Nieuwe gordijnen in de woonkamer - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Nieuwe gordijnen in de woonkamerWeet je het nog...? Een aantal maanden geleden startte ik de zoektocht naar passende raamdecoratie voor mijn woonkamer. Dat was nogal een ingewikkelde zoektocht, want er is maar weinig raamdecoratie die ik écht mooi vind.

Ook al was ik bij het schrijven van het vorige artikel er heilig van overtuigd dat het houten jaloezieën zouden worden, ik kan je alvast verklappen dat het alles behalve jaloezieën zijn geworden. In het vorige artikel hoorde je mij nog zeggen dat ik gordijnen niet mooi vond, totdat ik van het fenomeen inbetween gordijnen hoorde.

Inbetween gordijnen van Veneta

De zoektocht naar mooie en betaalbare houten jaloezieën ben ik zeker gestart, maar ik stuitte al snel op twee grote problemen: mijn raam was te groot om in één keer te bedekken met jaloezieën én voor minder dan €500 zijn houten jaloezieën vrijwel niet te vinden. Twee delen ophangen zou mogelijk zijn, maar dan zou er een tussenruimte van +/- 10 cm tussen de twee delen ontstaan. Dan zou de zon alsnog in mijn woonkamer schijnen, terwijl het kunnen tegenhouden van het zonlicht juist de hoofdreden was dat ik op zoek was naar passende raamdecoratie.

Zucht, wat moest het dan worden?


Ik heb ook nog even gekeken naar rolgordijnen, maar aangezien de meeste rolgordijnen verduisterend zijn, was dat geen optie. Uiteindelijk was het één van mijn vriendinnen die inbetween gordijnen tipte. Ze zijn niet mega opvallend in een ruimte, houden precies de juiste hoeveelheid zon tegen én zijn ook nog eens super betaalbaar.

Bij Veneta vond ik een ruim aanbod aan inbetween gordijnen van verschillende diktes, kleuren en materialen. Ik bestelde tien proefstukjes die binnen twee dagen gratis thuis bezorgd werden. Ideaal, want zo kon ik goed kijken welke kleur het mooiste in mijn interieur stond en welke stof het fijnst aanvoelde.

Hele betaalbare gordijnen!

Ik ben uiteindelijk voor de Donar Ivoor Inbetween gordijnen met dubbele plooi gegaan. Omdat Veneta direct vanuit de fabriek levert zonder tussenpartij, zijn gordijnen hier een stuk goedkoper dan bij andere (online) leveranciers. Voor het bekleden van het hele raam en de deur (ruim 3,7 meter breed en 2,5 meter hoog) betaalde ik uiteindelijk €332,80 inclusief bezorging én een gratis meetverzekering.


Vooral dat laatste vind ik een enorm pluspunt van Veneta. Gordijnen online bestellen vond ik namelijk best een dingetje: hoe wist ik nu zeker dat ik de juiste afmetingen door had gegeven? Dankzij de gratis meetverzekering krijg je gewoon nieuwe gordijnen als ze te kort, lang, breed of niet breed genoeg zijn. Gelukkig is het bij mij allemaal goed gegaan en passen de gordijnen perfect!

Ik ben super blij met mijn nieuwe gordijnen en vind ze nog veel mooier in mijn woonkamer staan dan ik had verwacht. Wat ook fijn is: ik kan mijn mooie Calathea Ornata weer in de woonkamer zetten, nu de plant dankzij de gordijnen geen direct zonlicht meer krijgt. 

Ik ben benieuwd: welke raamdecoratie hangt er in jouw woonkamer?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Veneta.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

 1. Beste Nicole, je hebt mooie gordijnen uitgekozen vind ik. Ook wij hebben raamdecotatie van Veneta gekozen. Het bevalt goed, wij hebben voor rookgordijnen gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry ik bedoel rolgordijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er leuk uit Nicole!

  Ben ook wel benieuwd wat je bijvoorbeeld van gordijnen vindt als decoratie in de slaapkamer. Rond een hemelbed, of in plaats van een kastdeur.

  Heb je daar ervaring mee?

  Gr

  BeantwoordenVerwijderen