Ik ging op vakantie naar Bulgarije voor €200 - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Ik ging op vakantie naar Bulgarije voor €200Ik vind het één van de leukste uitdagingen die er is: zo goedkoop mogelijk een vakantie boeken. In 2016 ging ik bijvoorbeeld vijf keer op vakantie voor een totaalbedrag van nog geen €1.800,-. Het is een uitdaging die ik elk jaar dan ook maar al te graag weer aan ga en het is me nu al een paar jaar op rij gelukt om spotgoedkope reisjes te boeken.

Als ik vertel dat ik voor een paar honderd euro een complete vakantie inclusief vlucht, verblijf, eten en drinken boek, krijg ik standaard de vraag: 'Maar hoe doe je dat dan?!'
Vlieg ik soms alleen maar met budgetmaatschappijen vanaf de meest vreemde vliegvelden op de meest onmogelijke tijden en verblijf ik in hostels en leef ik op water en brood? Het antwoord is: nee! 

Een paar weken geleden ging ik acht dagen naar Bulgarije, verbleef ik met mijn zusje in twee verschillende steden in een hele leuke Airbnb en maakten we zelfs nog een binnenlandse vlucht. Dit alles voor een totaalbedrag van maar iets meer dan €200,- per persoon. Benieuwd hoe ik dit voor elkaar heb gekregen? Lees dan snel verder!

Vluchten vergelijken via Skyscanner

Vliegen met een budgetmaatschappij vind ik helemaal prima, maar als het even kan wel vanaf een Nederlands vliegveld en niet midden in de nacht. Mijn zusje en ik hadden bedacht dat we voor ons jaarlijks zussentripje dit keer twee steden in één week wilden bezoeken. Waar we dan naartoe wilden? Dat lieten we Skyscanner voor ons uitzoeken! We voerden onze voorkeursdata in, vulden alle mogelijke Nederlandse vliegvelden in en de zoektocht kon beginnen.
We hebben verschillende combinaties uitgeprobeerd: van Milaan tot aan Barcelona en van een klein Grieks eiland tot een kustplaatsje in Kroatië... net zolang totdat we vluchten vonden die goedkoop waren, goed bij elkaar aansloten en niet op de meest onmogelijke tijdstippen zouden vertrekken.

Uiteindelijk viel ons oog op Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Ook de vlucht naar Sofia vanaf Nederland hebben we geprobeerd te combineren met andere vluchten, totdat we uiteindelijk op het volgende uitkwamen: op zondag vlogen we oom 14.25u vanaf Eindhoven naar Varna (oostkust van Bulgarije), de woensdagavond erop gingen we in 35 minuten met een binnenlandse vlucht van Varna naar Sofia om vervolgens op zondag weer vanaf Sofia naar Eindhoven te vliegen om 14.05u. 

Dit alles voor een oorspronkelijke prijs van €120 per persoon wat natuurlijk enorm weinig is voor drie vluchten, maar uiteindelijk hebben we nog meer korting weten te scoren...

WIZZ Discount Club

We vlogen met WIZZAir, een rasechte budgetmaatschappij die voornamelijk naar het oostblok vliegt. Voor mij was het de eerste keer dat ik met WIZZAir vloog, maar een aantal maanden geleden is mijn zusje ook al met deze maatschappij naar Hongarije gevlogen. Ze is destijds member geworden van de zogenaamde WIZZ Discount Club. Als member profiteer je van minimaal (!) €10,- korting per vlucht per persoon voor alle personen die op jouw naam en in dezelfde boeking vliegen, €5,- korting op ingecheckte bagage en diverse premium offers.

Kosten Wizz Discount Club Member:

  • 1 persoon + 1 reisgenoot: €29,99 per jaar
  • 1 persoon + max. 5 reisgenoten: €59,99 per jaar.

Destijds had mijn zusje bij haar reis naar Hongarije met drie vriendinnen dat eenmalige bedrag van €59,99,- er direct uit en ook voor ons tripje naar Bulgarije konden we profiteren van haar lidmaatschap.
We maakten in totaal drie vluchten per persoon en kregen €10 korting per persoon per vlucht, wat betekent dat we nog eens €30 per persoon hebben bespaard op vliegtickets.

Verblijf in een Airbnb

Airbnb vind ik één van de leukste, nieuwe concepten van de afgelopen jaren. Ik heb er inmiddels al een heel aantal bezocht en vind het vele malen leuker dan een hotel. En dat terwijl een verblijf in een Airbnb vaak veel voordeliger is!

In Varna verbleven we in een super knus tweekamerappartementje op loopafstand van het strand. Daar betaalden we voor drie nachten €101,91 wat neerkomt op nog geen €17,- per persoon per nacht. Voor dat geld kun je eigenlijk geen hotel vinden.In Sofia boekten we een Airbnb dichtbij het treinstation die nog heel nieuw was en dat zag je aan alles terug: het is zonder twijfel het mooiste Airbnb-appartement waar ik ooit heb verbleven. Hier betaalden we voor vier nachten €137,71 (inclusief een korting dankzij het reistegoed (€20) dat ik nog had, zie hieronder): slechts €17,20 per persoon per nacht.

Niet alleen vind ik Airbnb leuk omdat je op de meest verrassende plekken terecht komt, je kunt hier ook nog eens sparen voor leuke kortingen. Je krijgt namelijk €15 reistegoed voor elke vriend die zich registreert bij Airbnb en zijn of haar eerste reis boekt en die vriend direct €25 tegoed bij het registreren. Je kunt slim profiteren van deze korting als je zelf meerdere e-mailadressen hebt en anders is het gewoon zaak om heel fanatiek reclame te maken voor Airbnb bij je vrienden! :-)

Klik hier om je aan te melden bij Airbnb om direct te profiteren van €25,- reistegoed (en mij €15 reistegoed te geven!) 

Totale kostenplaatje:

Overige kosten

Ook in Bulgarije zelf hebben we ons vakantie heel budget kunnen houden, met als voornaamste reden dat Bulgarije een relatief goedkoop land is. Reizen met het openbaar vervoer kan al voor €0,50 en uit eten kost tussen de €5 en €7,50 per persoon (inclusief een drankje!). Daardoor hebben we voor onze uitstapjes, eten, drinken en vervoer ter plekke nog ongeveer €150 uitgegeven. Een complete vakantie voor nog geen €375 dus!

Zo zie je dus dat je met een aantal handige tips en wat uitzoekwerk heel voordelig je vakantie kunt boeken. Ik ben nu al benieuwd waar de reis volgend jaar heen gaat :-) Wat is jouw beste budgettip als het om reizen gaat?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

  1. Super fijn dit! Ik ben ook altijd op zoek naar de beste deals voor vakanties:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog nooit een Airbnb geboekt! Toch iets om te onthouden voor onze volgende reis. Heeft meestal toch iets meer karakter dan een hotel en het is nog budget-proof ook. Slim om met meerdere e-mailadressen van die korting gebruik te maken, haha!

    BeantwoordenVerwijderen