Burgerparty! 4 heerlijke burger recepten

23.1.18


Al kan ik in een restaurant op de menukaart uit honderd gerechten kiezen, als er een hamburger tussen staat, is de kans groot dat ik daar voor ga. Ik ben dan ook dol op Amerikaans eten: van pancakes en donuts tot aan pulled pork en chicken wings en natuurlijk the good old hamburger 

In een restaurant geniet ik dus volop geniet van zo'n gigantische burger, maar thuis had ik nog nooit zelf burgers gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik maakte niet 1, niet 2, maar zelfs 4 verschillende soorten burgers waarvan ik de recepten maar al te graag met je wil delen.



Broodje 1 - Amerikaanse hamburger

Ingrediënten voor 2 burgers:
  • 2 Italiaanse bollen
  • 250 gram rundergehakt
  • 0,5 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Rode ui
  • 2 plakjes cheddarkaas
  • 6 plakjes bacon
  • Augurk
  • Sla
  • Peper & zout
  • Tomatenketchup
Meng het rundergehakt met het halve ei, paneermeel, rode ui en peper en zout. Kneed alles goed door elkaar heen totdat er een stevig mengsel ontstaat. Maak van het gehakt twee grote burgers die je in een koekenpan (zonder olie of boter) gaar bakt. Met een spatel kun je de burgers plat drukken zodat ze ook van binnen goed gaar kunnen worden.

Bak in een koekenpan (ook weer zonder olie of boter) de bacon totdat deze lekker krokant is. Omdat de bacon flink krimpt, kun je wel drie plakjes per burger gebruiken.
Snijd de Italiaanse bollen door midden en beleg deze op volgorde met tomatenketchup, sla, augurken, de burger, cheddarkaas en bacon. Zorg dat alles goed bij elkaar blijft zitten met een satéprikker.


Broodje 2 - Kipburger met honingmosterdsaus

Bij een burger denk je misschien snel aan een hamburger, maar ook kipburgers zijn mega lekker, zeker deze krokante variant. Het recept voor krokante kip kon je al eens eerder op mijn blog vinden en ook dit recept lijkt daar heel erg op.

Ingrediënten voor 2 burgers:
  • 2 Italiaanse bollen
  • 200 gram kipfilet
  • 0,5 ei
  • Bloem
  • Cornflakes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel Mayonaise
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper en zout
  • Sla
  • Tomaat
Snijd de kipfilet in dunne plakken en sla deze plat met een deegroller - of gewoon met je vuist, als je geen deegroller hebt zoals ik ;-).
Strooi wat bloem op een bord, klop een ei los in een schaaltje en maak de cornflakes fijn door deze tussen je handen te verkruimelen. Dip een stukje kip eerst in de bloem, vervolgens in het ei en haal deze vervolgens door de cornflakes heen.

Je legt je stukjes kip op een bakplaat met bakpapier en kunt eventueel nog wat extra cornflakes erover strooien als de cornflakes niet goed aan de kip blijven 'plakken'. Zet deze 20 minuten in de oven op 200 graden.

Maak ondertussen de honingmosterdsaus met 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel honing en een theelepel mosterd. Je kunt deze nog wat op smaak brengen met zout en peper.
Snijd het broodje open en beleg deze met een flinke eetlepel honingmosterdsaus, leg vervolgens de sla, kip en tomaat erop en voeg gerust nog een lepel saus toe.


Broodje 3 - Vega linzenburger

Dat je ook prima vegetarische burgers kunt maken, zul je zien in dit recept. Eerlijk is eerlijk, een echte hamburger blijf ik toch lekkerder vinden dan een vegaburger, maar deze vegetarische linzenburger heeft me toch echt verrast!

Ingrediënten voor 2 burgers:
  • 2 Italiaanse bollen
  • 330 gram linzen uit blik
  • 0,5 rode ui
  • 0,5 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 wortel
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1/2 eetlepel Citroensap
  • Eetlepel geraspte kaas
  • Tomaat
  • Feta
Voeg in een kom de linzen uit blik, de rode ui, knoflook, wortel (in stukjes), geraspte kaas en ei toe. Mix dit tot een stevig mengsel met de keukenmachine of een staafmixer. Het mengsel kan wat nat aanvoelen, voeg daarom nog wat paneermeel toe totdat het geheel wat steviger en droger wordt.

Maak vervolgens twee burgers van je groenten-kaas-ei-mengsel en bak deze in een pan met een klein laagje olie mooi bruin. Het broodje beleg je vervolgens met sla, tomaat en de burger. Zelf miste ik nog een sausje, ik denk dat de honingmosterdsaus van het recept hierboven ook prima smaakt bij de burger en ook een flinke klodder mayonaise volstaat natuurlijk altijd :-)


Broodje 4 - Mexicaanse burger met guacamole 

Ook Mexicanen kunnen er blijkbaar wat van, want deze Mexicaanse burger met guacamole is heer-lijk!

Ingrediënten voor 2 burgers:
  • 2 Italiaanse bollen
  • 250 gram rundergehakt
  • 0,5 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 0,5 teentje knoflook
  • Mais
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 plakjes cheddarkaas
  • 1 Avocado
  • 1 tomaat
  • 0,5 rode ui
  • Limoen
  • Sla
Maak een mengsel van het gehakt met het ei, paneermeel en knoflook. Voeg vervolgens mais toe (de hoeveelheid is afhankelijk van hoe lekker je mais vindt) en maak van je gehaktmengsel twee stevige burgers.

Deze bak je bruin in een pan zonder boter of olie. Terwijl je burgers mooi bruin worden, kun je alvast je guacamole maken. Dit doe je door 1 avocado uit te lepelen en deze fijn te prakken met een beetje limoensap. Voeg vervolgens de rode ui, tomaat en een beetje peper en zout toe en je guacamole is klaar!

Beleg je broodje eerst met de sla en guacamole en leg vervolgens de burger met cheddarkaas op je broodje. Bon appetit!



Genieten is gegarandeerd! Na het maken van deze foto's ('Snel, klikken! Anders worden ze koud!') heb ik ze dan ook heerlijk samen met vrienden opgegeten. Welke burger lijkt jou het lekkerst?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 reacties

  1. Een kipburger vind ik heerlijk. Wij maken eigenlijk nooit zulke hamburgers, maar is wel leuk om eens te doen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De mexicaanse burger lijkt me heerlijk! Heb je artikel even opgeslagen, wil de burgers zeker een keertje namaken! X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoooo lekker! Vooral de kipburger en de Mexicaanse burger lijken me echt heerlijk. Wat een supertof artikel is dit! Ik ga je receptjes gelijk opslaan. Malou x

    BeantwoordenVerwijderen

Volg mij op Instagram

Over The Budget Life