3 manieren om een tafellamp in je interieur te verwerken - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3 manieren om een tafellamp in je interieur te verwerkenLampen zijn jarenlang de meest onderschatte woonaccessoires in mijn huis geweest. In mijn vorige huis had ik lange tijd alleen een lichtbron bungelend aan een elektriciteitsdraadje aan het plafond hangen, omdat ik het gewoonweg zonde van mijn geld vond om een dure lamp te kopen. Bij de bank had ik een simpele staande lamp van IKEA staan en daar heb ik het heel lang meegedaan.
Totdat ik een aantal maanden geleden een mooie lamp boven de salontafel én de eettafel heb gehangen. Wat een verschil was dat! Het gaf direct heel veel sfeer en gezelligheid aan de woonruimte. En nu denk ik uiteraard: waarom heb ik niet eerder mooie lampen gekocht?

Je begrijpt het: sinds ik dat besefte, vind ik lampen helemaal het einde. Toen Directlampen.nl mij benaderde met de vraag of ik een lamp uit wilde zoeken, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken. Ik was al lange tijd op zoek naar een wat kleinere tafellamp die ik bijvoorbeeld op één van de planken boven mijn bed of de eettafel kon zetten.
Mijn oog viel eerst op één van de houten lampen van Directlampen.nl maar omdat ik deze toch niet helemaal vond passen bij mijn interieur, ben ik uiteindelijk voor een hele toffe industriële tafellamp gegaan die slechts €32,95 (excl. lichtbron) kost.
Het leuke van zo'n tafellamp vind ik dat je hem op veel verschillende manieren in huis kunt gebruiken. In deze blog laat ik je 3 manieren zien om een tafellamp in je interieur te verwerken.

1: Tafellamp op de eettafel

Optie één is direct de oplossing waar deze tafellamp natuurlijk eigenlijk voor bedoeld is: op de tafel. Wat mij betreft de perfecte oplossing als je geen lamp aan het plafond kunt of wilt hangen. Doordat deze tafellamp klein is, neemt hij niet veel ruimte in op je eettafel, maar geeft hij wel meer dan voldoende licht. Door de lamp te combineren met een aantal andere woonaccessoires (een vaas met nepbloemen van Kwantum en een klein doosje waarin ik mijn gitaarplectrums bewaar), creëer je heel gemakkelijk een gezellig plekje in huis.

2: Tafellamp op een plank

Ook hier zie je weer wat een ideale oplossing een tafellamp is. Je hebt geen lichtaansluiting nodig in het plafond, maar kunt je lamp gewoon op een plank neerzetten. Ik heb de tafellamp van Directlampen.nl op de plank boven mijn bed gezet, waardoor hij direct dient als leeslampje. Wat mij betreft ideaal dat er een schakelaar aan de lamp zit, waardoor ik 's avonds mijn bed niet meer hoef te verlaten om de lamp uit te doen.

3: Tafellamp op een sidetable

En dit is de plek die de tafellamp uiteindelijk heeft gekregen: op de sidetable naast mijn bank zodat ik ein-de-lijk 's avonds op de bank een boek kan lezen met goede verlichting. In de vlogs van Sanny zag ik een aantal weken geleden dat zij een heel leuk tafeltje naast haar bank had staan en toen dacht ik: hé, dat is handig!
Ik had nog een bijzettafeltje over en deze heeft nu een mooi plekje naast mijn bank gekregen. Op het tafeltje heb ik een wit dienblad gezet met daarin een grote ronde, rieten placemat waardoor ik ook gerust kaarsen kan neerzetten zonder dat het kaarsvet op het blad zelf lekt.

De plant is een Monstera en is mijn nieuwste plantenaanwinst in huis. Ik vind hem perfect staan bij mijn tafellamp en kan niet wachten totdat deze uit gaat groeien tot een enorme kamerplant.

Op zoek naar een mooie tafellamp of andere lamp voor in huis? Bekijk hier de webshop van Directlampen.nl, maar wees gewaarschuwd: je wordt er spontaan hebberig van :-)

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Directlampen.nl.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten