Hoeveel bespaar je als je een week lang op kortingen & aanbiedingen leeft? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hoeveel bespaar je als je een week lang op kortingen & aanbiedingen leeft?Als echte budgetlover ben ik altijd op zoek naar de beste koopjes & aanbiedingen. Ik heb diverse kortingsapps, volg een aantal kortingsaccounts op Instagram en word altijd laaiend enthousiast als de nieuwe folders op de deurmat vallen.
Veel 'dure' boodschappen zoals wasmiddelen, shampoo en vlees koop ik dan ook - als het even kan - in de aanbieding. Ik hoef je niet te vertellen dat je dat uiteindelijk enorm veel geld scheelt!

Maar eerlijk is eerlijk: ook ik heb niet altijd zin om eindeloos het internet af te speuren naar de beste aanbiedingen of kortingen. Als ik na een lange dag werken nog boodschappen moet doen, gooi ik de eerste de beste producten die ik zie in mijn mandje en sta ik echt niet een kwartier voor het schap om te kijken wat nu het goedkoopste is.

Maar stel dat je nu echt alleen maar boodschappen, verzorgingsproducten en huishoudelijke producten in de aanbieding koopt, hoeveel bespaar je dan uiteindelijk?

Ik ging de uitdaging aan en testte het uit. Een week lang kocht ik alleen maar producten en boodschappen in de aanbieding en vertel ik je in dit artikel hoe ik het heb aangepakt en hoeveel ik uiteindelijk heb bespaard.

Let's go! - Aan de slag met folders, pen & papier

Mijn 'Alleen maar leven op kortingen en aanbiedingen-week' begon op zondagavond. De folders voor de nieuwe week waren de dag ervoor bezorgd en gewapend met papier, pen en een stapel supermarktfolders ging ik op de bank zitten, op zoek naar de beste aanbiedingen.
Omdat de Albert Heijn mijn favoriete winkel is én in het algemeen goede aanbiedingen heeft, was dat de eerste folder die ik open sloeg. Mijn strategie? Op zoek naar basisingrediënten, daar recepten mee maken en de overige ingrediënten opzoeken in de folders van andere supermarkten.

Direct nog een tip: bij de Albert Heijn ontvang je elke week persoonlijke bonusaanbiedingen als je je bonuskaart hebt gekoppeld met je e-mailadres. Dit zijn aanbiedingen gebaseerd op jouw koopgedrag en dus vaak hele relevante producten!

Maandag

Zo ontdek ik dat één van mijn persoonlijke aanbiedingen deze week 1+1 gratis op alle verse pasta & sauzen is. Kijk, dat zijn direct twee mooie basisingrediënten! Ook de kipfilet is in de aanbieding (30% korting) net als de Aziatische wokgroenten (25% korting). Maaltijd één, voldoende voor dinsdag- en donderdagavond, is klaar!
Bij Albert Heijn zelf ga ik op zoek naar mijn avondmaaltijd voor maandagavond. Er worden altijd veel producten met 35% afgeprijsd die uiterlijk tot die dag houdbaar zijn. Ik koop een maaltijdsalade met een 35%-kortingsticker én een doos ijsjes (25% korting) om mijn huisgenootje te trakteren.

Dinsdag

Als dinsdagavond spontaan vrienden langskomen, wordt de uitdaging al iets groter. Gelukkig wordt de oplossing mij in de schoot geworpen, want iedereen neemt iets mee. Bij de Albert Heijn koop ik een fles wijn (€2 korting) en een six pack Radler (25% korting).

Woensdag

Niet alleen boodschappen zou ik deze week in de aanbieding kopen, ook verzorgingsproducten mag ik alleen met korting kopen. En je raadt het al: precies in deze week zijn zowel mijn wattenschijfjes als de shampoo op. Gelukkig zijn het alletwee producten die elke week wel ergens in de aanbieding zijn.

Mijn shampoo (1+1 gratis op alle L'Oreal Paris haarverzorging) koop ik bij Etos en wattenschijfjes (3-pack voor €1,99) koop ik bij Kruidvat.

Donderdag & Vrijdag

Op donderdag haal ik samen met collega's lunch bij de Hoogvliet en ga ik voor een maaltijdsalade (afgeprijsd van €3,- naar €1,95).
Vrijdag is de enige dag dat ik de fout in ben gegaan met deze challenge. Ik koop netjes een vers sapje in de aanbieding bij de Albert Heijn, maar ga vervolgens de mist in bij de Bakker Bart. Hier halen we elke vrijdag een broodje, maar ik heb er nooit over nagedacht dat dat nu eigenlijk niet kan. Oeps!

's Avonds heb ik een etentje met collega's op kosten van de zaak. Kijk, dat is nog eens handig voor deze challenge! :-)

Zaterdag

Zaterdag is de dag waarop ik boodschappen probeer te doen voor zeker vier dagen. 's Ochtends in bed open ik mijn folderapp en verzamel ik de beste aanbiedingen bij Aldi, Boni en Albert Heijn. Normaliter ga ik op de zaterdag - puur voor het gemak en omdat het weekend is - alleen naar de Albert Heijn. Nu moet ik wel veel meer tijd uittrekken om een boodschappenlijst te maken (ik ben maar liefst drie kwartier bezig!) en ben ik natuurlijk langer bezig met boodschappen doen omdat ik het hele centrum door moet crossen.

Bij Albert Heijn koop ik biologische bananen (35% korting) en kwark (25% korting) voor het ontbijt, 2 zakken M&M's (2e zak voor de halve prijs) als lekker tussendoortje en een halve liter volle melk voor in de koffie (35% korting, houdbaar tot maandag)
De biologische bananen zijn - ondanks dat ze in de bonus zijn - nog steeds duurder dan de zak met 5 bananen die ik normaal koop en standaard €1,- kost. Dit is wat mij betreft het perfecte voorbeeld dat een aanbieding niet altijd het goedkoopst hoeft te zijn, het is zeker de moeite waard om verder in het schap te kijken naar standaard lage prijs artikelen.
Hetzelfde geldt voor de melk die ik nu voor deze challenge met 35% korting 'moest' kopen. Het liefst had ik een pak melk gekozen die langer houdbaar was, nu is de kans groot dat ik de helft van de melk weg moet gooien omdat deze over de datum is. Zonde!

Bij Aldi haal ik druiven (in de aanbieding voor €1,50), 2 komkommers voor €1,- en een maaltijdsalade Marokkaanse kip die tot zondag houdbaar is en daardoor met 30% korting verkocht wordt. Voor bij het avondeten van zaterdag koop ik gepaneerde kiphaasjes voor €2.

Bij Boni haal ik mijn boodschappen voor de lunch (super lekker brood afgeprijsd van €2 voor €1,49) en filet americain (€1) Voor het avondeten van zaterdag haal ik sperzieboontjes en aardappelschijfjes, die beide (uiteraard!) in de aanbieding zijn. Als snack voor zaterdagavond koop ik mijn brie ook bij de Boni (President, 30% korting).


Hoeveel heb ik uiteindelijk bespaard?Zo zie je dus dat ik door op aanbiedingen te letten in een week ruim 22 euro heb bespaard op mijn boodschappen. En die 22 euro kan ik weer uitgeven aan veel leukere dingen! Kanttekening is wel dat het me deze week veel meer moeite kostte om boodschappen te doen. Met een full time baan, eigen onderneming en nog enigszins een sociaal leven, denk ik niet dat ik de tijd heb om elke week zo uitgebreid alle aanbiedingen te volgen en vier verschillende supermarkten te bezoeken voor boodschappen om zo een paar euro te besparen. Tijd is toch ook geld ;-)

Voor deze ene week vond ik het in ieder geval prima haalbaar en is het wat mij betreft weer een reminder hoeveel geld het kan schelen om boodschappen in de aanbieding te doen.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

  1. Het verschil is echt wel groter dan ik dacht! Maar inderdaad, wat je zelf ook al zei, aanbieding is niet altijd het goedkoopst. Voordeelpakken of huismerken zijn soms nog goedkoper dan de aanbieding. Anyway, leuke challenge!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wendy (B)23.5.18

    Sinds 30 april steek ik het geld dat ik bespaar op boodschappen in een aparte pot.
    Ik ben al benieuwd hoeveel er uiteindelijk zal inzitten wanneer die vol is!

    BeantwoordenVerwijderen