Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in maart? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in maart?


Het is 1 april en dat betekent - geen grap - dat het weer tijd is voor een nieuwe Last Month's Budget. In deze maandelijkse rubriek blik ik terug op mijn uitgaven van afgelopen maand en vertel ik je wat ik heb uitgegeven. Ik laat je tot de cent nauwkeurig zien waar mijn geld naartoe is gegaan en hoe ik probeer te besparen op uitgavencategorieën.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.277,48

Elke maand neem ik mijn vaste lasten onder de loep en check ik of er kostenposten zijn waar ik eenvoudig op kan besparen. Zo heb ik al honderden euro's bespaard door regelmatig over te stappen naar een andere autoverzekeraar en ook check ik elk jaar in december waar ik de goedkoopste zorgverzekering kan afsluiten.
Inmiddels denk ik dat ik qua maandelijkste vaste lasten bijna op het minimum zit. Eind maart ben ik overgestapt van een Premium Spotify-abonnement naar een Duo-abonnement die ik samen met mijn zusje deel. Dat scheelt vanaf nu toch weer €3,50 per maand.
Verder wil ik in mei ook kijken of ik mijn televisie- en internetabonnement ergens anders goedkoper kan afsluiten. Die €53,- per maand bij Ziggo vind ik toch wel erg veel en ik heb al gezien dat dat veel goedkoper kan.
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €68,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €53,00
 • Wegenbelasting: €20,00
 • Gemeentelijke belastingen: €45,78
 • Autoverzekering: €32,15
 • Zorgverzekering: €85,95
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Caravanverzekering: €4,64
 • Caravanstalling: €12,50
 • Goede doelen: €129,00
 • Bankkosten: €1,70
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Schoonmaakster: €80,00

Boodschappen: €265,17

Dit was denk ik één van de duurste maanden ooit als het gaat om uitgaven aan boodschappen. Afgelopen maand kwamen er regelmatig vrienden eten, waardoor ik deze maand best veel heb uitgegeven aan boodschappen. Ik wil hier in april weer beter op letten en ben meteen goed begonnen door weer eens een Too Good To Go Magic Box van de PLUS af te halen. 

Buiten de deur: €53,40

Aan boodschappen geef ik dan misschien wel meer uit, maar in de categorie 'Buiten de deur' geef ik bijna geen geld uit. Afgelopen maand haalde ik een paar keer eten af en organiseerde ik samen met mijn zusje een Aziatisch tapasdiner voor onze ouders. De kosten daarvan heb ik ook in deze categorie laten vallen.

Interieur: €3,95

Ik denk dat ik eindelijk ben 'uitgeklust' in huis. Het enige dat ik deze maand in deze categorie kocht, was een nieuw kussentje voor op de bank.

Verzorging: €22,53

Ik kocht wat nieuwe douche- en badproducten en ging naar de kapper. Een vriendin knipt mij al jarenlang voor €15.

Kleding: €229,45

Ein-de-lijk kon ik weer shoppen! Ik maakte een winkelafspraak bij The Sting en kon drie kwartier lang kleding shoppen. Ik was de enige klant in de winkel én slaagde ook nog eens supergoed. Ik kocht een jurkje, leren rokje, riempje, blouse en trui. Helemaal blij mee.

Vervoer & Parkeren: €100,31

Ik tankte deze maand twee keer en parkeerde mijn auto een paar keer betaald in het centrum.

Sport: €12,-

Ik ging twee keer zwemmen in het buitenzwembad in een dorp hier in de buurt. 

Vakantie: €140,50

Eind april ga ik met vrienden een weekendje weg. We gaan naar een superleuke Airbnb in de Biesbosch. 

Caravanbenodigdheden: €585,61

Hoera, de categorie 'Caravan' is terug! Afgelopen weekend hebben mijn zusje en ik onze caravan weer geïnstalleerd op de camping. Dit keer niet voor een paar weken, maar voor maar liefst zeven maanden. We hebben een prachtige seizoensplek waar we tot het laatste weekend van oktober van kunnen genieten.

Vorig jaar kochten we onze caravan en daar hadden we nu nog flink wat spullen voor nodig. We kochten een tuinset, kunststof pallets om een ondervloer in de voortent te leggen, houten vlonders voor onder de luifel, een koelkast, campingkastje en allerlei nuttige spullen zoals servies, een wasrek en een verlengsnoer. Uiteindelijk waren we daarvoor nog bijna €600 per persoon kwijt, maar het is een mooie investering. Vrijwel alle spullen kunnen we namelijk de komende jaren blijven gebruiken voor onze kampeeravonturen en dus hoeven we volgend jaar vrijwel niets meer te kopen.

Pensioen & SharePeople: €227,-

Omdat ik zelfstandig ondernemer ben, moet ik zelf zaken zoals mijn pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering regelen. Sinds december stort ik €200,- per maand op mijn pensioenrekening bij BrightPensioen. Ik verwacht dat dat in de loop van dit jaar nog wel wat meer gaat worden. 

Verder moest ik deze maand €27 betalen aan SharePeople.

Overig: €166,98

Mijn fiets hield ermee op en aangezien de reparatiekosten zo hoog zouden zijn, was het voordeliger om een nieuwe fiets te kopen. Ik kocht uiteindelijk via Marktplaats een prima tweedehands omafiets voor €150. Verder kocht ik in de categorie 'Overig' het boek 'Hoe word je alles?', tweedehands via Bol.com.

Totale uitgaven in maart: €3.084,38

Maart was een dure maand, zoals je ziet! Dat kwam voornamelijk door alle caravanspullen die we kochten, mijn shopsessie, het weekendje weg en de fiets. Maar dit zijn nou precies de dingen waar ik voor spaar. Als ik bepaalde spullen nodig heb óf mezelf iets leuks wil gunnen, zoals nieuwe kleding of een weekendje weg, hoef ik daar niet lang over na te denken. En ik werk er immers hard voor :)

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten