Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in juli? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in juli?Een nieuwe maand betekent een nieuwe Last Month's Budget: de maandelijkse rubriek waarin ik deel wat mijn uitgaven waren en hoe ik heb bespaard. Een dure maand dit keer, want ik boekte een all inclusive vakantie voor eind september. Benieuwd waar ik heen ga en wat ik heb uitgegeven? Lees dan snel verder!

Vaste lasten: €1.285,67

Als je een eigen huis hebt, kom je er pas achter hoeveel soorten belastingen er in Nederland zijn. Ik dacht dat ik nu toch echt wel al mijn rekeningen had betaald, maar nee hoor: afgelopen maand viel er weer een brief op de mat met de rekening van de waterschapsbelasting. Ik ben weer een kleine €143 lichter en hoop dat het nu toch écht klaar is met al die heffingen en belastingen ;-)

Verder ging mijn vernieuwde internetabonnement bij Ziggo afgelopen maand weer in en betaal ik nu dus nog €29,95 per maand in plaats van €52 per maand.

Oh, en voor alle mensen die zich afvroegen hoe het kan dat ik maar €3,50 per maand betaal voor mijn Netflix-abonnement: ik deel een abonnement met een aantal vrienden. We kunnen allemaal tegelijk kijken én delen de kosten. Dat scheelt maandelijks zo weer een paar euro!

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €155,00
 • Gas, water en licht: €111,00
 • TV & internet: €29,95
 • Autoverzekering: €43,10
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €36,61
 • Waterschapsbelasting: €142,62
 • Goede doelen: €75,00
 • Zorgverzekering: €88,00
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50
 • Rabobankkosten: €2,80

Boodschappen: €198,95

Afgelopen maand vierde ik mijn verjaardag voor 25 vrienden. Er moest dus een flinke lading bier, wijn, fris en snacks ingeslagen worden, wat resulteerde in een wat hoger bedrag qua boodschappen.
Ook kocht ik twee keer een Too Good To Go box. De review van die tweede box kun je later deze week op The Budget Life zien.

Kleding: €125,98

Het is weer volop sale en daar word ik als rasechte koopjesjager natuurlijk héél blij (en hebberig!) van. Ik kocht afgelopen maand vooral kledingstukken die perfect geschikt zijn voor de tropische temperaturen waar we mee te maken hadden. Bij Tuunte kocht ik twee jurkjes, twee T-shirtjes en een pantalon. Bij H&M scoorde ik last minute nog een aantal kledingstukken voor mijn vakantie: twee hemdjes en een jurkje. Voor al deze kledingstukken bij elkaar (8 kledingstukken) betaalde ik slechts €126!

Leuke dingen doen: €687,00

Als je dit leest, is de kans groot dat ik op het strand in Kroatië aan het chillen ben. Afgelopen woensdag ben ik namelijk vertrokken naar het mooie Split waar ik acht dagen heerlijk ga genieten van een welverdiende vakantie. En alsof dat nog niet genoeg was, boekte ik afgelopen maand met mijn zusje nóg een vakantie! Eind september gaan we een week naar een prachtig all-inclusive hotel op het Griekse Zakynthos. Super veel zin in! Voor deze vakantie (vlucht inclusief hotel en eten en drinken) betaalden we €630 per persoon.

Andere uitgaven binnen deze categorie afgelopen maand: een paar etentjes buiten de deur, een avondje bowlen met vrienden en ijsjes bij mijn favoriete ijssalon Daisy's in Veenendaal.

Leuke dingen (spullen): €71,13

Het geld dat ik over houd na het betalen van mijn vaste lasten en boodschappen, gaat voornamelijk naar leuke activiteiten. Ik merk dat ik eigenlijk bijna nooit spullen koop die in de categorie 'Leuke dingen' vallen en als ik dan wat koop, zijn het vaak nuttige dingen. Zo kocht ik afgelopen maand een gieter om mijn balkonplanten water te kunnen geven, twee lampen voor in mijn kantoortje en de keuken en een etui.

Reizen: €70,55

Ik tankte één keer (de volste tank die ik ooit heb getankt... iets te lang doorgereden met een bijna stilstaande auto tot gevolg ;-)), reed met een vriendin mee en we deelden de benzinekosten en parkeerde een aantal keer in het centrum.

Verzorging: €47,47

Ik weet niet of ik de enige ben, maar het overkomt me altijd dat in één keer zowel mijn shampoo als make-up als tandpasta op is. En zeker met een vakantie in het vooruitzicht, sla ik altijd een flinke lading verzorgingsproducten in. Ik kocht een aantal shampoos en conditioners, nieuwe foundation, eyeliner, wenkbrauwpotlood en én genoeg tandpasta en tandenborstels voor de rest van het jaar.

Cadeaus: €53,79

Een aantal verjaardagen, een verlate Vaderdag, een babyshower én een bruiloft... Hoeveel feestjes kun je hebben in één maand? :-) Alleen maar leuk!

Onderneming: €335,67

Ik huurde wat diensten in voor mijn onderneming afgelopen maand. Een vriendin hielp me met het schrijven van teksten en ik kocht een krijtbord voor een opdrachtgever. Beide ingekochte diensten/producten kan ik uiteindelijk weer aan mijn opdrachtgever factureren.

Brievenbusdoosjes & enveloppen

Ook kocht ik een aantal materialen in voor Chalked. De naambordjes voor bruiloften die ik vorige maand nieuw in mijn assortiment toevoegde, wil ik gaan verzenden in een mooi brievenbusdoosje.

Ik heb simpele bruine kraftpapieren brievenbusdoosjes besteld in A4-formaat (slechts €0,49 per stuk en nog goedkoper als je grote aantallen bestelt!) die ik per bestelling persoonlijk ga customizen met een tekening/tekst aan de buitenkant. Ik wil misschien ook nog speciale Chalked stickers bestellen die ik op de doosjes kan plakken.

Voordeel van deze brievenbusdoosjes is natuurlijk dat ik mijn bestelling veilig kan verzenden én dat tegen een veel lager tarief dan het verzenden van een pakket. 

Verder kocht ik ook een lading enveloppen voor het verzenden van kleine bestellingen en nieuwe krijtbordstiften. Genoeg materialen om de komende maanden mee vooruit te kunnen!

Totale uitgaven in juli: €2.876,21

Een dure maand, voornamelijk te 'wijten' aan mijn vakantie én een aantal kosten voor mijn onderneming. 

Wil je zelf ook maandelijks je inkomsten en uitgaven bijhouden? Download dan mijn gratis Excel-sheet!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Enveloppenland.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten