Budget lifehack: een complete vakantie (vliegreis, verblijf + eten) voor €350 - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budget lifehack: een complete vakantie (vliegreis, verblijf + eten) voor €350



Eind april maakte ik de goedkoopste buitenlandvakantie ever. Voor minder dan €350 per persoon vloog ik samen met mijn zusje naar Turkije, verbleven we acht dagen lang in een viersterrenhotel, kregen we ontbijt én konden we zelfs binnen het budget van €350 elke avond uit eten. Benieuwd hoe we dat hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Vliegreis + bagage + verblijf + ontbijt: €230,45

Oké, de vakantie was deels zo goedkoop omdat we in het laagseizoen reisden. Ik heb een fulltime baan en kan mijn vakantie indelen zoals ik wil. Mijn zusje studeert nog, maar had toevallig een weekje vrij na een toetsweek. We wilden eigenlijk een citytrip van een dag of vijf boeken, maar toen we deze achtdaagse méga cheape vakantie tegen kwamen, was de beslissing snel gemaakt.

Vakantie vieren in Turkije is altijd al goedkoop, maar dit jaar éxtra betaalbaar, doordat er dit jaar veel minder toeristen zijn in Turkije in verband met de Russische boycot en de angst voor terroristische aanslagen.

We hebben deze vakantie uiteindelijk geboekt op 23 maart (één maand voor vertrek) en hebben de prijzen ongeveer vier dagen in de gaten gehouden. Op dat moment kostte de vliegreis inclusief verblijf en ontbijt €200. Voor bagage, belastingen en reserveringskosten kwam er uiteindelijk nog €30,45 bij.

In totaal hebben we per persoon dus €230,45 betaald voor de volgende onderdelen:

     ▶ Vliegreis van Amsterdam naar Bodrüm (tussenstop in Izmir);
     ▶ Samen één koffer ruimbagage van 20kg;
     ▶ Transfer van Bodrum naar Marmaris;
     ▶ Zeven nachten in een viersterrenhotel;
     ▶ Ontbijt.


Wil je goedkope vliegtickets boeken?
Kijk wat de opties zijn voor andere vliegvelden om van te vertrekken of aan te komen. Zo hebben wij bijvoorbeeld meer dan €100 per persoon bespaard door te landen in Bodrüm (en niet in Dalaman, wat wel veel dichter bij Marmaris is). We maakten een tussenstop in Izmir, waardoor de vliegreis uiteindelijk een uurtje langer duurt (maar we wel heel veel geld hebben bespaard!)

Je kunt je vlucht ook voordeliger maken door vanaf een ander vliegveld in Nederland te vliegen, bijvoorbeeld Groningen of Eindhoven. Als je dicht bij de Duitse/Belgische grens woont, kan één van de vliegvelden in die landen misschien ook interessant zijn.
Je moet natuurlijk wel een rekensommetje maken, want als je in Maastricht woont en vliegt vanaf Groningen, ben je bijvoorbeeld weer veel geld kwijt aan benzine of een treinkaartje.

Last-minute boeken
Wat natuurlijk ook erg voordelig is - en wat nog altijd op mijn bucketlist staat - is het boeken van een last minute vakantie. Op het laatste moment een bestemming uitkiezen en een paar dagen later op het vliegtuig stappen, heerlijk lijkt me dat én het is ook nog eens enorm goedkoop.

Elke maand deel ik een kortingsactie in samenwerking met Kortingscode.nl. Deze maand deel ik er één die helemaal in het teken staat van vakantie én te maken heeft met last minute reizen. Met deze actie van WTC - World Ticket Center krijg je namelijk héél veel korting op je last minute zomervakantie. Ook al ga ik dit jaar al drie keer op vakantie, stiekem kriebelt het toch om alsnog een vakantie te boeken :-)

Dus: heb je nog geen vakantie op de planning staan en laat je budget het je niet toe om een hele dure zonvakantie te boeken? Een last minute via World Ticket Center is dé perfecte oplossing!

Boek vliegreis + hotel samen
Wat ik de afgelopen jaren in veel gevallen heb ontdekt is dat het (vooral voor landen zoals Turkije en Griekenland) een stuk goedkoper is om je vliegreis tegelijk met het hotel te boeken. Je kunt je bijna niet voorstellen dat we nu voor €230 hebben gevlogen, zeven nachten in een hotel hebben geslapen én elke ochtend ontbijt krijgen. Als we hotel en vliegtickets los hadden geboekt, waren we veel meer geld kwijt geweest.


Eten & drinken

En als je dan op vakantie bent, dan wil je daar natuurlijk ook nog genieten van alle leuke dingen en ook dat kost geld. Wij zijn in Marmaris elke avond uit eten geweest, hebben ook regelmatig buiten de deur geluncht en ook nog een aantal leuke tripjes gemaakt. In totaal heb ik iets minder dan €120 uitgegeven voor acht dagen eten, drinken en tripjes.

Uit eten
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar een paar avondjes uit eten gaan, hoort wat mij betreft toch echt wel bij de vakantie. Helemaal als het zó goedkoop is, dan heb je toch geen zin om zelf te gaan koken? :-)

Wij hebben elke avond een complete avondmaaltijd gegeten voor ongeveer €5 per persoon. Er zijn natuurlijk genoeg dure restaurants te vinden, maar wij maken er een sport van om de goedkoopste en lekkerste restaurantjes te ontdekken. Dat doe je vaak door buiten het toeristisch centrum op zoek te gaan naar een leuk plekje om te eten, waar ook veel locals komen. De prijzen zijn hier een stuk aangenamer én je zult veel verrassendere gerechten tegenkomen.

Wil je dus écht genieten van je vakantie door ook leuke dingen te doen voor niet al te veel geld? Kies dan een land uit waar het dagelijks leven vrij goedkoop is. Turkije is één van die landen. Voor €3 heb je al een complete avondmaaltijd en een excursie (bijvoorbeeld een boottocht of bustripje in de bergen) kost gemiddeld €10 - €15. 

Budgettip: huur een fiets
En wil je écht budget erop uit? Huur dan een fiets (als het landschap het toestaat). In Marmaris huurden wij een fiets voor €3 per dag, waardoor je zo vrij bent als een vogel en helemaal zelf kunt weten waar je heen gaat en waar je stopt. Het is een hele goedkope manier om de plaats waar je verblijft te ontdekken!

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad! Wat is jouw ultieme tip voor het boeken van een méga goedkope vakantie?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

9 opmerkingen:

  1. Wow, hoe heb je dit voor elkaar gekregen?! Moet ik misschien ook ooit nog eens gaan proberen die sport...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat me alleen niet duidelijk wordt is of je alles afzonderlijk hebt geboekt of niet? En inderdaad vanwege de aanslagen wordt alles in prijs verlaagd op sommige plekken. Ik heb in maart ook heel goedkoop gevlogen vanaf Brussel naar Cyprus. Maar dat waren geen 8 dagen haha. Ik ga me gauw weer eens verdiepen in de prijzen :p

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een handig artikel is dit! thanks for sharing ik moet namelijk nog een vakantie boeken.. de eerste vakantie zonder mijn ouders en ik ben 23 haha bizar ik weet het

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, wat een goedkope vakantie! Daar ga ik ook eens naar kijken als het geen hoogseizoen is, klinkt ideaal :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb je dit in één geboekt of los van elkaar? Dit artikel is een fijne tip om eens na de tentamen week er een beetje tussenuit te piepen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hotel en vliegreis heb ik samen geboekt! Daar noem ik ook kort iets over in het artikel, dat het voor bepaalde bestemmingen (zoals Turkije en Griekenland) vaak voordeliger is om dit samen te boeken!

      Verwijderen
  6. Thanks for sharing! Ik wil begin augustus gaan en het liefst een week vantevoren boeken in de hoop dat het dan niet zo duur is. Ben benieuwd of het gaat lukken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. super cheap is dat voor alles wat erin begrepen was!

    BeantwoordenVerwijderen