DIY: Plantenkrukjes


Van waterverven tot aan handlettering en van fotografie tot aan meubels opknappen: als er iets is wat ik leuk vind, is het creatief bezig zijn. Sporten is aan mij niet besteed, maar geef me een verfkwast of pen in mijn hand en ik vermaak me de hele dag! ;-)

Toen ik een aantal maanden geleden mijn tweedehands salontafel opknapte, merkte ik dat ik het super leuk vind om tweedehands meubels een make-over te geven. Dat smaakte naar meer... En dus scoorde ik twee super leuke, tweedehands krukjes die ik zelf opknapte met een nieuwe kleur verf. Benieuwd? Lees dan snel verder!


De zoektocht naar leuke krukjes startte uiteraard via Marktplaats: de plek waar ik al heel wat toffe meubels heb gescoord. Mijn TV-kast kocht ik bijvoorbeeld voor €15 en voor de hele mooie ronde, houten salontafel betaalde ik slechts €20. Een likje verf erop en hij was weer als nieuw!

Uiteindelijk vond ik deze twee smalle, hoge krukjes die ik voor €7,50 op kon halen in Veenendaal. De dame van wie ik ze overnam, had ooit een bloemenwinkel en gebruikte ze om te etaleren. De krukjes zijn van origine blauw, wat je hier en daar nog door de witte verf heen ziet. Geen probleem uiteraard, want ik ga ze zelf een touch-up geven met een nieuwe kleur!


Rust-Oleum Meubelverf

Voor mijn blog ontving ik de meubelverf van Rust-Oleum. Deze meubelverf kun je direct aanbrengen op je (tweedehands) meubels, zonder dat je deze eerst met een schuurmachine helemaal glad en kaal moet schuren. Kijk, dat is nog eens handig voor iemand zoals ik, want ik heb nogal weinig geduld... ;-)

Ik ontving 2 kleuren: Antraciet en Wintergrijs. Er zijn tientallen verschillende kleuren verkrijgbaar, en deze twee vond ik het beste passen bij de lichtgrijze muur waar ik de krukjes tegen aan wil zetten. De meubelverf is ook nog eens hartstikke betaalbaar: voor een klein blikje van 125ml betaal je slechts €4,95. Eén blikje is ruim voldoende om een wat kleiner meubelstuk zoals een kruk of stoel van twee lagen verf te voorzien.

Het lichtblauwe blikje is transparante meubellak die je als laatste laag over je meubelstuk toevoegt. Daardoor kun je vlekken makkelijker van je meubelstuk verwijderen en is het hout beter beschermd tegen schade.


Ik heb de krukjes met een stuk schuurpapier lichtjes opgeschuurd en afgenomen met een natte doek. Tijd om te verven! Ik begon met een kwast, maar kwam er al snel achter dat een kleine roller veel fijner is. Daardoor kun je de verf egaler aanbrengen op het houten oppervlak en voorkom je strepen. Alleen voor de moeilijke hoekjes gebruikte ik de verfkwast.

Eén laag was vrijwel voldoende om beide krukjes goed te dekken. Hier en daar zag ik nog wat witte plekjes, die ik nog één keer oververfde met de roller. Binnen een paar uur waren de krukjes al droog met een mooie, matte kleur als resultaat.


Voilà: hier zie je de voor- en nafoto's van de plantenkrukjes. Het hoge krukje heb ik donkergrijs geverfd en het lage krukje heb ik heel lichtgrijs geverfd. Op de krukjes heb ik diverse (vet)plantjes gezet die ik o.a. scoorde bij IKEA, Albert Heijn en de plaatselijke bloemenwinkel. Op het hoge krukje heb ik nu een vaasje staan die ik in de kringloop scoorde met mijn lievelingsbloemen: trosanjers. Hoe leuk ziet dit eruit?!

WINACTIE: Rust-Oleum meubelverf

Wil jij ook creatief aan de slag en één van je meubelstukken opknappen? Ik mag één van mijn volgers heel blij maken met Rust-Oleum meubelverf waarmee je zelf jouw meubels een make-over kunt geven.

Wat moet je doen om kans te maken?

- Laat een reactie achter waarin je vertelt welk meubelstuk je een make-over wilt geven
- Vermeld je e-mailadres in de reactie.

Je kunt nog meedoen met deze winactie t/m woensdag 31 januari. Succes!

4 opmerkingen:

 1. Echt heel leuk! En ik begrijp je helemaal: ik doe ook véél liever zulke dingen dan te gaan sporten :-)
  Ik weet al wat ik zou aanpakken: ik heb een tijdje geleden een schommelstoel op de kop getikt, die in een paarsige kleur geschilderd is. Helemaal niet de kleur die ik wil (plus: de verf is op heel wat plekken afgegaan), maar ik zag er een beetje tegenop om de verf er helemaal af te schuren. Het is namelijk een schommelstoel met hoge spijlen, en om die een voor een te schuren... Verf als deze kende ik nog niet, maar lijkt me wel ideaal!
  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oeps, ik zie net dat je je e-mailadres moest vermelden om deel te nemen. Dat is charlotteantoons [at] gmail [dot] com! :-)

   Verwijderen
 2. Super schattig! Staat erg leuk. Fijne DIY, ik sla 'm op zodat ik een keer creatief aan de gang kan gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit ziet er echt ontzettend leuk uit!! Wellicht dat ik ook nog een keer zoiets ga proberen!

  BeantwoordenVerwijderen