De week van het geld: hoe kan ik besparen op mijn verzekeringen? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

De week van het geld: hoe kan ik besparen op mijn verzekeringen?Deze week is het de week van het geld. Ook al is deze week eigenlijk in het leven geroepen om kinderen te leren om te gaan met geld, voor ons als volwassenen is het ook een extra reminder om eens stil te staan bij ons uitgavenpatroon.

Ook ik heb de afgelopen week mijn uitgaven eens onder de loep genomen. Wat betaal ik nu aan verzekeringen? Kan ik gemakkelijk en snel besparen en zo ja: hoeveel dan?

Ik neem je stap voor stap mee in de uitgaven die ik afgelopen week kritisch heb bekeken en vertel je hoe ik heb kunnen besparen op mijn verzekeringskosten.

Zorg- en reisverzekering

De tijden waarin mijn zorgtoeslag een hoger bedrag was dan de kosten van mijn zorgverzekering, zijn helaas voorbij. Nu ik full time werk betaal ik maandelijks €81,50 aan mijn zorgverzekering. Sinds mijn achttiende ben ik al verzekerd bij ZEKUR (via Univé) en dat is me tot nu toe goed bevallen: de premie is laag en is inclusief doorlopende reisverzekering.
Elk jaar vergelijk ik diverse verzekeringen met elkaar via Independer. Hier krijg je op basis van jouw eigen wensen een overzicht van de verschillende zorgverzekeringen die bij jou passen, inclusief een kostenplaatje.

Mijn eigen risico heb ik altijd zo hoog mogelijk staan. Momenteel is dat €885. Ik begrijp heel goed dat dit voor veel mensen niet mogelijk is, als je regelmatig de tandarts of het ziekenhuis moet bezoeken of bepaalde medicijnen gebruikt. Ik gebruik geen speciale medicijnen, heb nog nooit gaatjes gehad en ook nog nooit wat gebroken (even afkloppen) en dat is dan ook de reden dat ik mijn eigen risico zo hoog heb staan. Je bespaart dan namelijk flink op het maandelijkse bedrag dat je aan je zorgverzekering betaalt.

Volgens Independer zou Zilveren Kruis voor mij de goedkoopste optie zijn (€77,45 per maand). De beste prijs-kwaliteit vind ik volgens Independer bij Anderzorg (prijsvechter van Menzis) voor €78,95.

Ik zou dus €3 - €4 per maand kunnen besparen door over te stappen op een andere zorgverzekering en dat vind ik zeker de moeite waard om eens beter uit te zoeken. Je kunt je zorgverzekering voor het einde van het jaar omzetten, dus ik ga aan het einde van dit jaar zeker nogmaals Independer checken om te kijken hoeveel ik zou kunnen besparen.

Inboedelverzekering

Sinds vorig jaar maart woon ik op mezelf en betaal ik maandelijks een bedrag om mijn inboedel te verzekeren tegen schade en inbraak. Als student zijnde is een inboedelverzekering extra goedkoop, maar aangezien ik al bijna twee jaar geen student meer ben, betaal ik gewoon de volle mep.
€8,25 om precies te zijn. Deze inboedelverzekering heb ik ook via ZEKUR afgesloten, gewoon omdat ik het makkelijk vond om alles onder één verzekeraar te regelen.

Toch vond ik dat ik maandelijks best veel geld kwijt was aan een inboedelverzekering. Zou dat niet goedkoper kunnen? Een berichtje op Twitter gaf me al snel antwoord op de vraag: dat kan zeker! Ik werd getipt over de inboedelverzekering van Interpolis, waar je via de Rabobank het eerste jaar ook nog eens 20% korting krijgt. Kaching!

Ik vulde de rekentool in en kwam er achter dat ik met een inboedelverzekering van Interpolis maandelijks slechts €2,75 zou gaan betalen. Dat betekent dat ik maandelijks €5,50 zou besparen! Ik hoefde dan ook niet lang na te denken: ik zegde mijn inboedelverzekering bij ZEKUR direct op en per 1 april ben ik verzekerd via Interpolis.

Kosten rekening & creditcard

Nog zoiets waar je eigenlijk nooit op let: wat betaal je eigenlijk voor je bankrekening en eventuele creditcard? Ik zit bij de Rabobank en aan het begin van de maand worden deze kosten afgeschreven: €3,20 per maand. Mijn tante werkt bij de Rabobank en via haar kwam ik er al snel achter dat dat wel iets goedkoper kon.
Via de website kon ik mijn pakket direct omzetten, waardoor ik nu €2,60 per maand ga betalen en wanneer ik in het buitenland een vreemde valuta pin (handig voor wanneer ik in mei naar Turkije ga!), hoef ik nog maar €1,50 per transactie te betalen. Bij mijn vorige pakket was dat €3,50. Best wel een verschil dus!

Autoverzekering

Ik rijd alweer anderhalf jaar rond in mijn Peugeotje 107. Een prima auto die lekker licht en zuinig rijdt, waardoor ik maandelijks niet al teveel geld kwijt ben aan benzine, wegenbelasting en mijn autoverzekering.

Toen ik vorig jaar oktober een jaar lang schadevrij reed, ging mijn autoverzekering met bijna €10 per maand omlaag. Dat scheelt op jaarbasis dus ruim €100! Ik heb mijn auto verzekerd via Univé en betaal maandelijks iets meer dan €56 aan premie. Als ik dat vergelijk met vrienden, is dat best wel een laag bedrag.

Via Independer kan ik ook de kosten van autoverzekeringen vergelijken dus dat heb ik uiteraard ook gedaan. De kosten voor je autoverzekering worden bepaald op basis van:
  • je auto;
  • woonplaats;
  • aantal kilometers dat je rijdt per jaar;
  • aantal schadevrije jaren;
  • soort verzekering.
Ik heb mijn auto WA+ verzekerd en volgens Independer kan ik mijn autoverzekering het goedkoopst via AllSecur regelen. Hier krijg ik ook direct de beste kwaliteit voor de laagste prijs: €49,67 per maand. Ook dat scheelt toch weer €7 per maand in vergelijking met mijn huidige autoverzekering. Ik ga dit eens met mijn vader overleggen (hij is toch de expert op het gebied van auto's en ik totaal niet...) en onderzoeken of het voordeliger is om over te stappen.

Voor de mensen die het zich afvragen: dit artikel is niet gesponsord, ik vond het zelf erg waardevol om dit eens voor mijzelf uit te zoeken en bovendien vind ik het ook interessant om dit met jullie te delen! Heb jij nog goede tips om te besparen op je verzekering(en)? Ik ben benieuwd!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking:

  1. Goede tips! Ik ga binnenkort ook eens uitzoeken of en hoe ik kan besparen. Wij hebben onze brandverzekering e.d. zonder nadenken afgesloten bij de firma waar ook mijn ouders verzekerd zijn...

    BeantwoordenVerwijderen