Een goede financiële opvoeding van je kind met de Jongerengroeirekening van ABN AMRO - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Een goede financiële opvoeding van je kind met de Jongerengroeirekening van ABN AMROHier zie je hoe vroeg ik er al bij was met geld verdienen. Ik had een eigen snackbar op mijn slaapkamer en mijn ouders en zusje konden afrekenen bij de kassajuffrouw: inderdaad, bij mij dus. 

Al op jonge leeftijd leerden mijn ouders me dat geld niet zomaar uit de muur komt. Mijn ouders namen me mee in hun slimme bespaartips, ik kreeg zakgeld waar ik zelf cadeautjes van moest kopen voor vriendjes en vriendinnetjes en toen ik voor het eerst ging werken, moest ik tweederde van mijn verdiende geld sparen. Vreselijk vond ik dat, want veel leeftijdsgenootjes mochten gewoon alles uitgeven.

In mijn tienerjaren gaven mijn ouders me steeds meer vrijheid in mijn financiën. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in de brugklas mijn ouders een sms'je moest stuurde als ik iets wilde kopen. Stond ik bij de Jamin en sms'te ik mijn moeder: "Mag ik een Swirl kopen?" 
Later kreeg ik kleedgeld en zakgeld en hoefde ik mijn aankopen niet meer te verantwoorden zoals in de brugklas. Maar als mijn geld op was, dan was het ook echt op en kreeg ik niet zomaar wat extra's toegestopt.  

Hoe "vreselijk" ik het toen ook vond dat ik zoveel van mijn geld moest sparen en ik mijn ouders om toestemming moest vragen als ik iets wilde kopen, nu ben ik ze enorm dankbaar voor de financiële opvoeding die ze mij hebben gegeven. Doordat ik al zo jong verstandig met geld om leerde gaan, heb ik nooit geldproblemen gehad, kon ik toen ik ging werken een auto kopen en op mijn 24e al een appartement kopen. 

Dat de financiële opvoeding die ik heb gekregen, niet vanzelfsprekend is, is goed te zien als je kijkt naar onderzoeken van het Nibud. Verschillen in financiële opvoeding zijn namelijk later goed te zien. Volgens het Nibud krijgt 48% van de mensen die niet van hun ouders hebben geleerd om met geld om te gaan, later betaalproblemen. Van de mensen die wel van hun ouders hebben geleerd om met geld om te gaan, is dat maar 15%. 
48% van de mensen die niet van hun ouders hebben geleerd om met geld om te gaan, krijgt betaalproblemen. Van de mensen die van hun ouders wel hebben geleerd om met geld om te gaan, krijgt slechts 15% betaalproblemen.

Als ouder heb je dus een belangrijke rol in de financiële educatie en opvoeding van je kind en zoek je misschien wel naar manieren om dat zo verantwoordelijk mogelijk te doen. Daar heeft ABN AMRO wat slims op bedacht: de Jongerengroeirekening. Met deze rekening heb jij als ouder de regie over de inkomsten en uitgaven van je kind en ben je in staat om je kind op een verantwoordelijke manier, stapje voor stapje meer financiële vrijheid te geven. 

Jongerengroeirekening van ABN AMRO

Met de Jongerengroeirekening bepaal je als ouder wat je kind wel en niet mag doen. Je hebt de keuze uit twee groeirekeningen: een kinderrekening voor kinderen van 0 t/m 11 jaar en een jongerenrekening voor tieners van 12 t/m 18 jaar. Als ouder kun je bij deze rekeningen zelf bepalen wat het kind wel en niet mag doen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een maximum bedrag voor iDEAL-betalingen en overboekingen instellen
  • Een paslimiet instellen: het maximale bedrag dat een kind mag pinnen
  • Wel of geen toegang geven tot Internet Bankieren
  • Overboekingen via Internet Bankieren en de ABN AMRO App aan- of uitzetten
  • Instellen dat een overboeking door jouw kind eerst door jou als ouder goedgekeurd moet worden
  • Betaalalerts instellen zodat je een notificatie krijgt als er activiteit is op de betaalrekening van je kind
  • Wel of geen eigen pinpas voor je kind

Al deze functionaliteiten kun je los instellen, zoals jij dat wil. Zo geef je je kind stapje voor stapje meer vrijheid als je merkt dat je kind daar aan toe is. 

Handige extra's voor de financiële opvoeding van je kind

Naast de Jongerengroeirekening vind je bij ABN AMRO nog veel andere, handige extra's die helpen bij de financiële opvoeding van je kind. Zo kun je bijvoorbeeld financiële opvoedingstips per mail ontvangen. Ook vind je op de website van ABN AMRO richtlijnen voor zakgeld en/of kleedgeld op basis van de leeftijd van je kind. Of download het Droomwens spaarplan waarin je samen met je kind een spaardoel bedenkt en je kind bijhoudt hoeveel hij of zij al gespaard heeft. 

Wil je ook een Jongerengroeirekening voor je kind openen bij ABN AMRO? Binnen 5 minuten open je al een rekening voor je kind. En wel zo fijn: zowel de kinderrekening als jongerenrekening zijn gratis.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ABN AMRO.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten