Raamdecoratie in de woonkamer - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Raamdecoratie in de woonkamerOndanks dat het nog steeds heel erg hol klinkt in de woonkamer, ben ik al maandenlang in ontkenning: ik heb echt geen raamdecoratie nodig. Ik vind gordijnen lelijk, lamellen te lomp en een zonnescherm... tja, laten we het daar maar niet over hebben ;-).

Kortom: ik had lange tijd geen idee wat nu écht mooie raamdecoratie is en besloot het daarom maar geheel te verbannen in de woonkamer. Maar nu het lente begint te worden en de zon om 7 uur 's ochtends al vol op de woonkamer staat, kan ik er niet meer onderuit: ik moet er snel voor zorgen dat ik iets voor de ramen kan hangen. De zoektocht naar mooie raamdecoratie is officieel begonnen!

Houten jaloezieën als raamdecoratie

Ik liet het in de introductie van dit artikel al even doorschemeren: heel veel soorten raamdecoratie vallen bij mij al standaard af. In de slaapkamer heb ik wel gordijnen, maar die heb ik aangeschaft vanuit praktisch oogpunt... mooi vind ik ze niet echt.
Voor de ramen van de keuken en kleine slaapkamer hangt elektrische zonwering, wat ideaal is, maar ook niet bepaald stijlvol.

Ik had de zoektocht dus al bijna opgegeven, totdat ik bij een vriendin langs ging die overal in huis houten jaloezieën voor de ramen heeft hangen. Wauw, wat zag dat er mooi en stijlvol uit! Voor het eerst zag ik in dat raamdecoratie een huis daadwerkelijk mooier kon maken in plaats van lelijker ;-)

Zwart of wit?

Ik heb mijn zinnen nu dus gezet op houten jaloezieën. Bij Creon Raamdecoratie spotte ik bovenstaande houten jaloezieën die je heel eenvoudig op maat kunt laten maken, online bestelt en vervolgens thuis laat bezorgen. Met de duidelijke instructies kun je de maten prima zelf inmeten en specificaties doorgeven bij je bestelling. Bij houten jaloezieën heb je de keuze tussen een ladderband (breed) of ladderkoord (dun). Op de bovenste twee foto's zie je houten jaloezieën met een ladderband, wat ik persoonlijk heel mooi vind.

Alleen over de kleur twijfel ik nog. Zwart lijkt me enorm mooi, maar ik ben bang dat dit de kamer een stuk donkerder maakt. Wit is dan misschien praktischer, maar oogt dat niet goedkoop...? Een houttint kan ook mooi zijn, maar vloekt misschien weer bij de laminaatvloer. Keuzes, keuzes, keuzes!

Welke kleur houten jaloezieën denk jij dat het mooist staat in mijn woonkamer? Laat het weten in de reacties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Creon Raamdecoratie.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

8 opmerkingen:

 1. Zwart zou mooi kunnen zijn, wit te wit omdat de muren al wit zijn, maar een houttint kan ook wel heel mooi zijn. En het meest sfeervolle denk ik. Maar dan is het het prettigste als je het in het echt kunt zien. Dan kun je ook een stukje van je vloer meenemen en kijken of het matcht.
  Als je niet in het echt kunt zien, zou ik op safe spelen en voor zwart gaan. In combi met je meubels zou dat wel mooi staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou ook voor zwart gaan! Dat lijkt me heel mooi in je interieur passen :) Ik vind zo'n dingen zelf ook wel mooi eigenlijk! Misschien als we ooit verbouwd hebben. In onze woonkamer hebben we nu heel lichte doorschijnende gordijnen. Vind ik ook wel leuk staan ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb had/heb precies hetzelfde! Ruim drie jaar zonder raam bedekking beneden, toen was manlief het zat. Ik hou van zwart maar we hebben voor wit gekozen.. want, op zwart zie je alles. Of ik er blij mee ben? Absoluut! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja: wij hebben ook vooral witte muren maar oogt niet goedkoop, hebben de brede latten gekozen, en een brede stoffen band.. ik ben fan! En zwart maakt inderdaad donker, we hebben net onze hele donkergrijze vloer vervangen voor lichtgrijs, haha oeps

   Verwijderen
 4. Simone8.4.19

  Ik denk inderdaad dat zwart het wat donkerder laat voelen in jouw woonkamer. Naar mijn mening kan het wel, omdat je best wat kleur(en) gebruikt verder! Maakt het op een andere manier sfeervol :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat juist gordijnen en/of vitrage erg mooi zouden staan. Die halen ook het zicht van de radiator. Maar als je voor de jaloezieën gaat, dan zou ik ook voor wit gaan, met breed band in een ton-sur-ton, dus een grijstint of beige.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou voor wit of houtkleurig gaan. Je hebt trouwens een prachtig uitzicht. In die zin zou ik ook geen gordijnen willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In de woonkamer zou ik gaan voor wit of houtkleurig. Zwart is meer iets voor de slaapkamer, vind ik dan :). Wij hebben verduisterende rolgordijnen, ook heel fijn!

  Liefs,
  Marloes

  BeantwoordenVerwijderen