5 dingen die ik wil doen in april - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5 dingen die ik wil doen in aprilGoede voornemens? Daar doe ik niet aan. Stiekem heb ik mezelf wel 'gedwongen' om in het nieuwe jaar nu eens echt twee keer per week naar de sportschool te gaan (niet gelukt) en wat vaker gezond te eten (ook niet gelukt). Dat is dan ook precies de reden dat ik niet aan goede voornemens doe: ze lukken bij mij toch niet.

Dat wil niet zeggen dat er genoeg dingen zijn waar ik erg naar uit kijk of dingen die ik graag wil doen. In dit artikel vertel ik je vijf dingen die ik in april wil doen!

1. Vaker op de fiets naar mijn werk

Oké, punt 1 is eigenlijk direct een goed voornemen (en dat terwijl ik goede voornemens haat...): vaker op de fiets naar mijn werk. Binnen een klein half uurtje ben ik met de fiets op mijn werk in Veenendaal, prima te doen dus. Maar ja, er staat een auto voor de deur en het is toch wel een stuk verleidelijker om relaxed met de auto naar je werk te gaan dan al zwetend en zwoegend op de fiets te zitten.

Vervolgens zit ik de hele dag op mijn luie reet achter mijn bureau, dus een beetje beweging kan eigenlijk helemaal geen kwaad.
Zeker nu het heerlijk weer is buiten. Kortom: geen smoesjes meer, ik moet en zal vaker op de fiets naar mijn werk gaan. Stiekem denk ik er nog steeds wel eens over om een racefiets aan te schaffen. Vorig jaar ben ik serieus op zoek gegaan naar een racefiets en stond ik bijna op het punt om er één aan te schaffen via Matrabike (want: kwalitatief goede merken en mega betaalbaar) en het lijkt me heerlijk om razendsnel op de fiets op mijn werk te zijn.

En mocht ik nu echt niet vooruit te branden zijn, dan kan ik altijd nog een e-bike aanschaffen toch?! :-)

2. Nieuwe vegetarische recepten uitproberen

Koken vind ik één van de leukste dingen die er is. Ik geniet ervan om in de supermarkt mijn ingrediënten te verzamelen en vervolgens in de keuken de meest lekkere gerechten klaar te maken. Vorige week experimenteerde ik al een paar keer met vegetarische gerechten en dat beviel eigenlijk best wel goed. Ik miste vlees helemaal niet en de groenteschijven van de Jumbo vond ik super lekker!

Een lekker stukje vlees op z'n tijd kan ik nog steeds wel waarderen, maar er is niets mis met regelmatig vegetarisch eten. Dus, mocht je goede tips hebben voor lekkere, vegetarische recepten, let me know! 

3. Een vakantie voor deze zomer boeken

Over vijf weken ga ik met mijn zusje een week naar Bodrum in Turkije. Acht dagen lang genieten van zon, zwembad en heel veel lekker eten... ik kan niet wachten! In de zomer zou ik met mijn vriend naar Slovenië gaan, maar nu het uit is, liggen alle opties ineens weer open.

Best spannend dus, wat ik deze zomer nu ga doen. Mijn vriendinnen gaan met hun vriend op vakantie of ze gaan niet. Ik ben dus op mezelf aangewezen, maar dat vind ik helemaal niet zo erg. Ik heb altijd al Spaans willen leren en ik zit er nu aan te denken om in de zomer twee weken een Spaanse taalcursus te volgen in Spanje. Ik ben wat research aan het doen en heb in ieder geval een fijne organisatie gevonden waar veel verschillende taalcursussen op verschillende plekken worden aangeboden. Nu ben ik nog hard aan het twijfelen tussen Valencia en Barcelona én of ik het geld wel waard vind... zo'n tweeweeks tripje inclusief accommodatie, cursusgeld en een vliegticket kost al snel meer dan €1000. In ieder geval wil ik deze maand de knoop doorhakken en een vakantie boeken, ik houd jullie op de hoogte!

4. Vier boeken uitlezen

Toen ik héél vroeger nog een abonnement op de bibliotheek had, gebeurde het regelmatig dat ik wel zeven (!) boeken per week uit las. Elke zaterdag ging ik weer naar de bibliotheek om een nieuwe lading voor de volgende week te halen.
Als ik nu al zeven boeken per jaar lees, is dat al een wonder... en dat terwijl ik in mijn kast een stapel hele toffe boeken heb liggen die ik heel graag wil lezen.

Het is ook niet dat ik er geen tijd voor heb, maar ik máák er geen tijd voor. Ik wil proberen om in april vier boeken uit te lezen: één per week. Dat moet toch lukken? Ik ben benieuwd!


5. Planten voor in mijn kamer kopen

Punt vijf is totaal niet spannend, maar wel iets wat ik al heel lang wil: mijn kamer omtoveren tot een 'urban jungle' vol mooie kamerplanten. Als online marketeer bij een marketingbureau werk ik voor o.a. Pokon (plantvoedingsmerk), en sindsdien ben ik helemaal verkocht door alle mooie kamerplanten die er zijn. Het lijkt me heel tof om een hele grote plant te kopen voor in mijn woongedeelte en wellicht wat kleinere plantjes voor op de plankjes in mijn kamer.

Het begin is er: want ik kocht vorige week dit toffe vetplantje bij Dille & Kamille in Arnhem en ook heb ik al wat cactussen op mijn kamer staan. Nu moet ik nog steeds leren hoe ik ervoor zorg dat mijn planten (ja - zelfs cactussen en vetplanten!) niet dood gaan... :-)

Wat zijn jouw plannen voor april?

Het item over Matrabike is gesponsord. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuke dingen! Ik ben benieuwd welke boeken je allemaal gaat lezen. En planten zijn altijd fijn vind ik. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mij motiveert de site goodreads heel erg om meer te lezen, je kunt daar je eigen gelezen boeken bijhouden en ook van anderen volgen wat ze lezen en wat ze ervan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een leuk lijstje! Ik wil graag meer bewegen! Meer vegetarische recepten proberen is ook een goede.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet mijn vakantie ook nog boeken maar ik zit met mijn contract en met twee campings uitzoeken, wat een gedoe is dat zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo'n doelenlijstje per maand, dat lijkt mij veel effectiever ook dan een Nieuwjaars Resolution-lijstje. Een vakantie moet ik ook nog nodig boeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet ook echt meer planten gaan kopen voor mijn kamer. Ik ben benieuwd welke vakantie je gaat boeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie plannen heb je voor de maand april. Vaker de fiets / benenwagen pakken is ook één van mijn voornemens. Ik heb ook nog 2 boeken liggen die ik graag wil uitlezen. Ik ben in beide begonnen maar inmiddels liggen ze alweer een aantal weken half gelezen op m'n nachtkastje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lisanne6.4.17

  Wat een leuk idee om een taalcursus te gaan volgen in het buitenland. Het is altijd al een droom van mij geweest. Ik heb goede ervaringen gehad met een taalcursus in Nederland, maar het lijkt me super leuk om de taal meteen te kunnen toepassen in het land van herkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Debby7.4.17

  Leuk! Ik heb heel veel vegetarische recepten liggen die we sinds januari hebben uitgetest.. we proberen minder vlees te eten en zal als ik er aan denk vanavond foto's van de recepten maken en je toesturen!

  BeantwoordenVerwijderen