Photo Diary #144 | Weekendje weg, varen in Giethoorn & tuinieren is mijn nieuwe hobbyOp maandag ben ik de hele avond in de kerk te vinden omdat we met de band oefenen voor de Goede Vrijdag diensten. Inclusief viool en cello, zo tof!


Woensdag is mijn vrije dag, de eerste dag sinds tijden waarop ik geen to-do-lijst of verplichtingen heb en ook al is het even wennen, het voelt stiekem heerlijk! Ik ga de stad in, zonder écht iets nodig te hebben en struin op mijn gemakje wat kledingwinkels af.


En ik verwen mezelf met een lekkere, zelfgemaakte lunch: broodjes met rosbief, ei en rucola, hmm!


De rest van de middag hang ik op de bank in een comfortabele trui onder mijn dekentje. Ik kijk de series terug die ik volg op Netflix (Riverdale en Dynasty) en begin na alle enthousiaste verhalen eindelijk aan Pretty Little Liars. Nog zeven seizoenen te gaan... :-)


Omdat ik al de hele week zin heb in hamburgers, besluit ik die woensdagavond te maken. Ik maak de Amerikaanse burgers waarvan je het recept in dit artikel met 4 burgerrecepten kunt vinden.


's Avonds ga ik langs bij Sarah, waar we samen 'bullet journallen' en het spel Qwixx doen met haar broer.


Op vrijdag ben ik al om 11 uur 's ochtends in de kerk om het podium op te bouwen, te repeteren en de Goede Vrijdag diensten van 's avonds door te lopen. 's Avonds spelen we twee diensten die beide uitverkocht zijn, heel bijzonder om hieraan mee te mogen werken met een team met hele leuke mensen!


De volgende ochtend zit ik om 11 uur alweer in de auto, op weg naar het hoge noorden. Ik ga namelijk samen met mijn ouders, zusje en oma een weekendje weg in IJhorst (dichtbij Staphorst). Zij zijn vrijdag al aangekomen en ik sluit me op zaterdag gezellig bij hen aan. We hebben een heel mooi vakantiehuisje aan het water.'s Middags gaan we naar Giethoorn. We maken met een grote boot een rondvaart door het dorpje en liggen vooral dubbel om alle Chinezen en Japanners die zich in motorbootjes over de smalle grachten proberen te bewegen.


's Avonds eten we Chinees, altijd goed :-)


Op zondagochtend gaan we naar de Paasdienst in dit schattige kerkje in IJhorst.


Daar spotten we deze ooievaar, super cool!


Ook al is het koud buiten, in het zonnetje is het super lekker! Met mijn jas aan en sjaal om (en een kop koffie) geniet ik van de zon aan het water. Wat een fijn plekje!


Op zondagavond rijd ik met mijn zusje weer naar huis. Op maandag slaap ik lekker uit en word ik wakker met opruim- en schoonmaakwoede. Daar moeten we natuurlijk van profiteren! Ik maak de keuken, badkamer en wc schoon en stofzuig ik mijn kamer. Daarna pak ik mijn knutselspullen erbij en maak ik deze pagina's in mijn bullet journal af.


Aan het begin van de middag ga ik naar de Intratuin in Barneveld. Ik had kunnen bedenken dat ik vast niet de enige was met dat idee op Tweede Paasdag, maar dat besef ik me pas als ik daar aan kom rijden en in een heuse file voor de parkeerplaats terecht kom. Tja... diep ademhalen dan maar en zo snel mogelijk de dingen verzamelen die ik nodig heb.
Ik koop wat nieuwe plantjes voor in huis maar scoor voornamelijk leuke bloemetjes en potten voor op het balkon, omdat ik ons lelijke balkon een flinke make-over wil geven.


Tijd om aan de slag te gaan! Ik maak het hele balkon schoon (o.a. met de stofzuiger, wat super handig is, aanrader!), ruim alle zooi op die er ligt (waaronder een kerstboom en sterretjes van Oud & Nieuw), en maak eindelijk mijn barbecue schoon (oeps).

Daarna begint het leuke werk: ik bedenk hoe ik alles neer wil zetten en plant alle bloemetjes in potten en bakken. Ik merk dat ik helemaal tot rust kom van dat tuinieren, haha! Ik denk dat ik een nieuwe hobby heb gevonden ;-)

Deze week ga ik op woensdag, mijn vrije dag, verder met het stylen van ons balkon. Ik ga een zitje maken van pallets en wil nog wat leuke spulletjes kopen, zodat we volgend weekend kunnen genieten van het mooie weer op ons balkon. Het wordt namelijk 20 graden! Het resultaat van de make-over ga ik binnenkort natuurlijk delen op mijn blog. Ik denk dat de voor- en nafoto's nogal choquerend gaan zijn... ;-)

2 opmerkingen:

  1. Wat ziet je bullet journal er prachtig uit zeg! Echt een kunstig werkje (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk dagboek weer! Ben benieuwd naar de make over! En wat toevallig.. ik was zaterdag ook met vriendinnen in giethoorn en ik woon ook dichtbij staphorst haha.

    BeantwoordenVerwijderen