5 tips voor de beste Marktplaats vondsten


Mijn dressoir, een groot gedeelte van mijn kledingkast en de meest gave woonaccessoires... mijn huis puilt uit van de tweedehands vondsten. Een paar dingen vond ik via rommelmarkten, maar het grootste gedeelte van mijn tweedehands schatten heb ik via Marktplaats gescoord. Zo vond ik een paar weken geleden een fantastisch kastje voor in mijn nieuwe huis voor slechts €17,50, vond ik deze plantenkrukjes die ik zelf opknapte, en betaalde ik voor mijn dressoir €30,- (terwijl hij op dit moment nog nieuw wordt verkocht voor €140,-!)

Kortom: Marktplaats is helemaal mijn ding en ik heb door de jaren heen heel wat handige tips verzameld om de beste tweedehands koopjes te scoren via Marktplaats. En die tips deel ik graag met je!

1. Voeg favoriete verkopers toe aan 'Mijn Marktplaats'

Heb je een tof meubel of kledingstuk gespot bij een verkoper? Dan is de kans groot dat deze regelmatig items plaatst die helemaal jouw smaak zijn en daar wil jij natuurlijk als eerste van op de hoogte zijn.
Klik op de naam van de verkoper bij de advertentie en klik rechtsboven in op Verkoper volgen. De verkoper staat vervolgens tussen je 'Mijn Verkopers' onder 'Mijn Marktplaats'. Je ontvangt vervolgens een notificatie zodra een favoriete verkoper een nieuw item heeft toegevoegd.

Zo ontvang ik notificaties van een aantal verkopers die regelmatig toffe, tweedehands meubels aanbieden die ze zelf hebben opgeknapt.

2. Bewaar je zoekopdrachten en stel notificaties in

Dit is mijn meest recente ontdekking en behoort nu al tot mijn beste ontdekkingen van de eeuw. Voer een zoekopdracht in, bepaal de afstanden van de getoonde advertenties en klik vervolgens op het knopje 'Bewaar' met het sterretje ervoor.

Al je bewaarde zoekopdrachten vind je terug onder 'Mijn zoekopdrachten'. Elke dag krijg je een mail met de nieuwe zoekresultaten voor jouw zoekopdracht. Zo blijf je automatisch op de hoogte zodra er een nieuwe advertentie wordt geplaatst binnen jouw opgeslagen zoekopdrachten.


3. Gebruik de 'Voor jou' functie op de homepage

Als je regelmatig een zoekopdracht plaatst via Marktplaats, geeft Marktplaats je suggesties voor andere advertenties op basis van jouw zoekgedrag. Deze vind je onder 'Voor Jou' op de homepage en prominent op de voorpagina van de app. Via deze functie heb ik de meest gave vondsten gedaan! Ik heb ook het idee dat advertenties hier veelal worden weggelaten, waardoor je echt de resultaten van consumenten als verkopers ziet en vrijwel niet van bedrijven.

Nadeel is wel dat hierbij geen rekening wordt gehouden met je locatie. De teleurstelling kan dus nogal groot zijn als je een fantastisch kastje spot, maar deze verkocht wordt in een dorpje 200 kilometer bij je vandaan. Het tabblad 'In je buurt' houdt wel rekening met je locatie, maar niet met je zoekgedrag. Ik zie daar bijvoorbeeld advertenties voor postzegels of babykleding. Nee, dankje ;-)

4. Sorteer je zoekresultaten op 'Afstand'

Word je ook zo gek van al die adverteerders die hun veel te dure items aanbieden op Marktplaats? Als ik op zoek ben naar een mooi tweedehands nachtkastje, bestaat het grootste gedeelte van mijn zoekresultaten uit nieuwe nachtkastjes van allerlei meubel(web)shops.

Tot nu toe heb ik nog niet dé ideale oplossing gevonden, maar door je zoekresultaten te sorteren op 'Afstand' verdwijnen heel veel webshops ineens naar de laatste pagina en blijven lokale én relevante zoekresultaten over.

5. Bieden, bieden en nog eens bieden!

Als er één regel is op de rommelmarkt, is het dat je nooit de volledige vraagprijs moet betalen. Afdingen is the key to success.
Ook op Marktplaats is de functie 'Bieden' niet voor niets in het leven geroepen. Ik probeer dan ook altijd om eerst een bod uit te brengen en 9 van de 10 keer kan ik het item uiteindelijk voor minder geld ophalen. Dit werkt voor mij in het bijzonder bij advertenties die er al wat langer opstaan. Mensen willen toch van hun spullen af en als jij een goed bod doet onder de vraagprijs, merk ik dat ze daar al snel mee akkoord gaan.

Ik ben benieuwd: wat is jouw beste vondst via Marktplaats? Mijn beste tweedehands vondsten bekijk je hier!
En heb jij nog een tip om toffe dingen te vinden op Marktplaats? Laat het weten in de reacties!

2 opmerkingen:

  1. Leuk artikel dit :) Ik heb ook van die opgeslagen zoekopdrachten en werkt echt als een trein. Super is dat!

    BeantwoordenVerwijderen