Hoeveel bespaar je met dakisolatie? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hoeveel bespaar je met dakisolatie?


Dakisolatie

Een warmer huis, lagere maandelijkse energiekosten en een stapje naar een beter milieu. Dakisolatie brengt veel verschillende voordelen met zich mee! Het isoleren van je dak is dus een slimme zet om te doen. Zelfs als het dak al een bescheiden laag isolatie heeft, kan er vaak meer isolatie aan toegevoegd worden om de isolatiewaarde van het dak te verbeteren. Maar hoeveel bespaar je nu eigenlijk met dakisolatie? Dat lees je in dit artikel.

Bespaar op energie

Investeren in dakisolatie bij een dakdekker Almere kan aanzienlijke energie- en, bij uitbreiding, financiële besparingen opleveren. Als je het dak van een gewoon hoekhuis zonder isolatie verandert in een goed geïsoleerd dak, kun je jaarlijks ongeveer 420 kubieke meter gas besparen. Dat komt neer op ergens tussen 450 en 1.250 euro per jaar, afhankelijk van hoeveel je uitgeeft aan energie.

Er zijn namelijk meer voordelen dan enkel het verlagen van de energiekosten. Je huis zal warmer en knusser aanvoelen als het een dak heeft dat goed geïsoleerd is. Stel je voor dat je een grote deken over de bovenkant van het dak van je huis hebt gelegd. De kille lucht van buiten kan de deken niet binnendringen, dus blijft het binnen lekker warm. Daarnaast is goede dakisolatie ook nog eens beter voor het milieu, omdat je minder gas of elektriciteit gebruikt om je huis te verwarmen.

Isolatiekostenbesparing voor een schuin dak

Hoeveel geld je kunt besparen door je schuine dak te isoleren hangt af van een aantal factoren, waaronder de manier waarop de woning wordt verwarmd. Je moet er in dit geval wel voor zorgen dat je voldoende isoleert tot een Rc-waarde van 4. Hoe beter de isolatiewaarde, hoe meer jij kunt besparen met de dakisolatie. 

Plat dak of vloer van de zolder isoleren

Heb je een onverwarmde zolder die je met een deur of een luik kunt afscheiden van de rest van het huis? Dan kun je ook de vloer van de zolder isoleren, wat de kosten drukt en je evenveel geld bespaart. Wil je een plat dak dat je hebt isoleren? Dan kun je kiezen voor isolatie voor een plat dak. Deze isolatie kan op verschillende manieren aangebracht worden, zoals over de bestaande dakbedekking heeft, waardoor je zelf kunt kijken wat voor jou het meest kosteneffectief is. 

Een slimme investering

De kosten van het laten aanbrengen van dakisolatie door dakdekkers zijn een eenmalige uitgave, maar de nutsrekeningen van de volgende jaren zullen de kostenbesparende voordelen weerspiegelen. Bovendien verhoogt goede dakisolatie de waarde van je woning. Je hoeft verder alleen voor de materialen te betalen als je het dak zelf isoleert. Zo blijven de kosten tot een minimum beperkt. Maar zelfs als je een vakman inhuurt om de dakisolatie voor je aan te brengen, is het nog steeds een slimme besteding van je geld. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Roofix Dakdekkers.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten