Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in november? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in november?


Al vier jaar lang deel ik elke maand trouw mijn maandelijkse uitgaven in de rubriek Last Month's Budget. Ik vertel je niet alleen hoeveel geld ik heb uitgegeven en waaraan, ik laat je ook zien op welke uitgavenposten ik bespaard heb of op welke categorieën ik komende maand wil besparen. En nu de laatste maand van 2020 is begonnen zijn er zéker vaste lasten waarop ik wil gaan besparen. Ben je benieuwd wat ik heb uitgegeven in november? En wat mijn bespaarplannen voor december zijn? Lees dan snel verder.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.246,71

November en december zijn voor mij dé maanden om kritisch naar mijn vaste lasten te kijken. Ik heb inmiddels mijn zorgverzekering onder de loep genomen en zorgverzekeraars vergeleken om te checken of ik bij een andere verzekeraar goedkoper uit ben. Over de zorgverzekeringen voor 2021 vertel ik binnenkort meer in een blogartikel.
En nu ik toch bezig was met het vergelijken van zorgverzekeringen, dacht ik: laat ik ook direct eens kijken naar mijn andere verzekeringen en contracten. Eén van de dingen waar ik me sinds ik op mezelf woon nog nooit écht in heb verdiept, is mijn energiecontract. Niet omdat het ergens anders niet goedkoper is; sterker nog, ik weet zeker dat ik jaarlijks een paar honderd euro laat liggen - maar omdat ik weinig zin en tijd heb om dit soort dingen uit te zoeken. En ik heb zo'n vermoeden dat ik vast niet de enige Nederlander ben die opkijkt tegen het uitzoekwerk, maar tegelijkertijd weet dat ik zo een paar honderd euro op jaarbasis kan besparen.

Kon al dat uitzoekwerk en overstappen maar voor je geregeld worden, dacht ik wel eens. En het goede nieuws is: dat kan! 
Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Kostenservice. Via de website van Kostenservice kun je elk jaar automatisch overstappen van energieleverancier. Het enige dat je hoeft te doen is je (gratis!) aan te melden en vervolgens doet het team van Kostenservice jaarlijks het werk voor je. Nadat je je hebt aangemeld krijg je direct een 'bespaarbelofte'; een bedrag dat je dit jaar minimaal kunt besparen op je huidige energierekening; gemiddeld een bedrag van €302. Kijk, dat is nog eens een leuke bonus! Elk jaar gaat Kostenservice aan de slag om de beste energiekortingen te scoren. Ik ga me in december ook aanmelden en ben enorm benieuwd wat ik kan gaan besparen. 

Maar voordat dat zover is, kijken we eerst naar de uitgaven in de categorie 'Vaste lasten' van november.
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €62,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €53,00
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €43,71
 • Autoverzekering: €32,15
 • Zorgverzekering: €87,00
 • Reisverzekering: €4,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Caravanverzekering: €4,64
 • Caravanstalling: €12,50
 • Goede doelen: €138,50
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Schoonmaakster: €45,00

Boodschappen: €207,14

Helaas, ik ben niet binnen mijn maandelijkse boodschappenbudget van €180,- gebleven. En wat precies de reden was dat ik deze maand meer dan €200,- uitgaf, kan ik me ook niet echt bedenken. Hooguit dat ik deze maand extra uitgebreid kookte (je moet jezelf af en toe wat gunnen, vind je niet?!) en regelmatig voor meerdere mensen kookte.

Buiten de deur: €22,54

Normaal geef ik in deze categorie meer dan €100,- uit, maar nu de horeca dicht is, blijven mijn uitgaven in deze categorie ook zeer beperkt. Ik gaf in november nog geen €25,- uit en dat ging op aan een paar keer afhalen of Thuisbezorgd.

Interieur & Klussen: €108,66

Aan mijn interieur gaf ik deze maand weinig geld uit (ik kocht kaarsen en een nieuw tafellampje, that's it) maar in de categorie 'Klussen' waren mijn uitgaven wel wat hoger dan normaal. Ik heb in mijn huis helaas last van slecht aangelegd leidingwerk, waardoor mijn afvoeren ongeveer eens per half jaar intens verstopt raken. Ik probeerde het eerst zelf op te lossen met een waterstofzuiger die ik huurde bij Gamma, maar helaas was het probleem niet verholpen. Uiteindelijk moest er toch een loodgieter bijkomen, maar die wist het gelukkig snel op te lossen.

Verzorging: €11,16

Op twee nieuwe verzorgingsproducten na, kocht ik deze maand weinig in deze categorie.

Kleding: €49,97

Ik kocht een voorraad nieuwe sokken (ben ik de enige die altijd enorme moeite heeft met het vinden van fijne, wat dikkere sokken die niet afzakken?) en een blousje in de sale bij The Sting.

Cadeaus: €88,91

In november sloeg ik al mijn Sinterklaas- en kerstcadeautjes in. Ik vier Sinterklaas met mijn gezin en Sinterkerst met twee vrienden, superleuk om voor iedereen cadeautjes te shoppen (en gedichten te schrijven).

Vervoer & Parkeren: €48,52

Door corona hoef ik al maandenlang veel minder naar klanten en dus leg ik ook veel minder kilometers af. Afgelopen maand tankte ik zelfs maar één keer. Een financieel meevallertje deze maand.

Sport: €45,-

In de categorie 'Sport' gaf ik deze maand €45,- uit. Ik volg een borstcrawlcursus, die helaas twee weken niet doorging omdat het zwembad dichtzat. Gelukkig kan ik sinds een week of 2 weer zwemmen!

Overig: €45,14

Onderaan de streep blijven er altijd nog uitgaven over die binnen geen enkele categorie vallen. Deze maand waren dat een aantal boeken die ik kocht en een setje postzegels om kerstkaarten naar vrienden en familie te sturen.

Totale uitgaven in november: €1.873,75

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kostenservice.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Anoniem5.12.20

  Even over gezin.. als je als kind bij je ouders woont, woon je in een gezin. Je ouders hebben een gezin. Als je zelfstandig woont en je viert met je ouders/broers/zussen een feest, vier je dat met je familie. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant weer! Wat je zegt over boodschappen herken ik ook zo.. Soms zit er ineens zo'n uitschieter bij, maar kun je het eigenlijk niet verklaren. Ik denk dan altijd maar zo: zal vast wel weer die keer geweest zijn dat ik wc papier en dergelijke kocht, haha.

  BeantwoordenVerwijderen