Last Week's Budget #32 | Een strijkijzer, wasrek en wasmand kopen.. #huisvrouw - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #32 | Een strijkijzer, wasrek en wasmand kopen.. #huisvrouw



Het is maandag en dat betekent dat ik jullie weer een kijkje geef in mijn portemonnee! Elke maandag om stipt 7 uur 's ochtends komt mijn wekelijkse rubriek Last Week's Budget online waarin ik je laat zien wat ik afgelopen week heb uitgegeven, wat mijn beste budget aankoopjes waren en hoe ik heb bespaard op mijn uitgaven. Benieuwd hoe mijn afgelopen week er op financieel gebied uit zag? Lees dan snel verder!

Boodschappen: €32,45
Ik had gehoopt dat ik met mijn boodschappen van zaterdag even vooruit kon, maar niets was minder waar. Ik moest maandagavond gewoon weer naar de supermarkt om een nieuwe voorraad met eten in te slaan voor een nieuwe week. Ik besloot naar de Lidl te gaan: één van de meest goedkope supermarkten waar genoeg lekkere en gezonde dingen te vinden zijn. Eén van mijn beste budget koopjes: een megafles wasmiddel (4 liter) voor maar €3,99! Wasmiddel is normaal enorm duur, dus ik ben blij dat ik nu zo'n goedkope variant heb gevonden. 

Op vrijdag ben ik een dagje vrij en sta ik 's ochtends al vroeg op omdat ik heel veel degelijke, huishoudelijke dingen te doen heb. 's Ochtends ga ik boodschappen doen bij de Lidl, groentenman en Turkse supermarkt. Bij de groentenman koop ik twee avocado's voor €1 - een stuk goedkoper dan bij de supermarkt! Helaas zijn deze nog erg hard en omdat ik 's avonds guacamole wil maken, koop ik nog twee hele rijpe avocado's bij de Turkse supermarkt voor €1,20.

Kringloop: €2
Ik ben weer eens bij de kringloop langs geweest! Ik koop een grote wasmand (voor maar €1,50!) en een zilveren plateau die ik kan gebruiken om mijn kaarsen op te zetten, voor maar €0,50. Ik hou van de kringloop!


Meubels & interieuritems: €55,21
Ik ben al een tijdje op zoek naar langwerpige kaarsen voor in mijn twee kandelaars. Bij de Action kon ik helaas niet slagen, maar bij HEMA vond ik de perfecte langwerpige mintgroene (!) kaarsen; mijn lievelingskleur! 12 stuks in één verpakking voor €4,75. Omdat bij HEMA op alle kaarsen 2+1 gratis gold, kocht ik ook nog twee mega grote kaarsen: een mintgroen en een donkergrijze die normaal €4 per stuk kosten. Nu hoefde ik dus maar €8,75 in totaal te betalen. 

Mijn kamer is nu écht bijna compleet! Bij de Karwei kocht ik nog drie witte planken, waarvan ik er twee boven mijn eettafel heb opgehangen. Al mijn favoriete interieuritems staan daarop en ik vind het er heel erg tof uit zien. Ook kocht ik bij de Karwei nog een plantje (€3,99) en een grote, witte prullenbak voor €19,99. 

Kleding: €12,99
Ik weet niet of dit officieel onder de categorie "kleding" valt, maar ik heb een mega lekkere badjas gekocht bij de Zeeman. Hij is wit met hele grote rode hartjes erop. Verschrikkelijk fout, maar daarom des te leuker! En niet zo duur, ik betaalde er €12,99 voor. 


Overig: €128,20
Afgelopen week heb ik veel random dingen gekocht, die allemaal bij de categorie "overig" horen. Mijn duurste én meest toffe aankoop is een polaroid camera! Deze stond al langere tijd op mijn wishlist, maar de prijs hield me toch een beetje tegen. Fotograferen met een polaroid camera is een dure hobby, aangezien je per foto ongeveer €0,80 betaalt. Maar ik vond het zó leuk, dat ik toch de knoop door heb gehakt en een polaroid camera heb gekocht.
Ik ben gegaan voor de Instax Mini 8, die ook bij HEMA verkrijgbaar is. Daar kost hij €65, maar ik scoorde hem voor €50 inclusief verzenden en een schattig fotoboekje op Marktplaats. Een filmpje met daarin 10 foto's heb ik ook al gekocht, voor €7,80 via eBay.

Voor de rest kocht ik een strijkijzer (ja, ik word echt een degelijke huisvrouw) die was afgeprijsd van €42 naar €27 bij de Blokker en hij is heel erg fijn. Ook een wasrek is wel handig als je ineens al je was zelf moet draaien: bij de Blokker vond ik een groot wasrek (ook al afgeprijsd!) voor €20 en wasknijpers voor €1 bij de Zeeman. 

Bij de Action kocht ik een extra lang verlengsnoer van 10 meter voor €9,95. Handig, omdat ik maar twee stopcontacten in mijn kamer heb en veel te veel elektrische apparaten die ik in moet pluggen! Ook koop ik er nog wat schoonmaakdoekjes, een nieuw lampje en een mega leuk budget koopje: een verpakking haarverf van L'Oréal voor maar €3,99! Uiteindelijk ben ik bij de Action €17,90 kwijt. 

Ik heb een sleutel bij laten maken, zodat mijn vriend ook mijn kamer in kan als hij eerder bij mij thuis is dan ik. Het viel me mee hoe duur dat was: ik betaalde €4,50 bij de schoen- en sleutelmaker.

Totaal: €230,85

Tot nu toe gaat het nog niet zo goed met m'n maandelijkse budget die ik voor mezelf had bepaald toen ik uit huis ging. Nu is zo'n eerste maand ook even wat duurder dan een gemiddelde maand omdat je allemaal nieuwe dingen aan moet schaffen. Denk aan een wasrek, strijkijzer e.d. Dat tikt wel even aan! Hopelijk wordt volgende maand even wat goedkoper ;-)

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

8 opmerkingen:

  1. Altijd leuk deze rubriek! Lidl is inderdaad heel fijn, vooral het wasmiddel is het goedkoop en goed! De paarse, grote fles neem ik altijd mee en de wasverzachter is ook een aanrader :).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het nog best meevallen wat je uitgeeft. Ja het is één week, maar zoals je zegt zijn bepaalde dingen gewoon noodzakelijk en die koop je ook maar een keer. Dus nu even veel geld uitgeven en dan kun je binnenkort gewoon lekker sparen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een iets duurdere maand maar je hebt er wel een toffe polaroid camera bij! ik heb er ook een in het wit alleen vaak overbelicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer een iets duurdere maand maar dat gaat helemaal goed komen. Leuk die polaroid camera

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Valt nog redelijk mee voor de eerste maand in je nieuwe kamer! Well done! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk om te lezen. Ik herken je struggles. Ik probeer ook zo zuinig mogelijk te leven op het moment maar heb net een woning gekocht en heb nog veel nieuwe klusspullen, meubels en accessoires nodig om het huis naar mijn smaak te maken. De eerste maanden zijn het moeilijkst maar als je eenmaal alles aangeschaft hebt gaan je kosten ongetwijfeld weer naar beneden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke aankoopjes allemaal, leuk hé, de Polaroid?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik wist helemaal niet dat polaroid foto's zo duren waren! Ik wilde ook graag een polaroid camera kopen, maar daar moet ik nog maar eens goed over nadenken ..

    BeantwoordenVerwijderen