Last Month's Budget | Wat heb ik uitgeven in mei? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgeven in mei?



Wow, wat vliegt de tijd! Het is alweer juni en dat betekent dat ik deze maand 25 jaar word. Maar voordat ik dat uitgebreid ga vieren, is het tijd om financieel terug te blikken op de maand mei. In de rubriek Last Month's Budget deel ik elke maand mijn uitgaven, vertel ik waar ik mijn geld precies aan uitgaf en welke acties ik ga ondernemen om komende maand(en) meer te besparen.

Vaste lasten: €1.168,98

Ik heb 9 maanden lang geprofiteerd van een super goedkoop internetabonnement: bij Ziggo betaalde ik slechts €29,95 voor internet en TV. Nu betaal ik nog 3 maanden lang €49,50 voordat ik weer een nieuw abonnement af kan sluiten. Dan ga ik uiteraard weer proberen zo'n fijne aanbieding te scoren! In de overige vaste lasten die ik maandelijks betaal, veranderde in mei niets.
  • Hypotheek: €550,14 (bruto)
  • Servicekosten: €155,00
  • Gas, water en licht: €111,00
  • Internet: €49,50
  • Autoverzekering: €43,10
  • Wegenbelasting: €19,00
  • Gemeentelijke belastingen: €36,61
  • Goede doelen: €80,00
  • Zorgverzekering: €88,00
  • Inboedelverzekering: €8,95
  • Telefoonabonnement: €20,00
  • Netflix: €3,50
  • Rabobankkosten: €2,80

Boodschappen: €129,50

Terwijl andere inkomstencategorieën de pan uit rijzen, geef ik de laatste maanden heel weinig geld uit aan boodschappen! Ik doe al drie maanden op rij mijn maandelijkse boodschappen voor minder dan €130 per maand, die ik afwissel haal bij Hoogvliet en Albert Heijn of bestel bij Picnic. Mij hoor je niet klagen ;-)

Leuke dingen doen: €1.182,05

Oké, dit hoge bedrag heeft even wat uitleg nodig. Naast dat ik afgelopen maand drie dagen in een hotel verbleef met mijn zusje, mijn vader trakteerde op een dagje Den Bosch en ik op veel terrasjes te vinden was, boekte ik afgelopen maand ook mijn zomervakantie! Een paar weken geleden vertelde ik je al over mijn vakantieplannen dit jaar en ik heb vorige maand - na heel lang twijfelen - toch de stoute schoenen aangetrokken en een groepsreis geboekt. Dit jaar ga ik een week lang naar Kroatië met een groepsreis van Simi Reizen.

We verblijven in een mooi appartementencomplex in een klein dorpje dichtbij Split. Er staan super veel leuke dingen op het programma waaronder een bezoek aan het Nationale Park, rivertubing, zeekajakken, snorkelen en een boottocht naar een eiland. Ik ben heel benieuwd!

Leuke dingen (spullen): €16,66

Afgelopen maand kocht ik in deze categorie maar een paar kleine dingetjes zoals een bos pioenrozen (yes, ze zijn er weer!), bloemetjes en wat interieurspulletjes bij de Action.

Auto & Parkeren: €58,08

Eén keer tanken en een keer parkeren in Alkmaar kostte me in totaal nog geen €60 afgelopen maand.

Kleding: €104,08

Met mijn zusje verbleef ik in mei drie dagen in een hotel in Egmond aan Zee. Uiteraard mocht een dagje shoppen tijdens ons zussentripje niet ontbreken en wel in Alkmaar. Ik kocht een mooie spijkerbroek, een paar hakken voor een bruiloft bij Primark, een jurkje bij de C&A en nog een rokje en trui bij The Sting. Bijna alles was in de sale, dus voor dit alles gaf ik maar iets meer dan €100 uit!

Cadeautjes: €85,00

Een paar verjaardagen, een housewarming en een bruiloft zorgden ervoor dat ik afgelopen maand €85 uitgaf aan cadeautjes. Met heel veel leuke feestjes in ruil daarvoor :-)

Huis: €784,67

In december verhuisde ik naar mijn appartement en ik heb in die maand vrijwel alles voor mijn huis gekocht. Maar er waren nog een paar klusjes die ik heel lang heb uitgesteld die ik deze maand eindelijk heb gefixt. Ik kocht mooie gordijnen voor in de woonkamer (daarover binnenkort meer op mijn blog!) en een loungeset met bank en stoel voor op mijn balkon.

Onderneming: €36,20

Voor mijn onderneming kocht ik wat materialen om een krijtbord te maken (wat compleet mislukte, maar dat terzijde ;-)) en plantenpotjes voor in mijn kantoor.

Totale uitgaven in mei: €3.565,22

Door de vakantie, een tuinset en gordijnen was mei een dure maand. Maar voor al deze dingen heb ik gespaard én ik kreeg afgelopen maand natuurlijk ook mijn vakantiegeld, waar ik mijn vakantie naar Kroatië geheel heb kunnen betalen. Laten we hopen dat juni weer wat rustiger is qua uitgaven ;-)

Wil jij ook een beter inzicht in je inkomsten & uitgaven? Bekijk mijn artikel met handige tips en download de gratis Excel-worksheet die ik al ruim drie jaar gebruik!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je een tuinset hebt gekocht! Moeten wij ook nog doen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je balkon ziet er echt gezellig uit zo! En je hebt er afgelopen weekend vast al heel erg van kunnen genieten met dat mooie weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben even je blogs aan het teruglezen omdat ik toevallig net terug kom van 2 weken Kroatie! Wat heeft dit land mij positief verrast zeg!

    De laatste grote vakantie waren voor mij eigenlijk elke keer naar Amerika (lucky me :-O) maar Kroatie heeft echt niet onder gedaan en ik ga zeker eens terug.

    Kan niet wachten om hopelijk wat foto's op je insta en hier te zien tegen de tijd dat het zover is :-D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zit even naar de reis te kijken, weet niet of ik exact de goede heb, maar ziet er echt super uit!

      Even een tipje, wij hebben in de steden zelf (bij jou dus Split) veel Uber gebruikt, ik zie namelijk dat je ook redelijk wat vrije tijd hebt.
      Wij hebben enorm veel gelopen dagelijks en ik daarbij ook nog gereden (we hadden een huur auto, zijn van Dubrovnik naar Pula via de kust gereden, met uiteraard eilandenbezoeken, Krka NP en Plitvice NP) dus hadden we daar in de avond wel genoeg van, Uber bood voor weinig geld uitkomst naar alles waar we maar heen wilde.

      Verwijderen