Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in oktober? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in oktober?


Beter laat dan nooit: tijd om je een kijkje te geven in mijn uitgaven van de maand oktober. De maand waarin ik volop genoten van een citytrip naar Barcelona, veel etentjes en koffietjes buiten de deur en mijn garderobe aanvulde met nieuwe items voor de winter.

Vaste lasten en rekeningen: €1.232,83

Vanaf deze maand merk ik wel dat mijn gasrekening flink omhoog gaat. Tja, ik zal vast niet de enige Nederlander zijn die de dupe is geworden van de hoge gastarieven. Ik was in de veronderstelling dat ik nog een contract had met gunstige prijzen, maar die liep af in november. Jep, precies de maand waarin ook de verhogingen van de gasprijzen werden doorgevoerd. Domme actie voor een bespaarfan als ik 😬

Ik heb mijn maandbedrag opgehoogd van €64 naar €70. Dat lijkt voldoende te zijn voor de laatste maanden van dit jaar, maar vanaf 1 januari is het advies om mijn maandelijkse bedrag te verhogen naar €90 (!). Een flinke stijging dus, die je zeker merkt in je portemonnee. 

Mijn vaste lasten zagen er in oktober als volgt uit:
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160
 • Gas & Elektriciteit: €70
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €51
 • Wegenbelasting: €19
 • Gemeentelijke belastingen: €45,78
 • Autoverzekering: €28,69
 • Zorgverzekering: €85,95
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering: €7,10
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Caravanverzekering: €4,64
 • Goede doelen: €137,0
 • Bankkosten: €1,90
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €6,50
 • Schoonmaakster: €40

Buiten de deur: €462,86

Ik heb met volle teugen genoten van mijn citytripje naar Barcelona met een vriendin. We hebben bij heerlijke restaurants gegeten en leuke dingen gedaan. Ook rekende ik in deze maand nog de uitstapjes en het eten buiten de deur af van mijn vakantie naar Griekenland in september.
En bij terugkomst in Nederland ben ik ook regelmatig met vrienden uit eten/lunchen gegaan. De categorie "Buiten de deur" is dus een flinke uitgavepost deze maand, maar goed: na maanden vrijwel geen cent uit te hebben gegeven aan deze categorie, mag het wel weer een keer.

Boodschappen: €220,35

Naast al die gezellige diners en lunches buiten de deur, kreeg ik het ook nog eens voor elkaar om ruim €220 aan boodschappen uit te geven, terwijl mijn maandbudget eigenlijk €180 is: het budget dat Nibud aanraadt voor een vrouw van mijn leeftijd. 
Ik moet ook zeggen dat ik de laatste tijd qua boodschappen ga voor gemak en niet heel erg let op aanbiedingen of Too Good To Go boxen scoor. De verklaring waarom ik deze maand meer heb uitgegeven, is dus snel gevonden. Tijd om daar weer wat aan te doen!

Interieur: €3

Op een bos bloemen na, koop ik deze maand niets in deze categorie. Zou dat betekenen dat mijn huis ein-de-lijk af is? 😉

Verzorging: €112,57

Ik liet twee keer mijn gelnagels bijvullen (€35 per keer), ging naar de kapper en kocht wat verzorgingsproducten.

Kleding: €457,30

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit in één maand zoveel heb uitgegeven aan kleding. Ik ben nu eenmaal niet zo'n fan van online shoppen en toen de winkels dichtzaten, gaf ik dan ook bijna geen geld uit aan kleding. Maar nu alles weer open is (en mijn garderobe schreeuwde om nieuwe herfst- en winterkleding) ben ik flink losgegaan. Ik scoorde een nieuwe blazer, jurkje en trui bij The Sting, nieuwe laarsjes bij Schuurman Schoenen en kocht in Barcelona een Ray-Ban zonnebril.

(Openbaar) Vervoer & Parkeren: €116,95

Ik tankte twee keer (wat is die benzine belachelijk duur!) en ging met het openbaar vervoer naar Amsterdam. Ook parkeerde ik een aantal keer betaald in het centrum.

Sport: €126,84

De kosten voor mijn padelabonnement werden afgeschreven. Daarnaast kocht ik eindelijk een eigen padelracket en hoes.

Caravanbenodigdheden: €82,50

Samen met mijn zusje kocht ik vorig jaar een caravan die de afgelopen 7 maanden op een seizoensplaats op een camping stond. Nu was het tijd om de caravan winterklaar te maken. We kunnen onze caravan op de plek zelf stallen, wat betekent dat we volgend jaar ook weer een seizoen op de camping staan! We kochten een grote caravanhoes om de caravan veilig in te pakken en daarnaast zeilen om onze vlonders af te dekken. 

Overig: €9,99

Ik kocht tijdens een tripje naar Groningen een mooi kookboek met Mediterraanse recepten. Was afgeprijsd van €25 naar €9,99 - altijd leuk natuurlijk. 

Vakantie: €66,99

Ik kocht een vliegticket naar Barcelona, want... (mocht je het gemist hebben) op 1 december vertrek ik voor minimaal 3 maanden naar Barcelona! Ik ga daar een tijdje wonen en werken en ontdekken hoe het bestaan als "digital nomad" me bevalt. Je kunt je vast voorstellen dat ik ontzettend veel zin heb in dit nieuwe avontuur!

Totale uitgaven in oktober: €2.892,18

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en de gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. De afgelopen maand heb ik in ieder geval veel te veel uit gegeven... Komende maanden ga ik weer even goed opletten, het voelt namelijk totaal niet fijn zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze maand al veel uitgegeven aan Sinterklaas (2x vieren, 1x met gezin en 1x met familie) en deels ook al voor Kerst. Dan weer niks met black friday, daar zit ik niet genoeg in om te weten dat iets inderdaad goedkoper is dan op een ander moment. We hebben wel een budget voor cadeau's, maar het kost wel geld!

  BeantwoordenVerwijderen