5 tips voor een budget verjaardagsfeest - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5 tips voor een budget verjaardagsfeest



In mijn hoofd duurt het nog járen voordat ik 25 word, maar niets is minder waar. Over minder dan een maand (slik!) vier ik namelijk dat ik alweer een kwart eeuw op deze aardbol rond huppel. En daar hoort natuurlijk een verjaardagsfeestje bij. Maar na een dure verhuizing eind vorig jaar, een housewarming en een aantal leuke reisjes die op de planning staan de komende maanden, ga ik dit jaar voor een budget verjaardagsfeestje. En geloof me: een leuk feestje hoeft écht niet duur te zijn.

Mijn beste tips voor een budget knalfuif deel ik met je in dit artikel.

1. Partytent kopen in plaats van huren

Wil je een partytent in je tuin zetten zodat feestgangers bij een eventuele regenbui gewoon droog kunnen staan? Veel mensen kiezen ervoor om een partytent te huren, maar wist je dat het in veel gevallen relatief goedkoper is om een partytent te kopen?

De huur voor een partytent bedraagt al snel €100 (omdat je vaak betaalt voor 3 dagen: 1 dag ophalen, 1 dag gebruiken en 1 dag terugbrengen) terwijl je een standaard partytent 3x3 meter al voor een paar tientjes kunt kopen bij diverse bouwmarkten. En als je een partytent koopt heb je direct een goed excuus om regelmatig een feestje te geven ;-)

2. Let op de aanbiedingen

Een krat bier kost al snel €16,- terwijl je in de aanbieding €9 of €10 voor diezelfde krat betaalt. Als je een feestje geeft met veel bierdrinkers, kun je je voorstellen dat je flink kunt besparen op je boodschappen als je de prijs van bier in de gaten houdt.
Als mijn verjaardag op de planning staat, houd ik de aanbiedingen van bier, maar ook van wijn en frisdrank, al een paar weken van tevoren in de gaten. Op het juiste moment sla ik toe en koop ik een voorraad in. Zo kocht ik bijvoorbeeld voor mijn housewarming frisdrank bij Hoogvliet tijdens de 1+2 (!) actie op Pepsi, Fanta en 7Up en drie kratten Hertog Jan bier voor €8,99 per krat.

☞ Tip van mijn bierdrinkende vrienden, deze website met bieraanbiedingen laat zien bij welke supermarkten er bier in de aanbieding is, van verschillende biermerken.

3. Gratis bezorging van Albert Heijn rondom je verjaardag

Ik weet niet hoe jouw gemiddelde verjaardagsfeestje eruit ziet, maar voor mijn feestjes sla ik altijd een flinke voorraad bier, wijn en frisdrank in. En om al die kratten en flessen in m'n eentje te sjouwen van de winkel naar de auto en vervolgens naar mijn appartement op de vijfde verdieping... nee, dank je ;-)
Ik maak dan ook al een paar jaar gebruik van de gratis bezorgservice van Albert Heijn rondom je verjaardag. Zo kun je alsnog gebruik maken van de goede aanbiedingen die Albert Heijn heeft (er is altijd wel een biermerk in de aanbieding), hoef je de verzendkosten à 5 of 6 euro niet te betalen én worden je boodschappen gewoon tot aan je voordeur bezorgd. Win win win!

4. Goedkope snacks & hapjes

Lekker (en veel ;-)) eten op een verjaardagsfeestje vind ik heel belangrijk. Ik wil niet dat mijn gasten met een rommelende maag naar huis gaan en dus zorg ik voor voldoende hapjes en snacks tijdens mijn feestje.
Mijn 3 favoriete budget hapjes die ik standaard serveer op mijn feestjes zijn:

1. Knakworstjes in bladerdeeg

Deze snacks zijn altijd een regelrechte hit op feestjes!

Voor 30 stuks:
  • 3 blikjes knakworsten (AH merk) - €2,79 
  • 1 pakje bladerdeeg (huismerk)  - €0,64
Totaal: €3,43

Je haalt het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien. Je plakt twee plakjes aan elkaar, drukt deze aan met een vork en snijd vervolgens 10 lange, dunne strookjes bladerdeeg uit de twee plakjes. Dit wikkel je om één knakworstje heen en legt deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Doe ze 15-20 minuten in de oven op 210 °C (hetelucht) en smullen maar!

2. Wraps met kruidenkaas, kipfilet & rucola


Voor +/- 30 stuks
  • 1 pak met wraps (6 stuks) - €1,39
  • 1 pak kipfilet (12 plakjes) - €2,39
  • 1 bakje Garlan kruidenroomkaas - €0,65
  • 1 zakje rucola - €1,00
Totaal: €5,43

Smeer een laagje kruidenroomkaas op een wrap. Leg er drie plakjes kipfilet op en wat rucola. Rol de wrap strak op en snijd +/-8 stukjes uit één wrap. Je kunt er voor de zekerheid een prikkertje insteken, zodat de wrap niet loslaat.

3. Mozzarella-tomaatspiesjes

Dit is één van mijn favoriete snacks en ook nog eens super simpel (en cheap!) om te maken.

Voor +/- 20 stuks:
  • 1 doosje cherrytomaatjes - €0,89
  • 2 bollen mozzarella - €1,14 (€0,57 per stuk)
  • Verse basilicum - €1,59 
Totaal: €3,62

Snijd de mozzarellabollen in kleine stukjes. Prik een stukje met een cherrytomaatje en een blaadje basilicum op een stokje en klaar is kees. 

Zo zie je dus dat je voor iets meer dan €10,- drie soorten hele lekkere hapjes aan je gasten kunt voorschotelen.

5. Maak zelf je versiering of shop in de kringloop

Ik ben dol op themafeestjes. Afgelopen twee jaar vierde ik mijn verjaardag samen met een vriendin en was het thema Hawaii en het jaar erop Prinsessen & Piraten. Voor elk thema is er online wel decoratie te vinden, maar voordat je het weet ben je tientallen of zelfs honderden euro's kwijt aan een outfit en decoratie. Zonde, want de kans is groot dat je alles maar één keer gebruikt.

We hebben destijds heel veel decoratie zelf gemaakt en ook ben ik dol op de kringloop als het aankomt op feestjes. Hier kun je super veel leuke dingen vinden voor een prikkie en kun je na je feestje ook weer terugbrengen naar de kringloop. 

Wat is jouw beste tip voor een budgetfeestje?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met GAMMA.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

  1. Anoniem13.5.19

    Bij de Lidl heb je voor 6,50 euro een krat Kordaat Pils. Dat is gebrouwen door Bavaria en smaakt best wel prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik pak het vaak hetzelfde aan! Dit jaar heb ik alleen helaas geen gratis verzending gekregen bij AH, of ik moet de mail gemist hebben, haha. Ik ga vaak langs meerdere supermarkten om zo vooral op (fris)drank te besparen. Scheelt toch een hoop! Ondanks dat was ik dit jaar toch nog best wat geld kwijt, maar dat komt doordat ik vaak echt te veel los ga met hapjes maken. Ben bang dat mensen verhongeren ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat vind ik nog niet eens zo héél budget. Ik zet gewoon chips en nootjes op tafel (chips van de hema, lekker goedkoop, paprika en naturel) en cocktailnootjes van ah eigen merk). Wat komkommer erbij en dan heb ik een low budget snacktafel. Maar mijn gasten blijven ook hoogstens anderhalf uur, dat zijn allemaal geen plakkers. Vrienden blijven wel iets langer, dan maak ik soms ook wel eens wraps als ik daar zin in heb, de knakworst in bladerdeeg doet het hier idd ook erg goed! Maar ook die maak ik niet eens altijd. Ligt er een beetje aan hoeveel mensen er komen. En hoeveel zin ik heb/ hoe druk ik ben.
    Wat drinken betreft drinkt er hoogstens 1 persoon bier en dan max. 2 flesjes, verder doe ik niet aan alcohol. Voor de rest heb ik genoeg aan 1 fles cola en nog 2 pakken sap. Hier beginnen we altijd met koffie/ thee en meestal nemen ze daarna nog maar 1 glas drinken. En soms zelfs alleen maar water. Dus makkelijke gasten! En ik heb ook nooit een heel huis vol, dus dat scheelt natuurlijk ook al heel erg. Ik vier het gewoon in de woonkamer, maar ben dan ook jarig in de herfst.
    Klinkt wel lekker ook jouw hapjes!

    BeantwoordenVerwijderen