Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in augustus? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in augustus?


Tijd voor weer een nieuwe Last Month's Budget: de maandelijkse rubriek waarin ik mijn uitgaven met je deel. Ik geef je een kijkje in mijn uitgaven van de maand augustus, waarin ik minder ging betalen voor mijn autoverzekering, nieuwe eetkamerstoelen kocht én een vakantie boekte. 

Vaste lasten en rekeningen: €1.370,91

Deze maand rijd ik alweer zes jaar rond in mijn auto, wat ook betekent dat ik er weer een extra schadevrij jaar bij heb. Je autoverzekering wordt dan goedkoper. Ik betaal het komende jaar €28,69 per maand in plaats van €32,15. Scheelt toch weer een paar euro! Ik ben ook nog steeds erg tevreden met mijn overstap naar de verzekering van Promovendum (niet gesponsord). Een betere deal heb ik nog niet gevonden en ook nu krijg je nog steeds 25% korting als je overstapt. Dikke aanrader, dus!

Verder gaf ik deze maand wat extra geld aan goede doelen en kreeg ik een rekening van de fysiotherapeut. Voor de rest verandert er weinig in mijn overzicht van vaste lasten. 

Mijn vaste lasten zagen er in augustus als volgt uit:
  • Hypotheek: €550,14 (bruto)
  • Servicekosten: €160,00
  • Gas & Elektriciteit: €64,00
  • Water: €11,17
  • TV & internet: €53,00
  • Wegenbelasting: €20,00
  • Gemeentelijke belastingen: €45,78
  • Autoverzekering: €28,69
  • Zorgverzekering: €85,95
  • Reisverzekering: €4,43
  • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
  • Caravanverzekering: €4,64
  • Caravanstalling: €12,50
  • Goede doelen: €222,50
  • Bankkosten: €1,90
  • Netflix: €3,50
  • Spotify: €6,50
  • Schoonmaakster: €50,00
  • Rekening fysiotherapeut: €36,25

Boodschappen: €175,10

Net als vorige maand, blijf ik ook in augustus binnen mijn boodschappenbudget van €180 per maand. Dit is het budget dat Nibud als indicatie geeft voor een alleenstaande vrouw van mijn leeftijd. Dat bedrag houd ik dus graag aan als grens. Het afgelopen jaar zat ik daar bijna elke maand boven, maar nu ik er weer wat meer op let, lukt het me toch om onder die €180 te blijven. Ik scoorde bijvoorbeeld weer een aantal keer een Too Good To Go box en deed wat vaker boodschappen bij Lidl en de Turkse supermarkt hier om de hoek. 

Buiten de deur: €85,45

Zo fijn dat we weer buiten de deur kunnen borrelen, lunchen en dineren! Ik ging een keer uit eten, lunchte een paar keer buiten de deur en liet een keer eten thuisbezorgen. 

Interieur, Klussen & Huishoudelijk: €332,99

Ik was al maanden op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen. De stoelen die nu bij mijn eettafel stonden, stammen nog uit mijn studententijd en zaten niet bepaald comfortabel meer. Tijd voor nieuwe, dus. Uiteindelijk vond ik deze mooie grijze eetkamerstoelen van vtwonen in de sale. Ik bestelde ze voor €51,99 per stuk en had nog een cadeaubon van €50, waardoor ik er als het ware eentje "gratis" kon bestellen. Toen ik de dag daarna nog eens de website bekeken, waren de stoelen ineens weer €115. Ik heb dus echt geluk gehad!
Verder kocht ik bij één van mijn vriendinnen deze ge-wel-di-ge linoleumsnede: de skyline van Istanbul. In 2015 studeerde ik in Istanbul en ik wilde graag een tof aandenken aan deze tijd. Ik gaf Anna de opdracht om deze te maken en ze heeft me enorm verrast met deze mooie print. Mocht je denken: die wil ik ook wel?! Goed nieuws: je kunt de print hier bestellen in de webshop van Anna.

Verzorging: €102,65

Ik liet twee keer mijn gelnagels bijvullen (€35 per keer), kocht nieuwe dagcrème en nachtcrème, deodorant, tandpasta en tandenborstels (uiteraard allemaal in de aanbieding).

Kleding: €63,79

Sinds een maandje of twee ga ik wekelijks padellen. De afgelopen drie jaar heb ik qua sport niets anders gedaan dan zwemmen, dus ik had echt een nieuwe sportoutfit nodig. Want ja, om nu in mijn badpak te gaan padellen... 😉 Ik kocht uiteindelijk sportschoenen en een sportshirtje bij Bristol.

Vervoer & Parkeren: €153

Ik tankte twee keer, parkeerde een aantal keer in het centrum en reserveerde alvast een parkeerplaats bij Schiphol. Over twee weken ga ik namelijk met mijn zusje een week naar Samos, heel veel zin in!

Cadeaus: €84,69

Ik kocht een cadeau voor een vriendin die 30 werd, deed mee aan een cadeau dat we met onze vriendengroep voor een vriend kochten en trakteerde samen met mijn zusje mijn moeder op een lunch voor haar verjaardag. 

Sport: €45,55

Ik heb een zomerabonnement afgesloten om nog t/m eind september te kunnen padellen. Dat bedrag werd in augustus afgeschreven. Ook kocht ik een padelballen en huur ik altijd een padelracket, dat kost €1,50 per keer.

Vakantie: €256,00

Ik ben zo blij dat deze categorie weer terug van weggeweest is! Ik neem het er ook goed van dit jaar. Samen met een vriendin ga ik in oktober vier dagen naar Barcelona. Ik betaalde €80 voor een vliegticket en we boekten een hele mooie accommodatie via Booking.com in het centrum van Barcelona. Heel veel zin in dit citytripje!

Totale uitgaven in augustus: €2.672,37

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en de gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking:

  1. Mooie aanbieding van de stoelen! Wat een geluk dat je op het goede moment keek en meteen bestelde. En heerlijk dat het weer kan; op vakantie gaan! Zelf had ik geboekt in Nederland 2 weekjes, voor begin oktober, ik ben al echt aan het aftellen, zoveel zin in vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen