Een nieuwe lamp boven de eettafel - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Een nieuwe lamp boven de eettafelIn mijn vorige blog kon je nog lezen dat mijn zoektocht naar de perfecte hanglampen nog in volle gang was. Mijn huis is bijna af, maar ik zocht nog steeds lampen voor in de gang, de twee kleine slaapkamers en boven de eettafel. Een hele uitdaging: want ik vind het nogal een opgave om lampen te vinden die ik écht mooi vind. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu in ieder geval één verhuisfitting minder heb hangen en dat deze beauty inmiddels boven mijn eettafel schittert.

Rotan hanglamp

De lamp die uiteindelijk boven mijn eettafel zou komen te hangen, moest voldoen aan twee eisen: de lamp moest zwart zijn en een open kap hebben. Deze super toffe, zwarte rotan hanglamp die ik bij Directlampen.nl mocht uitzoeken, voldoet 100% aan beide eisen, yay! 

Vorige week kon ik ook eindelijk de laatste twee eetkamerstoelen ophalen en nu de lamp hangt, is de eethoek wat mij betreft helemaal af. Het is één van mijn favoriete plekjes in mijn huis. Ik heb hier al veel gezellige etentjes gehad, een kerstdiner gehouden en spelletjes gespeeld met vrienden. Ook fungeert de eettafel als mijn bureau, want stiekem zit ik veel liever in mijn gezellige woonkamer, dan aan mijn bureau die in één van de kleine slaapkamers staat.

De keuze voor de juiste lichtbron

Omdat deze lamp natuurlijk een open lampenkap heeft, heb ik goed nagedacht over de keuze voor de juiste lichtbron. Ik heb verschillende lichtbronnen geprobeerd die ik toevallig nog in huis had liggen, maar vrijwel elke lichtbron was te fel. De lamp hangt natuurlijk ook vrij laag boven de eettafel en bij binnenkomst kijk je direct in het licht.
Ik heb uiteindelijk gekozen voor een super mooie dimbare LED filament lamp als lichtbron met 4 Watt. Oké, het is niet de meest felle lamp, maar geeft wel superveel sfeer en warmte aan het huis. Misschien dat ik nog op zoek ga naar een LED filament lamp die iets meer Watt heeft en daardoor iets meer licht geeft. Voordeel is wel dat veel van deze LED lampen dimbaar zijn, waardoor je de lamp ook makkelijk wat minder fel kunt laten schijnen als je bijvoorbeeld een gezellig etentje hebt.


Je vindt deze stoere rotan hanglamp van Light&Living in de webshop van Directlampen (of in de winkel op de meubelboulevard in Veenendaal bij mij om de hoek!) en kost €83,95. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

9 opmerkingen:

 1. Wauw wat een prachtige lamp! Hij staat mooi in je interieur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De lamp past heel mooi bij de kamer. Wij hebben laatst onze eettafel verplaats en hebben helaas geen hanglamp terug gehangen. Ik hoop dat het wel ooit weer eens ervan komt om dit te doen. Het geeft toch meer sfeer aan de kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Past goed bij de rest van je interieur! Leuk! Stomme vraag misschien, maar mag ik vragen hoe lang jouw tafel is? Want ik zie dat er 3 stoelen naast elkaar passen, dat wil ik ook graag voor een toekomstige tafel. Maar omdat ik bezig ben met huizen bezichtigen is het wel handig om dan een goede tafelmaat te hebben, dan kan ik even meten ter plekke!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Maris, wat leuk! En helemaal geen stomme vraag, de tafel is 2 meter lang en 90 cm breed. Het blad is in verschillende maten los te koop bij Karwei, net als de poten. Succes! Liefs, Nicole

   Verwijderen
  2. Goed om te weten, ik schrijf het meteen even op! Dankje!

   Verwijderen
 4. Mooie lamp en ook een leuk kleurtje op de muur! Ik heb even mijn lampje eruit gedraaid om te kijken wat ik er in heb zitten. Blijkt volgens precies dezelfde te zijn, alleen vind ik 'm nog te fel helaas. Mijn lamp hangt wel een stukje lager, dus misschien kijk ik er daardoor nog iets meer in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het echt een hele mooie, stijlvolle lamp! Ik vind je interieur er sowieso heel erg mooi uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke lamp! Ik ben echt fan van Light & Living.
  Die groene muur is ook super mooi. Welke kleur is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Lieke, dankjewel! Ik ben zelf ook super blij met de groene muur. Het is de kleur Oerwoud van Praxis. Let op: er is ook een Oerwoud-variant van Flexa, maar dit is een heel andere kleur. Liefs, Nicole

   Verwijderen