Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in oktober? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in oktober?


Al vier jaar lang deel ik elke maand trouw mijn maandelijkse uitgaven in de rubriek Last Month's Budget. Ik vertel je niet alleen hoeveel geld ik heb uitgegeven en waaraan, ik laat je ook zien op welke uitgavenposten ik bespaard heb of op welke categorieën ik komende maand wil besparen. Ben je benieuwd wat ik heb uitgegeven in oktober? Lees dan snel verder.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.176,71

De afgelopen drie maanden profiteerde ik van een fijne korting op mijn televisie- en internetabonnement (hoe ik dat heb geregeld, zonder over te stappen, lees je hier). Vanaf deze maand ga ik weer €53,- betalen voor mijn abonnement bij Ziggo. Ik vind het nog steeds belachelijk veel geld, maar vind het stiekem ook te veel gedoe om over te stappen. Maar omdat ik in december toch weer al mijn vaste lasten onder de loep ga nemen, neem ik mijn internet- en televisie-abonnement ook maar meteen mee. Wie weet is de besparing die ik kan realiseren door over te stappen zó aantrekkelijk, dat ik het gewoon doe.

Voor de rest zien mijn vaste lasten er hetzelfde uit als de afgelopen maanden. 
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €62,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €53,00
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €43,71
 • Autoverzekering: €32,15
 • Zorgverzekering: €87,00
 • Reisverzekering: €4,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Caravanverzekering: €4,64
 • Caravanstalling: €12,50
 • Goede doelen: €73,50
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Schoonmaakster: €40,00

Boodschappen: €167,95

Een hele goedkope maand qua boodschappen, ik ben prima binnen mijn maandelijkse boodschappenbudget van €180,- gebleven. Dat kwam vooral omdat ik afgelopen maand veel grotere porties kookte en invroor. Daardoor ben je uiteindelijk per maaltijd veel goedkoper uit.

Verder paste ik één van de tips uit de boodschappencursus van PorteRenee toe: checken bij welke supermarkt die week de aanbiedingen het meest aantrekkelijk zijn en daar je boodschappen doen. Mijn groenten, fruit en vlees haal ik sowieso bij de Turkse supermarkt en de overige boodschappen heb ik afgelopen maand veel bij Lidl gehaald of Albert Heijn (de 1+1 gratis aanbiedingen daar zijn echt top!)

Buiten de deur: €87,88

Nu de horeca weer dicht is, zijn de uitgaven binnen deze categorie een stuk lager dan normaal. Eind oktober verbleef ik met mijn zusje een lang weekend in een hotel, waar het restaurant nog wél open was. En daar hebben we van geprofiteerd natuurlijk: we aten één keer in het restaurant en hebben daar meerdere koffietjes en biertjes gedronken.
Ook haalden we twee keer eten af. Het totaalbedrag voor de categorie Buiten de deur kwam deze maand nog niet eens boven de €90,- uit.

Interieur & Klussen: €282,45

Van al dat binnenzitten krijg je spontaan zin om je interieur een make-over te geven. Ik wel tenminste 😉Ik kocht afgelopen maand twee velvet blauwe stoeltjes via Marktplaats voor mijn thuiskantoortje (2 voor €50,-), twee ge-wel-di-ge gouden bijzettafeltjes via The Vintage Corner voor €37,50 en tot slot een nieuw vloerkleed. Op die laatste zat ik al maanden te azen, maar ik vond steeds wel een excuus om het niet te kopen.
Nu scoorde ik 'm uiteindelijk met 25% korting bij Karwei. Juist omdat ik er zolang over na heb gedacht én 'm uiteindelijk met korting heb gekocht, ben ik er extra blij mee nu hij in mijn woonkamer ligt.

Verzorging: €47,54

Ik ging naar de kapper (een vriendin knipt mij voor €15,-) en verder kocht ik gedurende de maand wat losse verzorgingsproducten bij de drogist.

Kleding: €95,12

Ik kocht nieuwe zwarte laarsjes bij Van Haren (voor maar €39,99!), een mooie blouse in de sale bij The Sting (€15,-) en verder een voorraad panty's. Ik houd het (gelukkig) niet bij, maar ik denk dat ik in een winter zo €100 uitgeef aan panty's omdat er bij mij na maximaal twee keer dragen ladders inzitten. Als iemand nog dé gouden tip heeft voor mooie, betaalbare 20-30 denier panty's waar niet zo snel ladders inkomen, dan hoor ik het graag.

Cadeaus: €32,96

Ik kocht een cadeautje voor vrienden die een tweeling hebben gekregen, voor mijn moeder en een klein cadeautje voor mijn zusje.

Vervoer & Parkeren: €109,46

Ik parkeerde één keer in het centrum en tankte afgelopen maand drie keer. De benzine is lekker goedkoop op het moment, ideaal!

Caravan: €22,50

Nog een verlate uitgave in de categorie 'Caravan', namelijk een gasfles (waarvan ik de helft betaalde, omdat ik alle kosten deel met mijn zusje). 

Vakantie: €158,40

Samen met mijn zusje verbleef ik in dit prachtige hotel in Utrecht. Via Voordeeluitjes (mijn absolute nummer 1 tip voor goedkope weekendjes weg!) verbleven we hier drie nachten, inclusief drie keer een superuitgebreid ontbijtbuffet en een 4-gangendiner voor €150,- p.p. Er kwamen alleen nog wat kosten bij voor toeristenbelasting. Echt een aanrader!

Sport: €60,00

Ik volg t/m eind december een borstcrawlcursus van de KNZB. Dat kost €15,- per les en dus €60,- per maand. Daarnaast zwem ik zelf nog één tot twee keer per week, waar ik een strippenkaart voor heb ik die ik in één keer afkoop.

Sharepeople: €29,00

Ook deed ik deze maand weer een donatie van €29,- aan Sharepeople, het collectief waar ik als ondernemer lid van ben. Eens in de zoveel tijd moet ik een donatie doen (vaak één keer per twee maanden) wanneer iemand binnen het collectief ziek/arbeidsongeschikt is. Als ik arbeidsongeschikt zou raken, krijg ik ook vanuit Sharepeople een 'uitkering'. 

Overig: €4,00

Het enige dat deze maand in de categorie 'Overig' viel, was mijn mini-tijdschriftenabonnement op VT Wonen (2x). Ik zag via Instagram een aanbieding voorbij komen waarbij je voor €4,- een mini-abonnement op tijdschriften zoals Flow en VT Wonen kon afsluiten. Helaas kan ik de actie niet meer terugvinden... 

Totale uitgaven in oktober: €2.275,67

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking:

 1. Rosanne1.12.20

  Hoi! Ik weet niet of je dit nog leest, maar bij de Zeeman verkopen ze anti-ladder panty's! Ik weet niet of het werkt hoor maar misschien het proberen waard... Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen