Laptop kopen: hoe kan je besparen? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Laptop kopen: hoe kan je besparen?


Besparen op je laptop

Heeft je huidige laptop het begeven en sta je op het punt om een nieuwe laptop aan te schaffen? Wacht nog héél even voordat je die nieuwe laptop in je (online) winkelmandje gooit, want met de tips uit dit artikel bespaar je op de aanschaf van een laptop.

Check laptop aanbiedingen

Een laptop is echt zo'n product waar ik nooit het volledige bedrag voor zou betalen. Je hebt soms een flinke portie geduld nodig voordat er een goede laptop aanbieding is, maar geduld wordt in dit geval vrijwel altijd beloond. En ook als je "maar" 10% korting krijgt op je laptop, dan is dat toch al snel een paar tientjes of zelfs een paar honderd euro. Wat mij betreft dus absoluut de moeite waard om aanbiedingen te onderzoeken óf nog even geduld te hebben totdat er een goede aanbieding voorbij komt.

Google gewoon eens op de laptop die je op het oog hebt, in combinatie met "aanbieding" of "korting" en voilà: je vindt een overzicht van vergelijkingswebsites of elektronica-aanbieders die korting aanbieden op deze laptop. 

Als je op dit moment geen goede aanbieding vindt én je laptop het nog wel even volhoudt, dan is het de moeite waard om te wachten tot het laatste weekend van november: Black Friday. Rond Black Friday stunten elektronica-aanbieders met enorm goede deals op laptops. Zelfs een MacBook kan je dan vrijwel altijd wel ergens met een mooie korting scoren.

Overweeg om een tweedehands/refurbished laptop te kopen

Geen goede aanbieding gevonden voor de laptop die je op het oog hebt? Of wil je nóg meer besparen op de aanschaf van een laptop? Check dan eens of een tweedehands laptop een optie voor je is. Je kan Marktplaats afstruinen, maar het is natuurlijk lastig inschatten óf en wát er eventueel mis is met zo'n tweedehands laptop. 

Een andere goede optie is dan om eens het aanbod refurbished laptops te checken. Online vind je allerlei aanbieders die tweedehands laptops aanbieden, maar waarbij je gewoon een paar jaar garantie krijgt op je aankoop. Bovendien zijn de laptops gecheckt en ben je ervan verzekerd dat je een laptop koopt die nog prima functioneert.

Als je de laptop zakelijk koopt, is zo'n refurbished laptop al helemaal een goed idee, omdat je de BTW over je aankoop gewoon zakelijk mag aftrekken. Bij een "normale" tweedehands aankoop die je bijvoorbeeld via Marktplaats doet, mag en kan dat niet.

Een verzekering afsluiten voor je laptop: wel of niet doen?

Met bovenstaande tips heb je als het goed is een nieuwe laptop met korting en/of een heel betaalbare tweedehands laptop kunnen scoren. Je hebt dus al flink bespaard op je aankoop, maar er is nog iets waar je op kan besparen: de verzekering van je laptop.

Voor je laptop kan je namelijk een losse verzekering afsluiten. Zeker als je een dure laptop hebt gekocht, vind je het misschien wel een fijn idee als deze verzekerd is tegen schade of diefstal. 

Maar voordat je direct die laptopverzekering afsluit, is het aan te raden om eerst te checken of je laptop misschien al wel verzekerd is binnen je huidige inboedelverzekering en/of reisverzekering. Veel Nederlanders checken dit soort dingen niet en zijn vaak dubbel verzekerd. Onwijs zonde van je geld, natuurlijk!

Onder inboedel verstaan we alles wat in je huis staat, maar ook de spullen die makkelijk te verplaatsen of mee te nemen zijn, zoals een laptop. Bij veel verzekeraars ben je daarom binnen je inboedelverzekering ook automatisch verzekerd voor schade aan of diefstal van je laptop. Wel heb je vaak een eigen risico van een paar tientjes of paar honderd euro per gebeurtenis. Check de verzekering die je hebt of neem desnoods contact op met je verzekeraar om na te vragen of je laptop al verzekerd is binnen deze verzekering. 

Bij een aantal verzekeraars kan je je inboedelverzekering ook uitbreiden met een buitenhuisdekking, waardoor je laptop ook verzekerd is als deze buiten je huis schade oploopt of gestolen wordt.

Neem je je laptop mee op vakantie en wordt deze tijdens je reis gestolen of raakt 'ie beschadigd? Dan is de kans groot dat je in dit geval aanspraak moet maken op je reisverzekering. Wel zo fijn als die verzekering dit soort zaken dan ook dekt. 

Kortom: loop al je verzekeringen goed en check óf en hoe je laptop eventueel al verzekerd is binnen je huidige verzekering(en) voordat je nog een aparte laptopverzekering afsluit.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AanbiedingJager.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten