5x makkelijke en betaalbare kamerplanten - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5x makkelijke en betaalbare kamerplantenIn de kleine zeven maanden dat ik in mijn nieuwe appartement woon, hebben helaas al heel wat kamerplanten het loodje gelegd. Ook al gaat het verzorgen van planten me steeds beter af, het is en blijft een hele uitdaging om die groene vriendjes in leven te houden, precies genoeg water te geven en op de juiste plek in huis te zetten.

De vijf kamerplanten in dit artikel houden het al zeven maanden lang uit in mijn huis en geloof me: als ik dat kan, dan kan jij het ook! In dit artikel deel ik vijf betaalbare én makkelijke kamerplanten.

Zamioculcas

De naam van deze plant is misschien lastig om uit te spreken, de verzorging ervan is allesbehalve moeilijk. Deze plant heeft al ruim een jaar overleefd in mijn oude huis en ook in mijn nieuwe appartement heeft de Zamioculcas een mooi plekje op de vensterbank gekregen.

Deze kamerplant maakt niet zo snel nieuwe bladeren aan, waardoor je 'm ook niet vaak hoeft te verpotten. In de anderhalf jaar dat ik deze plant heb, zijn er volgens mij hooguit twee nieuwe takken bijgekomen, waardoor de plant qua grootte nog steeds perfect op de vensterbank past.
Wat ik zo mooi vind aan deze plant, zijn de donkergroene, stevige bladeren. Qua kleur past de plant ook nog eens perfect bij mijn groene bank! :-)
 • Ideale standplaats: lichte plek
 • Water geven: in de zomer 1x per week, in de winter 1x per twee weken
 • Kosten: +/- €20

Peperomia Prostrata

Ik ben dol op klim- en hangplantjes. Wat mij betreft mogen ze wel drie meter lang worden; hoe langer, hoe mooier! Ik wilde in mijn nieuwe huis dan ook een aantal planten op hoge plekken zetten of hangen. De zwarte buffetkast die ik bij Karwei kocht, moet nog volledig ingericht worden, maar er staat in ieder geval alvast een plantje op: de zogenaamde Peperomia Prostrata, ook wel bekend als de peperhangplant.

Echt een aanrader, want deze plant staat super leuk staan én is ook nog eens makkelijk te verzorgen. Je hebt er bijna geen omkijken naar en voordat je het weet is je Peperomia uitgegroeid tot een enorme plant.  Het leuke is dat je de peperplant dan kunt stekken om zo weer nieuwe peperplantjes te laten groeien. Voor jezelf, of om uit te delen aan vrienden en familie!
 • Ideale standplaats: halfschaduw of zon
 • Water geven: in de zomer 1x per week, in de winter 1x per twee weken
 • Kosten: vanaf €9,99 bij Intratuin

Monstera Deliciosa

Ook in de slaapkamer wilde ik heel graag planten hebben. Kamerplanten in de slaapkamer zijn niet alleen mooi, maar kunnen ook nog eens super functioneel zijn. Er zijn namelijk verschillende luchtzuiverende planten die schadelijke stoffen uit de lucht halen. Daardoor schijnen klachten zoals hoofdpijn te verdwijnen, kun je je beter concentreren én beter slapen.

De Monstera (gatenplant) is één van die luchtzuiverende planten en schittert in deze toffe, zwarte pot op mijn nachtkastje. Ik vind het groen zo mooi afsteken tegen de bordeauxrode muur! Ook deze plant heb ik al weer een aantal maanden en in de loop van de tijd zijn er al veel nieuwe bladeren bijgekomen. Een paar weken geleden heb ik mijn Monstera dan ook moeten verpotten naar deze grotere pot, waar hij nu vrolijk verder groeit.

De Monstera groeit het beste op een plek in de (half)schaduw. Ik heb de plant in mijn vorige huis ook een tijdje op de vensterbank laten staan, maar ik merkte dat de bladeren vrij snel bruin werden en de bodem te snel uitdroogde. Vermijd direct zonlicht dus en kies een plek in de (half)schaduw.
 • Ideale standplaats: (half)schaduw
 • Water geven: in de zomer 1x per week, in de winter 1x per twee weken
 • Kosten: vanaf €9,95

Arecapalm

De Arecapalm (goudpalm) heeft heel lang in mijn vorige huis 'gewoond', maar na twee jaar, moest ik hem toch met pijn in mijn hart wegdoen. De palm werd veel te groot (zijn mijn verzorgingsskills zo slecht nog niet!) en tijdens de verhuizing zijn de bladeren beschadigd en bruin geworden. Tijd voor een nieuwe palm in huis, dus!

Deze Arecapalm groeit wat minder breed dan mijn vorige en staat al sinds dat ik deze kocht in januari, mooi in huis. Ik heb de palm in deze toffe rieten mand gezet die ik voor slechts €7,99 bij Intratuin scoorde. Deze tropische palm staat nu tussen mijn dressoir en de buffetkast in en is echt een eyecatcher in de woonkamer.
 • Ideale standplaats: (half)schaduw
 • Water geven: de bodem moet altijd lichtvochtig zijn
 • Kosten: vanaf €19,99

Cactussen

Tot slot was ik nog op zoek naar wat kleine plantjes voor op de salontafel en bijzettafels in mijn huis. Cactussen vind ik de perfecte toevoeging voor je interieur want geloof me: deze zijn bijna niet dood te krijgen (alleen met teveel water of als een cactusziekte jouw plantjes treft, ben je de pineut).

Er zijn honderden verschillende cactussen en ik kocht deze twee cactusjes voor op de salontafel bij de bank. Ook al krijgen ze daar 's ochtends - zeker in de zomer - veel direct zonlicht, dat vindt deze cactussen helemaal niet erg. Hier kun je echt jarenlang van genieten!
 • Ideale standplaats: halfschaduw of zon
 • Water geven: alleen wanneer de grond helemaal droog is
 • Kosten: al vanaf €1,- per stuk, bijvoorbeeld bij Albert Heijn, Intratuin of een lokaal tuincentrum
Oh, en stiekem staat de cowboycactus (reuzecactus) ook nog op mijn wishlist. Ik vind ze zo tof, maar ook zo duur... Ze kosten al snel €100,- per stuk :-(

Ik ben benieuwd: welke kamerplanten staan er in jouw interieur? En heb jij groene vingers? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. De zamioculcas doet het bij mij ook goed! Verder de pannenkoekenplant en een soort scindapsus. Helaas heeft een deel van mijn planten nu bladluizen, dus het is nog afwachten wat er te redden valt. Maar de oersterke zamioculcas heeft nergens last van. De bladeren zijn dik en daardoor blijkbaar onaantrekkelijk voor ongedierte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tips! Ik heb zelf een heleboel verschillende planten in huis staan. Eigenlijk van alles wat; tot nu toe gaat het helemaal prima. Ze staan nu ongeveer een half jaartje en ik hoop dat ze het nog een hele tijd volhouden haha :)

  BeantwoordenVerwijderen