Photo Diary #154 | Na 3,5 jaar terug naar Istanbul! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #154 | Na 3,5 jaar terug naar Istanbul!



Afgelopen week was heel erg leuk, bijzonder én bizar. Ruim 3,5 jaar nadat ik vijf maanden in Istanbul woonde voor mijn studie, was ik afgelopen week weer terug in deze wereldstad. Samen met vriendinnetje Rianne met wie ik destijds studeerde daar, vloog ik op woensdag vanaf Schiphol naar Istanbul om daar zes dagen lang te shoppen, eten, veel lopen en genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Bereid je voor op een Photo Diary met héél véél foto's en tips voor een leuke hotspots in de stad!


Op de dag van vertrek sprint ik 's ochtends nog snel even naar Hoogvliet om te profiteren van deze mega goede aanbieding. Op drie soorten Robijn wasmiddel geldt de actie 1+2 gratis. Voor deze zes flessen betaal ik nu €16 in plaats van €48. Dat scheelt enorm! Je kunt vast wel raden welke kleur kledingstukken er vooral in mijn kast hangen ;-)


's Middags vliegen we om 15.00u vanaf Schiphol naar Istanbul, waar we om half 8 lokale tijd aankomen. Met de bus is het vervolgens nog een klein uurtje naar het centrum en vanaf daar lopen we naar onze Airbnb. We halen nog wat snacks bij een winkeltje en duiken daarna lekker ons bed in.


We hebben één van de goedkoopste Airbnb's van Istanbul geboekt en betalen slechts €15,- per persoon per nacht. Dat zie je ook wel af aan de kwaliteit van ons appartement en de wijk waar het appartement zich bevindt, maar aangezien we hier alleen slapen, vinden wij het helemaal prima! Het enige mooie is dit schattige binnentuintje... maar dan wel met twee vervallen gebouwen ernaast.


De volgende ochtend pakken we de metro naar 'ons' straatje. Hier liep ik vijf maanden lang elke dag om naar huis te gaan. Héél gek om hier weer te lopen!


En dit is de voordeur van wat ooit mijn huis was. Het internationale studentenhuis waar ik destijds woonde, bestaat nu niet meer, dus aanbellen zit er helaas niet in.


Bij dit bakkertje haalde ik regelmatig ontbijt en ook nu scoren we weer wat lekkere koekjes, want bakken: dat kunnen de Turken als de beste!


's Middags lunchen we met Ciğ köfte, een typisch Turks gerecht gemaakt van beef, bulgur, groenten en heel veel kruiden, verpakt in een wrap. En zoals bij vrijwel elk restaurant: Turkse thee na de maaltijd! De eigenaren spreken geen woord Engels, maar met mijn basic Turks en Google Translate komen we een heel eind. Uiteindelijk betalen we omgerekend slechts €0,75 per persoon, echt bizar hoe goedkoop Turkije op dit moment is.


's Middags shoppen we bij het grootste winkelcentrum van Europa: Cevahir Shopping Mall. Je hebt hier heel veel winkels en geloof me: hier vermaak je je wel een dagje. We scoren allebei wat kledingstukken én beiden een paar leren laarsjes. Na het shoppen ploffen we neer bij een restaurantje waar we tijdens onze studietijd heel veel hebben gegeten.


De volgende ochtend gaan we met de boot naar Kadiköy, een hip wijkje aan de Aziatische kant van Istanbul. Istanbul is de enige stad ter wereld die zich in twee werelddelen bevindt en je kunt met de ferry, metrobus of taxi van de ene naar de andere kant. De boot is en blijft toch mijn favoriete vervoersmiddel, zeker als je bedenkt dat je al in 25 minuten aan de andere kant bent. Hier zie je trouwens meteen mijn nieuwe laarsjes en spijkerrokje die ik in de shopping mall kocht!


Voordat we de boot opgaan drinken we een koffietje met uitzicht op de Bosporus. Rianne is fotograaf en maakt hele mooie plaatjes zoals je kunt zien :-)


Net voor vertrek besloot Rianne dat ze wel een pony wil laten knippen. En dat doet ze gewoon bij een random kapper in Istanbul, hoe stoer?! Ook dit is weer een hele leuke ervaring, we worden ontvangen alsof we de koningin en prinses van Nederland zijn, krijgen direct koffie aangeboden, er worden mensen uit hun kappersstoel geplukt om Turks naar het Engels te vertalen en we krijgen zelfs toetjes en soesjes terwijl Rianne geknipt wordt. Zo leuk!


In Kadiköy vinden we een heel leuk lunchtentje (PO Juicery) waar we heerlijk eten. Ik heb een geroosterd broodje met bruchetta, geitenkaas, mozzarella, avocado en zoete aardappel en als toetje een heerlijke energy bar van dadels, kokos, cranberries en noten. Zo lekker!

Voor Turkse begrippen is dit een 'duur' restaurant, maar volgens mij betaalden we nog geen €10,- per persoon voor een drankje, broodje en toetje.


's Avonds gaan we uit eten bij 360 Istanbul, waar ik tijdens de persreis met Miss Etam in 2014 ook heb gegeten. Ondanks dat we niet gereserveerd hebben, wil het personeel toch een tafeltje voor ons vrij maken, en daar zijn we maar al te blij mee. Je dineert hier op 9 hoog met een prachtig uitzicht over de stad, echt een hele toffe (en lekkere!) beleving.


De volgende ochtend gaan we heel fancy met de taxi (lees: dat kost nog geen €4,-) naar Arnavütöy, een heel bijzonder, authentiek wijkje in Istanbul met Armeense invloeden. Ik trakteer Rianne op een uitgebreid ontbijt bij Kavanoz (aanrader!), als cadeautje voor haar bruiloft een paar weken geleden. Het ontbijt is echt fan-tas-tisch en we kunnen heerlijk buiten zitten in dit verscholen binnentuintje.


En als dit restaurant geen Prosecco serveert, dan ga je daarna toch gewoon naar een bar een paar honderd meter verderop? Bij Curtis, een toffe bar om de hoek, heb je op het dakterras een prachtig uitzicht over de Bosporus. Je krijgt hier Prosecco in een wijnglas en betaalt €7 per glas, maar het uitzicht maakt alles goed ;-)


We lopen daarna nog door het wijkje waar je allemaal van deze leuke, gekleurde huisjes vindt. Waarom hebben wij zo weinig gekleurde huizen in Nederland? Dit is toch veel leuker dan die saaie bakstenen huizen?!


We lopen daarna richting de wijk Beşiktaş waar we heel spontaan een piercingshop induiken. Rianne laat hier haar tweede gaatje schieten en ik mijn derde. Ook weer een ervaring rijker :-)


Aan het einde van de dag drinken we koffie bij hetzelfde restaurant als de dag ervoor. Omdat we de eigenaar vertellen hoe mooi we het servies vinden en zijn ex-vriendin ook uit Nederland komt, krijgen we daarna allebei een kop en schotel mee naar huis. Ook dit is typisch de Turkse cultuur: zo vriendelijk en gastvrij!


De volgende ochtend checken we uit bij onze Airbnb en gaan we nog een dagje shoppen op Istiklal Caddesi, de lange winkelstraat in het centrum van Istanbul. Daar scoor ik dit leuke jurkje, misschien een beetje buiten mijn comfort zone gezien de print en mouwen maar ik ben er heel blij mee! Voor iedereen die het via Instagram vroeg: het jurkje is 'gewoon' van de H&M, maar ik heb hem nog niet online gespot.


Aan het einde van de middag checken we in bij ons 'Instagram-hotel' zoals we het al weken noemen. Het Room Mate Emir hotel is een vrij nieuw hotel en mega hip. Rianne heeft in haar reservering voor de grap gezet dat we twee beroemde bloggers uit Nederland zijn en we krijgen vervolgens de mooiste kamer van het hotel aangeboden, terwijl we daar bij lange na niet voor betaald hebben. Zo hilarisch!


De hotelkamer is gigantisch groot, heeft een roze bank (!), een bed van twee meter breed en mijn droombadkamer met onder andere een bad op pootjes. Terwijl Rianne nog wat gaat shoppen, plons ik in een warm bad met héél veel schuim en een boek.


's Avonds gaan we uit eten bij de nummer 1 Thai van Istanbul. Typisch, ben je in Turkije en dan ga je Aziatisch eten, haha. Wel gecombineerd met een Turks biertje, dat compenseert nog een beetje ;-)


De volgende ochtend is het helaas alweer tijd om uit te checken. Ik had hier nog wel een paar nachtjes kunnen blijven, hoor! ;-) We ontbijten bij Cuma, ook alweer zo'n verborgen pareltje in de wijk Cihangir, dichtbij Taksim. Ik heb toast met avocado, gepocheerd ei en Spaanse ham. Als ik deze foto zie, krijg ik spontaan weer honger.


Daarna lopen we door de leuke straatjes van Cihangir en ontdekken heel veel leuke tweedehands winkeltjes, concept stores en bars. Zo zie je maar, ondanks dat we er 5 maanden hebben gewoond, hebben we de helft van de stad nog niet eens gezien. Wat wil je ook, in een stad met 20 miljoen mensen!


's Avonds laat vliegen we weer terug naar Nederland. Nog één keer genieten van het prachtige uitzicht over de Bosporus, de vele moskeeën, de waanzinnige sfeer en de drukte van deze stad. Mijn Istanbul-verslaving is voor nu weer even gestild, maar ik kan niet wachten om weer terug te gaan!

Ben jij wel eens in Istanbul geweest?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

4 opmerkingen:

  1. Nagenieten dit. Jij bent leuk en onze reis ook!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt zeg, en hihi leuk he zo'n gaatje weer schieten! ik heb er ook echt 0 spijt van.. deed wel weer eventjes echt pijn haha vooral met het slapen. Dat jurkje staat je ook erg leuk zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wat gaaf! Ik wil zo graag een keer naar Istanbul! Super grappig dat jullie de mooiste kamer kregen hahaha, goed geregeld :p

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super leuk zo'n foto dagboek! Dit ga ik echt vaker bekijken/lezen.

    BeantwoordenVerwijderen