Een jungle op mijn muur?! Printbehang van Pixers


In de 10 maanden dat ik hier nu woon, heeft mijn muur al drie verschillende kleuren gehad: wit, mintgroen en lichtgrijs. Je zou dan ook zeggen dat ik nu toch wel een keer tevreden moet zijn, maar ik zou Nicole niet zijn, als ik inmiddels al lang weer wat anders op mijn muur wil. 

Mijn kamer is ruim 27 vierkante meter en heeft twee muren van elk bijna 7 meter lang. Ik heb één van deze muren geheel wit gelaten en van de ander heb ik de onderste helft lichtgrijs geverfd. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn muur niet in z'n geheel een kleur te geven, omdat ik bang was dat dat de muur dan wel heel prominent aanwezig zou zijn in mijn kamer en alle aandacht daar naartoe zou trekken.
Maar omdat de rest van mijn interieur vrij rustig is (een simpele houten vloer, veel grijs, wit en zwart) merk ik dat ik nu juist heel erg een eyecatcher in mijn kamer mis. Ik mis kleur en wil eens iets heel anders dan anders. Maar wat...? Moet ik gaan voor een opvallende kleur verf zoals okergeel of donkergroen, die beiden mooi passen bij mijn plannen om meer en meer kamerplanten te nemen? Of moet ik het echt over een andere boeg gooien en eens proberen hoe een toffe print behang zou staan op de muur?

Het mailtje dat ik kreeg van Pixers behang kwam dan ook als geroepen. Deze webshop biedt ontzettend gave prints behang: van subtiele zwart-witprints tot de meest extravagante, kleurrijke soorten behang met bijvoorbeeld flamingo's, fruit of planten.

Vooral de behangsoorten met plantenprint hebben me positief verrast. Wat is dat ontzettend mooi en hoe tof zou dat staan in mijn kamer?! 

1. Tropical Palm leaves - vanaf €19 (klik)
2. Palmbladeren aquarel - vanaf €29 (klik)
3. Zwart witte Varenbladeren - vanaf €19 (klik)
4. Aquarelillustratie Tropische bladeren - vanaf €29 (klik)
5. Varenbladeren zelfklevend - vanaf €29 (klik)
6. Abstract patroon met varenbladeren - vanaf €19 (klik)

Het leuke vind ik dat je op de site van Pixers van diverse behangsoorten de patroondichtheid aan kunt passen, zodat je kunt bepalen hoe druk of rustig je je muur wilt maken. Op de voorbeeld interieurfoto's die je bij elk soort behang vindt, kun je ook direct zien hoe het behang staat op de muur in combinatie met bijvoorbeeld een bang of bureau ervoor. Ideaal!


En met een beetje PhotoShop-skills en een portie geduld, kun je ook prima bekijken hoe het behang er op jouw muur uit komt te zien. Zo heb ik drie van de printjes geprobeerd en gaat mijn voorkeur nu uit naar de Aquarel illustratie die je op de derde foto ziet. In ieder geval moet ik dan wel gaan zorgen voor wat minder drukke woonaccessoires ;-)

Ik denk er nu over om niet mijn hele muur te behangen, maar bijvoorbeeld alleen een strook van +/-2 meter breed achter mijn eettafel behang, zoals je op de foto's hierboven ziet. Zo heb ik toch een toffe print op de muur, zonder dat het te prominent aanwezig is. 

Wat vind jij van printbehang? Welke van de 6 prints vind jij het mooist?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pixers.

1 opmerking:

  1. Anita te Gussinklo28 maart 2018 om 19:52

    Leuk, de 3e vind ik het leukst.
    De andere zijn wel erg druk.

    BeantwoordenVerwijderen