Besparen op je energierekening met een HR-ketel - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Besparen op je energierekening met een HR-ketel


HR-ketel

De energierekening: we zijn er voorlopig nog niet over uitgepraat. Want ook al ging begin januari het prijsplafond in, de huidige tarieven voor gas en elektriciteit zijn nog steeds twee keer zo hoog als de tarieven die ik een klein jaar geleden nog betaalde. Dat betekent dat m'n energierekening nog steeds 2x zo duur is. En ik zal vast niet de enige zijn! Kortom: tips om te besparen op energie zijn en blijven welkom! 

In dit artikel leg ik je uit hoe je geld kan besparen op je energierekening door een HR-ketel aan te schaffen. Zeker een tip voor mensen waar een warmtepomp geen optie is (vanwege een ouder huis, weinig ruimte of gewoon vanwege het flinke prijskaartje dat aan zo'n warmtepomp hangt).

Wat is een HR-ketel?

Een HR-ketel, ook wel een Hoog Rendementsketel genoemd, is een soort cv-ketel die een hogere energie-efficiëntie heeft dan een traditionele cv-ketel. Dit betekent dat een HR-ketel meer warmte produceert met minder energie, waardoor er minder CO2-uitstoot is en je energierekening ook lager uitvalt.

Wat is het verschil tussen een HR-ketel en traditionele CV-ketel?

Er is een aantal belangrijke verschillen tussen een HR-ketel en een traditionele cv-ketel. De belangrijkste verschillen zijn:

  • Een HR-ketel heeft een hoger rendement dan een traditionele cv-ketel, wat betekent dat je minder energie verbruikt en dus ook lagere energiekosten hebt.
  • Een HR-ketel produceert minder CO2-uitstoot dan een traditionele cv-ketel, waardoor het beter is voor het milieu.
  • Een HR-ketel heeft een langere levensduur dan een traditionele cv-ketel, waardoor je minder vaak een nieuwe ketel hoeft aan te schaffen.

HR-ketel kopen

Een HR-ketel is dus een investering die zich op de korte termijn al uitbetaalt door een lagere energierekening en op langere termijn omdat je een HR-ketel doorgaans minder snel hoeft te vervangen dan een traditionele CV-ketel. Bovendien, met een HR-ketel ben je beter voor het milieu en heb je minder kans op problemen met een storingsgevoelige ketel.

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een HR-ketel koopt, omdat er verschillende soorten en merken op de markt zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op CVkoopjes om een betaalbare HR-ketel te scoren.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met CVkoopjes.nl. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten