5 budget tips voor een weekend in Parijs - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5 budget tips voor een weekend in Parijs



Citytrips: ik ben er dol op! Nadat ik vorig jaar voor het eerst in m’n eentje een weekend naar Berlijn ging en dat wel heel goed beviel, was ik ook dit jaar van plan om alleen een citytrip te plannen. Ik had mijn tickets naar Parijs al bijna geboekt, totdat ik hoorde dat mijn zusje ook precies dat weekend vrij was en ook graag naar Parijs wilde. En eerlijk is eerlijk: met z’n tweeën is het wel een stuk gezelliger dan in je eentje.

Diezelfde avond boekten we een hotel in Parijs, reserveerden we onze bus- en treintickets en afgelopen weekend was het dan zover: op vrijdagochtend stapte ik in de trein nog geen 4,5 uur later stond ik met mijn koffer en rugtas in hartje Parijs. In 48 uur hebben we super veel van de stad gezien en deel ik in dit artikel mijn 5 beste budgettips voor deze stad van de liefde (die je natuurlijk ook prima kunt bezoeken met je zus, broer, vrienden of familie )

Parijs budget tip 1: Vervoer naar Parijs

Dit keer was niet ik, maar mijn zusje degene die qua vervoer voor de budgetoptie koos. Vanaf verschillende steden in Nederland rijdt er namelijk een Flixbus naar Parijs waar je vanuit Maastricht al vanaf €15,99 mee kunt rijden. Mijn zusje woont in Maastricht en dus was dit voor haar niet alleen praktisch, maar ook nog eens super goedkoop!
Ik kon de Flixbus in Utrecht pakken voor €17,99, maar deze luxepoes had geen zin om 7 uur lang in een bus te zitten. Ik ben uiteindelijk met de Thalys gegaan. Vanaf Veenendaal reed ik eerst met de trein naar Rotterdam en kon daar direct overstappen op de Thalys naar Paris-Nord. Precies 4 uur en 17 minuten nadat ik mijn voordeur achter me dichttrok, stond ik op het treinstation Paris-Nord.

Ook al is de Thalys altijd duurder dan een Flixbus, met een beetje geluk koop je al een retourtje voor €70,-. Ik heb op internet gelezen dat je het beste drie maanden voor je vertrekdatum kunt boeken: dan komen de tickets vrij en zijn ze het goedkoopst. Wij waren vrij laat met boeken, dus ik heb uiteindelijk €102,- betaald voor een retourtje met de Thalys.

Parijs budget tip 2: Openbaar vervoer in Parijs

Tijdens een citytripje verken ik de stad het liefst te voet. In 48 uur hebben we dan ook bijna 60.000 stappen gezet (!) en hebben we megaveel van de stad kunnen zien. Het openbaar vervoer in z’n geheel vermijden is helaas geen optie in Parijs: de stad is zo groot dat je zelfs met de metro al snel 20 tot 30 minuten aan het reizen bent om bij één van de hotspots te komen.

Een handige budgettip voor mijn lezers onder de 26 jaar: op zaterdag en zondag kun je een zogenaamde Ticket Jeunes kopen voor €4,10. Dit kaartje is één dag geldig en je kunt zo de hele dag gebruik maken van de metro, bus, een aantal treinen, tram en de RER in de zones 1-3. Binnen die zones zijn eigenlijk alle highlights van de stad te vinden. Voor een enkeltje in één van deze vervoersmiddelen betaal je normaliter €1,90. Als je op één dag dus minimaal 3 keer gebruik maakt van het openbaar vervoer, heb je de kosten er al uit. De tickets kun je gewoon bij de ticketautomaat bij alle metrostations kopen.

Parijs budget tip 3: Wandelroutes

Bij Action kocht ik de 100% Parijs stedengids (slechts €2,95, terwijl precies hetzelfde boekje bij bol.com nu €18,45 kost, hoe dan?!) met 6 wandelroutes door Parijs. De standaard wandelroute langs de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Notre Dame e.d. staan er natuurlijk ook in, maar wat ik het leuke vond van dit boekje, is dat er ook wandelroutes in staan die leuk zijn als je al vaker in Parijs bent geweest.

Mijn zusje en ik waren allebei al een keer in Parijs geweest en besloten dus een wandelroute te doen door Batignolles & Montmartre. Een wandelroute van ongeveer 7,5 kilometer lang door een opkomende wijk die populair is onder de yuppen en een wijk die bekend staat om de vele kunstenaars die er woonden en wonen. Tijdens de route is er van alles te zien: we kwamen langs een foodhall, een megagrote winkel met allemaal stoffen, veel mooie parken, boetiekjes en lokale winkels, schattige straatjes met prachtige huizen en ook de Sacre Coeur ligt op deze route.

We zijn in totaal ruim 5 uur zoet geweest met deze wandelroute: tussendoor ploften we even neer bij één van de vele restaurants op de route, gingen we een winkeltje binnen of liepen we nog een extra rondje door een park dat we onderweg tegenkwamen.
Kortom: deze wandelroute én het 100% Parijs boekje zijn beide een dikke (budget!)aanrader.

Parijs budget tip 4: Koffie & Franse lekkernijen bij de Boulangerie

Parijs is een dure stad. Dat zie je aan alles: de huizenprijzen (we spotten bijvoorbeeld een kamer van 12m2 die te koop stond voor €270.000!), de vele winkels met dure designermerken, maar ook restaurants en koffietentjes zijn in het algemeen vrij prijzig. Voor een cappuccino betaal je al snel €4,- en het is echt zoeken naar een restaurant waar je een beetje gezellig kunt zitten én een hoofdgerecht kunt eten onder de €20,-.

Gelukkig zijn er genoeg goedkope restaurants te vinden via TripAdvisor, maar wat ik ook een hele leuke budget tip vind, zijn de Boulangeries in Parijs, oftewel: de Franse bakkerijen. Niet alleen vind je hier de typische, Franse lekkernijen zoals éclairs, croissants en pains au raisins: een koffietje drinken met wat lekkers erbij, is hier ook nog eens super betaalbaar. Voor een koffie met een pain au raisins erbij, betaalden we bijvoorbeeld nog geen €3,50.

In mijn woonplaats Veenendaal zou ik niet eens weten waar de bakker zit, maar in Parijs vind je op elke hoek wel een bakkerij. Op Google Maps kun je gewoon ‘Boulangerie’ intypen en je ontdekt al snel welke bakker op dat moment het dichtstbij is.

Parijs budget tip 5: Gratis musea bezoeken voor jongeren onder de 26

Tijdens een citytrip vind ik het superleuk om een museum te bezoeken waar je wat meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. Zo ging ik in Berlijn naar het Duits Historisch Museum en bezocht ik een paar musea over de Tweede Wereldoorlog. Ook in Parijs had ik graag wat musea bezocht, maar aangezien mijn zusje op z’n zachtst gezegd niet zo van musea houdt, hebben we dat niet gedaan.

Als jij wel met gezelschap bent die een bezoekje aan een museum leuk vindt én jullie zijn onder de 26, dan heb je in Parijs geluk! Veel musea (ook de grote!) zijn gratis te bezoeken als je 26 jaar of jonger bent. Het museum Cité de l’Histoire et de l’Immigration lijkt me bijvoorbeeld heel interessant.
Op de eerste zondag van de maand zijn sommige musea in Parijs zelfs gratis te bezoeken voor iedereen, zoals het Louvre, Musée d’Orsay en Centre Pompidou.

Ook ons verblijf in Parijs was héél budget: we verbleven in Ibis Budget Hotel Porte de Bagnolet. Maar eerlijk gezegd ik zou je dit hotel niet direct aanraden. De kamers waren verre van gezellig, de bedden keihard en ook in de buurt van het hotel is er eigenlijk niets te beleven. Maar ach, voor €60,- per nacht kun je in Parijs ook niet heel veel meer dan dat verwachten.
De volgende keer geef ik in ieder geval liever een paar tientjes extra uit voor een iets mooier/luxer hotel.

Ben jij in Parijs geweest? Wat is jouw beste budget tip voor deze stad?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

  1. Ikkuh21.1.19

    Hele leuke blog over Parijs! Lezen waard, jammer dat je geen museum kon bezoeken. Maar de hoofdvraag is nu: Paris, je t'aime? Is Parijs leuker dan Berlijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijne tips voor Parijs! Voor mij is het al een tijdje geleden dat ik er voor het laatst was en eigenlijk ben je er inderdaad zo. Volgens mij heb ik jaren geleden in een hotel in diezelfde buurt geslapen. Dat was inderdaad vrij budget te noemen in alle opzichten (de badkamer was letterlijk zo'n caravan badkamer die bestaat uit één stuk plastic), maar voor zo'n kort verblijf helemaal prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super fijne tips! En wat leuk dat je met je zusje op stedentrip ging. Ik ben een keer in Parijs geweest en kan me nog herinneren dat het inderdaad heel erg duur was. Goede tip van die bakkerijen! In Lissabon ging ik daar ook vaak heen, ook al is Lissabon sowieso al heel erg goedkoop in vergelijking met Parijs, haha :p.

    BeantwoordenVerwijderen