5 Matte Freedom lipsticks voor €6


Vorige week vrijdag was ik met mijn zusje aan het shoppen in Arnhem. Het was zo'n heerlijk shopdagje waarop we beiden naar niets op zoek waren en gewoon wat random winkels binnenstapten, waarvan Kruidvat er één was. Het Kruidvat-filiaal in het centrum van Arnhem vond ik altijd verschrikkelijk: één grote rommel en bovendien heel erg onoverzichtelijk. Ik wist dan ook niet wat ik zag toen ik afgelopen vrijdag de Kruidvat binnenliep en een compleet vernieuwde winkel aantrof. De paden waren veel ruimer opgezet, ik had eindelijk overzicht en... de make-upafdeling was ge-wel-dig. Ik spotte heel veel stellingen met merken die ik nog nooit eerder bij een Kruidvat-filiaal had gezien.

Eén van die merken was Freedom. Het merk kende ik wel, maar ik had eigenlijk geen idee dat dit verkocht werd bij Kruidvat en dat het zo budgetproof was. In het schap vond ik een kit met daarin vijf full size matte lipsticks voor maar €6. Dat komt neer op iets meer dan €1 per lipstick! Als echte budgeltover moest ik dit natuurlijk testen. Vandaag laat ik je zien of deze spotgoedkope lipsticks de moeite waard zijn om te kopen.


Er zijn twee soorten lipstick kits verkrijgbaar: een 'nude' versie en één met wat donkere lipsticks. Ik ging voor die eerste: de Naked Matte Collection. In het doosje vind je vier full size matte lipsticks. Op het eerste gezicht vind ik de kleuren heel erg op elkaar lijken, op de foto hierboven zie je bijna geen verschil tussen de vijf tinten.


Wanneer je de doppen van de hulzen afdraait, zie je gelukkig een veel groter verschil tussen de lipsticks. Alle lipsticks hebben een roze tint, de één wat donkerder of lichter en warmer of koeler dan de ander. Ik vind het vijf prachtige kleuren!Van links naar rechts: Naked Truth - Naked Real - Naked Raw - Naked Protect - Naked Naked.

De swatches zien er erg goed uit! Elke lipstick geeft voldoende pigment af, ik vind de kleuren prachtig en ook mooi mat.


Naked Truth is een lichte nude kleur met een oranje ondertoon. Niet een kleur waar ik direct heel wild van word. Ik vind hem te licht voor mijn huid, deze kleur is zelfs lichter dan de oorspronkelijke kleur van mijn lippen. De dekking is wel prima, helaas trekt hij wel iets in de lijntjes van mijn lippen en benadrukt hij droge plekjes.


Naked Real is een nude kleur met een warme, bruine ondertoon. Een mooie kleur, maar ik vind hem niet bepaald mat.


Naked Raw is drie keer niets. Ik heb mijn lippen een paar keer gestift, maar zoals je ziet, dekt hij voor geen meter. Ook de kleur spreekt me niet heel erg aan.


Naked Protect vind ik wél een hele mooie lipstick. Dit is een nude kleur met een donkerroze ondertoon, maar ook deze vind ik weer niet 100% mat, terwijl dat wel wordt beloofd.


Naked Naked is de felste kleur van de vijf. Deze is zuurstokroze, een kleur die ik heel tof vind, maar ook deze keer ben ik niet erg enthousiast over de dekking van de lipstick. Je ziet de kleur van mijn lippen gewoon door de lipstick heen en deze trekt ook weer erg in de lijntjes.


Een leuk idee: zo'n lipstick kit met vijf verschillende lipsticks voor €6. Helaas word ik er niet warm of koud van: de lipsticks dekken niet optimaal, de meeste kleuren spreken me niet aan en bovendien mis ik de matte finish die de lipsticks beloven te hebben. Je betaalt maar iets meer dan €1 voor een lipstick, maar voor een euro meer zou ik je de Matt, Matt, Matt lipsticks van Essence eerder aanraden.

Heb jij wel eens producten van Freedom gebruikt? Zo ja: wat zijn volgens jou wél aanraders?

4 opmerkingen:

 1. Ik heb zelf een keer een lipstick hiervan gratis gehad bij een bestelling en die was helaas veel te licht.. De kleuren zijn wel oke, maar niet heel spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is dat ze goedkoop zijn inderdaad, maar dan alsnog zou ik mijn geld er niet echt aan uitgeven zo te lezen. Dan leg ik liever iets meer neer voor kleuren en lipsticks die van betere kwaliteit zijn! Jammer, want de kleurtjes zijn op zich wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de kleurtjes wel mooi maar niet matte inderdaad. Zelf houd ik niet van matte lipsticks dus dit zou mij wel mooi van pas komen :) ik heb wel wat lipsticks van Revolution en die bevallen mij best goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De eenerlaatste kleur vind ik erg mooi , alleen vind ze niet matte

  BeantwoordenVerwijderen