157,55

De uitgaven voor leuke dingen buiten de deur doen, zullen de komende maanden naar verwachting aardig stijgen. Als het mooi weer is, doe ik niets liever dan urenlang op terrasjes zitten. En dat heb ik afgelopen maand dan ook veel gedaan. Daarnaast ging ik met mijn zusje een dagje naar de sauna. De toegangstickets hadden we gratis via een actie, dus we hoefden alleen lunch te betalen, ideaal!

Leuke dingen (spullen): €15,85

Op 2 mooie koffiekopjes van HK Living en een bos bloemen na, kocht ik deze maand geen spullen in deze categorie.

Auto & Parkeren: €52,03

Een goedkope maand voor mijn auto deze keer! Ik hoefde slechts één keer te tanken.

Kleding: €130,36

Ik had hoognodig nieuwe kleding nodig en kocht de afgelopen maand een jurkje en top met lange mouwen bij Jacqueline de Yong, een rokje voor een bruiloft en een zwarte broek bij ZARA.

Cadeautjes: €35,00

Ik gaf €35,- uit aan cadeautjes voor twee verjaardagen en een verlovingsfeestje van vrienden.

Verzorging & Make-up: €37,15

Niet alleen qua boodschappen was ik goed bezig met aanbiedingen in maart, bij Kruidvat en Etos sloeg ik ook een flinke voorraad shampoo, deodorant en conditioner in (allemaal 1+1 gratis).

Onderneming: €355,30

Een nieuwe categorie binnen deze rubriek, namelijk de categorie Uitgaven voor mijn onderneming. Voor mijn blog en freelance werkzaamheden maak ik regelmatig kosten, bijvoorbeeld voor openbaar vervoer, boeken voor persoonlijke ontwikkeling en gadgets. Achter de schermen ben ik bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf waar ik afgelopen maand ook wat kosten voor maakte. Omdat ik privé ook steeds meer klussen krijg, vond ik het fijn om in huis een kantoortje in te richten. Daarvoor kocht ik afgelopen maand een nieuw bureau bij IKEA, een toetsenbord en laptopstandaard.

Met de investeringen voor mijn nieuwe bedrijf, komt dat op een totaalbedrag van €355,- aan kosten voor mijn onderneming. De BTW hiervan kan ik natuurlijk terugvragen en de kosten die ik maak voor mijn onderneming, kan ik aan het einde van het jaar ook van mijn omzet aftrekken waardoor ik uiteindelijk minder belasting hoef te betalen.

Totale uitgaven in maart: €2.135,66

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

  1. De 1+1 actie van Etos kwam voor mij precies op het goede tijdstip! En leuk dat je nu ook de uitgaven van je onderneming meeneemt in de rubriek :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat gifje is echt tof! Leuk om mee te kijken naar je maanduitgaven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te zien! En succes met je nieuwe onderneming, ik ben benieuwd! :)

    BeantwoordenVerwijderen