Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in augustus? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in augustus?Het is een nieuwe maand en dat betekent: een nieuwe Last Month's Budget. Volgens mij is dit de eerste maand sinds tijden dat ik qua uitgaven onder de €2.000 ben gebleven. En dat vindt mijn spaarrekening wel fijn, want dat spaardoel van mij moet binnen nu en iets meer dan twee jaar toch gehaald worden...

Vaste lasten: €1.148,98

Aan mijn vaste lasten veranderde deze maand eigenlijk niets. Ik had geen extra rekeningen of opnieuw afgesloten verzekeringen, maar wellicht dat er voor het einde van het jaar nog wel iets gaat veranderen. Ik zocht vorige week namelijk uit wat ik zou kunnen besparen op gas en elektriciteit en dat bleek toch wel een heel fijn bedrag op jaarbasis te zijn.

Ik ga binnenkort dan ook even kijken hoe makkelijk (en wanneer) ik zou kunnen overstappen op een andere leverancier.
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €155,00
 • Gas, water en licht: €111,00
 • TV & internet: €29,95
 • Autoverzekering: €43,10
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €36,61
 • Goede doelen: €75,00
 • Zorgverzekering: €88,00
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50
 • Rabobankkosten: €2,80

Boodschappen: €183,57

Omdat ik de eerste week van augustus op vakantie was, dacht ik dat het deze maand wel zou meevallen qua uitgaven aan boodschappen. Maar ik kreeg het toch nog voor elkaar om ruim €180 uit te geven aan boodschappen, wat voor mijn doen heel veel is.

Ik bestelde twee keer bij Picnic en deed voor de rest opvallend vaak een aantal kleine boodschappen in plaats van in één keer alle boodschappen voor een hele week. Wellicht dat dat er toch voor zorgt dat je sneller extra (en onnodige...) items meeneemt in de supermarkt?

Kleding: €49,42

Vorige maand kocht ik een kledingstuk dat ik voor het laatst droeg toen ik een jaar of zes was. Ik heb het over... een badpak! In de sale bij Livera vond ik een ontzettend leuk oudroze badpak met witte stippen én een bikini. Beide met 70% korting, dus ik betaalde in totaal slechts €30. Verder kocht ik bij C&A een hele leuke trui die stiekem van de kinderafdeling is. Maar met mijn 1.62 meter pas ik prima in maat 164 ;-)

Leuke dingen doen: €175,00

Ik noemde het al even eerder in dit artikel: in de eerste week van augustus was ik met een groepsreis naar Kroatië. De hele reis was vooraf al betaald, het enige wat ik ter plekke nog hoefde te betalen, was eten en drinken. Dat deden we zowel 's middags als 's avonds buiten de deur. Gelukkig is Kroatië niet duur, voor een hoofdgerecht met een drankje was je meestal tussen de €10 en €15 kwijt. In totaal gaf ik zo'n €175 uit op vakantie.

Leuke dingen (spullen): €168,21

Ik had afgelopen maand flinke interieurkriebels en kocht een aantal nieuwe items voor in mijn huis. Via Marktplaats scoorde ik een kastje voor in mijn kantoor en van dezelfde lijn kocht ik ook twee salontafeltjes, ook via Marktplaats. Verder shopte ik nog wat leuke woonaccessoires voor in de woonkamer en mijn kantoortje. Al met al gaf ik net iets minder dan €170 uit.

Reizen: €101,52

Afgelopen maand legde ik blijkbaar flink wat kilometers af, want ik tankte twee keer een volle tank, wat voor mij heel veel is.

Verzorging: €57,78

Bij Kruidvat kocht ik een flinke lading make-up (onder andere mijn favoriete Rimmel foundation; 1+1 gratis), ging ik naar de kapper en had ik medicijnen nodig die ik voor het gemak ook maar binnen deze categorie reken.

Cadeaus: €107,64

Een dure maand qua cadeaus. Ik had een bruiloft waar ik daggast was, een bruiloft waar ik avondgast was en een aantal verjaardagen.

Totale uitgaven in augustus: €1.997,98

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Wat grappig, ik ben ook precies 1.62! Alleen gaat maat 164 mij niet meer lukken, haha. Mooi dat je onder de 2000 euro bent gebleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker bezig, ik ben ook zo'n spaarder. Herkenbaar, kleine boodschappen zijn inderdaad duurder. Lijstje op gsm maken, altijd mee, helpt mij.

  BeantwoordenVerwijderen