Last Month's Budget: Juni (verhuizen & nieuwe telefoon)


Tijd voor een nieuwe Last Month's Budget: een terugkerende rubriek op The Budget Life waarin ik mijn maandelijkse uitgaven deel. Wat zijn mijn vaste lasten? Waar ging afgelopen maand (te)veel geld heen en hoe heb ik kunnen besparen?

Vandaag de Last Month's Budget van de maand juni. Een hele dure maand voor mij, omdat ik ging verhuizen naar Veenendaal. En tja, daar komen best wat kosten bij kijken!

Vaste lasten: €639,81

Mijn vaste lasten zijn met ingang van juni iets hoger dan ervoor, omdat mijn huur wat hoger is dan in mijn vorige huis. Omdat ik wel ga besparen op benzinekosten én ik een veel grotere woonruimte heb dan voorheen, is dat gelukkig wel de moeite waard.
Verder heb ik me ingeschreven bij de sportschool in Veenendaal (applaus voor mij!), wat €15,95 per maand kost. Daarnaast heb ik samen met vrienden een Netflix-abonnement genomen (natuurlijk een stuk goedkoper dan wanneer je in je eentje een abonnement afsluit) en betaal ik daarvoor €3 per maand.
Met mijn verzekeringen, telefoonabonnement en belastingen kom ik uit op €639,81 per maand aan vaste lasten.

Boodschappen: €287,55

Een extreem hoog bedrag voor boodschappen deze maand als je bedenkt dat ik normaal tussen de €100 en €150 aan boodschappen uitgeef per maand. Maar, dit hoge bedrag heeft een hele goede reden, want ik vierde twee keer mijn verjaardag en housewarming afgelopen maand. Tja, dan kom je al snel op zo'n hoog bedrag terecht.
Verder ben ik dolgelukkig met de Turkse supermarkt die op een paar meter afstand van mijn huis zit. Hier koop ik wekelijks mijn groenten, fruit en vlees voor hele fijne prijsjes.

Kleding: €114,95

Afgelopen maand was ik jarig en daar hoorde natuurlijk een speciale verjaardagsoutfit bij! Ik heb in een uur tijd een hele outfit weten te scoren en ik denk dat ik nog nooit zo snel zo'n geslaagde shopsessie heb gehad. Ik kocht een shirtje bij de C&A (€12,90), een jasje in de sale bij H&M (€20), een mosgroene skinny jeans bij ZARA (€25,95) en schoenen bij Van Haren (€29,90). En daarnaast nog een lading ondergoed bij de HEMA ;-)

Tanken: €59,13

Nu ik verhuisd ben naar Veenendaal, kan ik elke dag met de fiets naar mijn werk. Dat gaat me heel wat autoritjes en benzinekosten schelen en dat zag ik in de maand juni direct terug! Normaal tankte ik voor +/- €100 per maand, nu is dat de helft!

Interieur & Verhuizen: €1.122,87

De meeste spullen voor mijn nieuwe huis heb ik al in mei gekocht, maar ook afgelopen maand was ik regelmatig te vinden in de Gamma, Praxis en Leen Bakker. Hilarisch, want ik weet inmiddels alles over schroeven, hout, verf, kamerplanten en laminaat ;-)

In totaal besteedde ik afgelopen maand nog ruim €1000 aan spullen voor m'n nieuwe huis. Tja, zo'n verhuizing is niet bepaald gratis, maar dat is dan ook de reden dat ik deze zomer niet meer op zomervakantie ga. Mijn duurste aankopen waren een nieuwe eettafel (€388) en een hele mooie televisie (€405). Ik wil binnenkort nog een artikel schrijven over de hele verhuizing, de kosten ervan en natuurlijk met een flinke lading foto's van ons nieuwe appartement!

Leuke dingen: €406,30

Eén van mijn leukste aankopen deze maand is ongetwijfeld mijn 'nieuwe' iPhone 7! Mijn iPhone 6 was inmiddels alweer anderhalf jaar oud en begon langzaam wat kuren te krijgen. Daarnaast merkte ik dat ik aan 16 GB geheugen toch wel iets te weinig had en stond de iPhone 7 al een aantal maanden hoog op mijn verlanglijstje.
Op mobiel.nl kun je per telefoon verschillende providers vergelijken om zo te kijken waar je je nieuwe telefoon het meest voordelig aan kunt schaffen. Vink aan welke telefoon je wilt, welke specificaties je toestel moet hebben, hoeveel belminuten en internet je wilt en voila: je ziet direct welk abonnement het beste bij jou past. De nieuwe Samsung Galaxy S8 bijvoorbeeld, kun je relatief gezien (gelet op hoeveelheid data + belminuten) het goedkoopst via Tele2 aanschaffen voor €41 per maand inclusief toestel. Super handig om in één overzicht te zien waar jij jouw favoriete telefoon het meest voordelig aan kunt schaffen. *

Mijn iPhone 7 kon ik voor een heel fijn prijsje overnemen van een collega, bijna de helft goedkoper dan een gloednieuwe iPhone.  Daar wordt mijn portemonnee in ieder geval heel erg blij van.

Totale uitgaven: €2.630,61

Laten we hopen dat volgende maand even iets goedkoper is... :-)

* Het stuk over mobiel.nl is gesponsord.

3 opmerkingen:

  1. Wat mega leuk en handig dat je dit zo deelt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dit zo leuk en interessant om te zien. Elke keer weer! Hartstikke logisch dat het een dure maand was overigens. Verhuizen en jarig zijn ís duur!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te lezen. Ik ben net ook verhuisd. Pff wat een kosten komen daar bij kijken zeg. Ik heb altijd in een appartement gewoond. Maar nu niet meer. dus ben ook eindelijk van de VVE kosten af. Alhoewel ik nu nog geld op zij moet zetten voor onderhoud van mijn nieuwe domeintje :-)En ja natuurlijk wil ik dan ook weer een hoop nieuwe spulletjes om het leuk in te richten. Ook voor mij geld komende maand even wat meer op het budget letten.

    BeantwoordenVerwijderen